הצוות שלנו

הכותבים שלנו

תכירו את כתבי שווים, כולם אנשים מוכשרים שיש להם גם מוגבלות (קצת כמו כולנו, לא?)

גיא וקנין

יליד 1998, רווק. נולד עם חולשה בפלג גוף שמאל. כותב מגיל 14 סדרות. משחק טניסכי כיסאות גלגלים באופן תחרותי

ג’ני בלו

אמא לשניים מחולון, כתבה עוד לפני שדיברה, מנהלת תוכן, לקויית ראייה

איל שחל

בן 21 מת”א, אוטיסט ואקטיביסט שמתבטא בהקלדה, סטודנט, צייר, משורר

רותי זוארץ

בת 48 מחיפה, עיתונאית, סופרת ומשוררת, מתמודדת בגבורה עם אנורקסיה

אורי יצחקי

בן 28 מי-ם, מהאוטיסטים הראשונים בעיתונות, ראיין שועי ארץ ואת גל גדות

אייל לוי

בן 28 מראשל”צ, תואר במחשבים, אבל משום מה לא מוותר על עיתונות, חולה בקרוהן

לי גיא-רון

בת 28 מתל אביב, לא מדברת, אבל רוקדת וכותבת עם סיוע, ועוד איך. על הרצף

בת אל מור

תושבת פתח תקווה, אשת תוכן, מפיקה וכותבת בפונטים גדולים. לקויית ראייה

ג’וש ארונסון

יליד 1986, מראשוני העיתונאים האוטיסטים בישראל. מתגורר במנצ’סטר עם אשתו, אבל ממשיך לכתוב ל”מעריב” ול”שווים”


מיכל גורליק

מעצבת לשווים
גרפיקאית לקויית שמיעה


עוד כותבים:

אמיר שטיין, איתי שחם, אביה יוספי

כתבנו מספר: מה למדתי מהעבודה בשווים

“שמי אביחי חיים (30), נשוי פלוס ילד מבת ים. נולדתי עם שיתוק מוחין P/C קל. הכרתי את עידן לפני כשנתיים וחצי. הייתי אז בין עבודות וחיפשתי מקום שייתן לי הזדמנות לעבוד בעיתונות. לצערי הרב, במשך 8 חודשים לא מצאתי את המקום הזה. הרבה אנשים כנראה לא ראו מעבר למוגבלות שלי.

“מאז עברו הרבה מים בנהר, הרבה שיחות עם הנחיות מדויקות על מה לשים דגש, איך לכתוב פתיח טוב שיעניין את הקורא, איך למצוא בתוך בליל של מידע את הפרט שהופך את הכתבה למעניינת, איך ‘לחקור’ אנשים ולשאול את השאלות הנכונות.

“במשך שנתיים וחצי למדתי את העבודה העיתונאית על הצד הטוב ביותר. למדתי המון בתקופה הזו, וקצרה היריעה מלהכיל. אני מרגיש שהפכתי לעיתונאי טוב יותר שיכול לעבוד בכל מערכת חדשותית ארצית. אבל גם כאשר אעבוד בכלי תקשורת אחר, בשבילי שווים תמיד יהיה ה-בית”.

העורכים שלנו

את הכותבים מלווה ומדריך צוות של עורכים מנוסים עם רקורד עשיר בתקשורת הישראלית

ירון פרוסט

שימש כעיתונאי כ-15 שנה, ובין היתר היה כתב מגזין בעיתון ”תל אביב“, עורך ב“מעריב“ וסגן עורך מוסף ”ממון“. בשנים האחרונות הוא עוסק ביזמות, ובין השאר מחזיק בסוכנות התוכן המותגי ”פבלישרז“

עידן מוטולה

בעל 20 שנות ניסיון בעולם העיתונות. שימש בין השאר כרכז הכתבים של ”ידיעות אחרונות“, עורך המוסף הכלכלי ”ממון“ ועורך התוכנית ”חדשות הבוקר“. בעל קשר אישי לקהילת המוגבלויות: בנו הבכור אוהד הוא אוטיסט

נבו שפיר

עורך תוכן, עיתונאי, תסריטאי ומשורר. היה בין השאר עורך ב”מעריב”, ראש דסק חדשות ועורך מדור התרבות. ב-2019 פרסם ספר שירה ראשון (“הדיאלוג המגמגם של העולם”). בוגר תואר ראשון בתסריטאות.

קצת על ההכשרה

רוב הכתבים שעובדים בשווים מגיעים עם רקע מצומצם בתחום התקשורת. ישנם מעטים שאין להם ניסיון קודם כלל, אך מראים יכולות וכישורי כתיבה פוטנציאליים טובים. כל כתב או כתבת שמתחילים לעבוד בשווים מקבלים עורך צמוד שמקנה להם את הכלים הבסיסיים לעבודה עיתונאית, ובראשם: מה הופך מידע/סיפור לידיעה/כתבה, איך כותבים פתיח וידיעה חדשותיים, מהם כללי האתיקה והמשפט שחלים על עיתונאים ועוד.

בשלב הראשון העורך מתרגל את הכתב בעבודה ונותן לו משוב על התרגולים. אחרי כמה שבועות הכתב מתחיל לקבל משימות אמיתיות עבור אתר שווים. כמובן שבהתחלה המשימות פשוטות יחסית, ועם הזמן הופכות מורכבות יותר. בשלב הזה התוצרים של הכתב עוברים עריכה קפדנית וכבר מתפרסמים באתר. אחרי כל כתבה, ראיון, מאמר או תחקיר הכתב מקבל פידבק מהעורך המלווה; מה הוא עשה כמו שצריך, ומה דורש עוד עבודה. בדומה למקצועות רבים אחרים, תהליך ההתמקצעות של הכתב/ת נעשה בעיקר דרך התנסות יומיומית ותרגול חוזר, והעורך שם לצידם כל הדרך.

מהיום הראשון הכותבים בשווים מקבלים שכר מלא עבור עבודתם. כל משימה מתומחרת בהתאם לאורך הכתבה והמאמץ והזמן הנדרשים לכתיבתה. עמותת שווים מקפידה על תעריפים שלא נופלים מהמקובל בשוק העיתונות, אפילו גבוהים במעט.