נושאים קשורים

לקנות בגדים בחנות עם מתרגם מיידי לשפת הסימנים

רשת האופנה "תמנון" הודיעה על הנגשת כל סניפיה עבור חירשים וכבדי שמיעה בשיתוף חברת הטכנולוגיה והנגישות Sign Now

מדריכים בדיור בקהילה מוחים על קיצוץ בשעות: "בסוף הדיירים ייפגעו"

עובדים בא.ד.נ.מ מתריעים כי קיצור משמרות הלילה פוגע בשכר ועלול להביא לגל עזיבות. לדבריהם, שינוי השעות משפיע לרעה גם על שגרת הדיירים. החברה: "התאמה נקודתית שנועדה להתאים את נוכחות המדריכים לשעות שבהן מקבלי השירות זקוקים לליווי"

נותרו לו חודשים לחיות ומשימה אחת: למצוא בית לבנו האוטיסט

יותר מ-20 שנה גידל ג'ון גיונג-צ'ול לבדו את בנו ג'ה-וון, בן 27 עם אוטיזם קשה. כשאובחן בסרטן סופני, יצא למרוץ נגד הזמן כדי לענות על השאלה שמפחידה הורים רבים: מי ידאג לילד שלי כשאני כבר לא אהיה?

בעקבות הפרסום בשווים: מכבי חזרה בה ותממן לחולת פרקינסון מעלון

לפני פחות משבועיים חשפנו כי הקופה סירבה לממן מעלון זחליל ליעל המרותקת לכיסא גלגלים, למרות המלצות רפואיות שקבעו כי בלעדיו אינה יכולה לצאת מביתה. אחרי הפרסום מכבי שינתה את החלטתה

עדי אלטשולר מצטרפת לפוליטיקה כמועמדת ישר לשרת החינוך

כלת פרס ישראל, שהקימה את "כנפיים של קרמבו" והייתה ממייסדות רשת החינוך המכיל "אינקלו", מצטרפת למפלגתו של גדי אייזנקוט: "עשיתי כל שביכולתי לשנות את החינוך מבחוץ ומלמטה. אין לי זכות לעמוד מהצד"
ראשיאוטיזםהכי טרנד שיש: הדוקו "אהבה על הספקטרום" עולה בנטפליקס

הכי טרנד שיש: הדוקו "אהבה על הספקטרום" עולה בנטפליקס

ב-22 ביולי תושק הסדרה, שעוקבת אחרי שבעה רווקים אוטיסטים שעושים את צעדיהם הראשונים בעולם ההיכרויות

גל הסדרות העוסקות באנשים עם מוגבלות לא עוצר: בעוד כשבועיים, ה-22 ביולי, תעלה בנטפליקס בהקרנת בכורה סדרה תיעודית בשם "Love on the Spectrum", שעוקבת אחרי שבעה רווקים אוטיסטים שעושים את צעדיהם הראשונים בעולם האהבה וההיכרויות.

הטריילר שהופץ לקראת עליית הסדרה מספק הצצה לכמה מגיבוריה כשהם יוצאים לדייטים, מנסים למצוא בן זוג לחיים ונאבקים להבין מהי מערכת יחסים ומה זאת אהבה. כדי להתמודד עם החוויה המבלבלת ולשים יד על הגביע הקדוש של האהבה הם נעזרים במשפחותיהם ובמומחים שונים שמנסים להקנות להם כישורים מעשיים.

הסדרה נותנת במה גם לסיפורי אהבה מוצלחים, למשל בני הזוג רות ותומאס וג'ימי ושרנאיי, שהיחסים שלהם עשויים להעניק השראה לאחרים.  

Igul-Letova

"מה הדבר החשוב ביותר בחיים? אנשים רבים היו עונים אהבה", אומרת במאית הסדרה סיאן אוקליירי. "יש תפיסה נפוצה ושגויה שאנשים על הספקטרום אינם מעוניינים במערכות יחסים או רומנטיקה. מהניסיון שלי זה פשוט לא נכון.

"בהפקת סדרות טלוויזיה בנושא נכות לאורך השנים דיברתי עם הרבה צעירים על הספקטרום וגם עם משפחות, מאמנים אישיים, פסיכולוגים וארגוני אוטיזם", ממשיכה הבמאית. "דבר אחד באמת בלט לי – כל כך הרבה אנשים על הספקטרום רצו למצוא אהבה, אבל רבים מהם מעולם לא היו בדייט בחייהם. כשאתה מדבר עם מספר גדול של אנשים שהרצון העיקרי שלהם בחיים הוא להיות בן זוג, והם אפילו לא היו בדייט, משהו לא בסדר".

לדברי אוקליירי, כמספרת סיפורים היא הרגישה שיש כאן הזדמנות לחקור את הנושא "על ידי שפיכת אור על המאבקים של רבים על פני הספקטרום בחיפוש אחר מערכות יחסים משמעותיות. אני מקווה שהסדרה הזו תייצר דיון, תעזור להביא להבנה ולקבלה, ובסופו של דבר תעורר אנשים עם אוטיזם, את משפחותיהם ואת החברה בכלל למצוא דרכים לעזור להם למצוא אהבה".

Igul-Letova
מערכת שווים כוללת כ-12 כותבים, כמעט כולם אנשים עם מוגבלויות. כל עבודתה מוקדשת לסיקור חייהם של אנשים עם מוגבלות בישראל.

כתבות אחרונות