נושאים קשורים

תמונת פצועי המלחמה: אלפי אנשים יזדקקו לשיקום פיזי ונפשי

מאות פניות חדשות להכרה כנכי צה"ל הגיעו לאגף השיקום במשרד הביטחון. אזרחים רבים איבדו גפיים והחלו בתהליך שיקום – ועוד מאות נפגעי חרדה ופוסט טראומטיים יזדקקו לטיפול וליווי

המלצר הוא רובוט, המפעיל – איש עם מוגבלות

ברוכים הבאים לקפה "אווטאר" ביפן, בו כל המלצרים הם רובוטים אותם מפעילים מרחוק אנשים עם מוגבלויות. ישראלית שביקרה במקום: "זה היה מקסים, והשירות היה נהדר"

“קרן השמש שלנו חזרה, והדמעות לא מפסיקות לרדת”

מפגש מרגש התרחש בבית החולים בין קרן מונדר, מורה לחינוך מיוחד שחזרה משבי חמאס, למנהלת בית הספר רחלי שטיין. גם תלמידתה של מונדר התרגשה: "מיקה קפצה ונישקה את מסך הטלוויזיה"

אני עובד מדינה ו”קר גיבר” של אדם קרוב. מה מגיע לי?

מי זכאי להכרה כ"בן משפחה מטפל", איך מקבלים את ההכרה – ואיזה זכויות והטבות מגיעות לכם מהמדינה. מדריך בשיתוף נציבות שירות המדינה
הסתדרות 480-100

אב ביקש להפחית מזונות כי לילד יש קצבת נכות. מה פסק ביהמ”ש?

שופטי בית הדין הרבני האזורי באשקלון התבקשו להכריע: האם העובדה שילד מקבל קצבת נכות מביטוח לאומי היא סיבה מוצדקת להפחתת מזונות שמשלם אביו   
ראשיחדשותקדימה מדע תמשיך לעבוד עם הילדים החולים עד 1 בדצמבר

קדימה מדע תמשיך לעבוד עם הילדים החולים עד 1 בדצמבר

כך מודיע משרד החינוך. ממועד זה תיכנס לתוקף התוכנית החדשה, שתתבסס על אנשי מקצוע מתוך מערכת החינוך

משרד החינוך מודיע רשמית כי הוא גיבש תוכנית חלופית לתלמידים חולים בביתם, כאשר שירותי החינוך יינתנו על ידי אנשי מקצוע מתוך מערכת החינוך, ולא על ידי ספק חיצוני. דבר התוכנית החדשה פורסם לראשונה ב”שווים”.

“לאור זאת”, כותב המשרד, “התוכנית תאפשר לטייב את השירות החינוכי לטובת התלמיד, ובד בבד היא תחזק את הקשר של התלמיד עם מוסדות החינוך”.

התוכנית תצא לפועל בתאריך 1.12.2020, ועד אז תוארך ההתקשרות עם הספק הנוכחי “קדימה מדע”. במהלך החודשים הקרובים המשרד יסיים את העברת התוכנית “והתאמתה באופן אישי לכל תלמידה ותלמיד”, כדבריו.

שר החינוך יואב גלנט

רחל אברמזון, מנהלת האגף לחינוך מיוחד במשרד החינוך, אמרה בוועדת החינוך של הכנסת שדנה בנושא הבוקר: “אחרי שנים עם זכיינים וספקים אנחנו מעבירים את המושכות למשרד החינוך. תודה ל’קדימה מדע’ ולכל צוותי ההוראה, המטפלים והסייעים.

“צריך לומר שהתלמידים גם היום משובצים בבתי ספר. לכל תלמיד יש בית ספר שאליו היה חוזר אם זה היה מתאפשר. מנהל בית הספר, היועצת והצוות החינוכי מגבשים את התוכניות לתלמידים גם במצב הנוכחי. בתי הספר מלווים ברוב המקרים את הילדים, ויש גם תמיכה ממומחי תחום שמלווים את הנושא”.

לדברי אברמזון, “מי מהתלמידים שיוכל יחזור למוסד החינוכי, כדי לקרב אותו לקהילה, לבית הספר או לגן. המשרד מתחייב לתת שירות מקצועי בהתאם לצרכים של כל תלמיד ותלמיד”.

אברמזון הדגישה כי “התוכנית גובשה כבר לפני כמה חודשים, זה לא נעשה בחמש דקות. זה נעשה תוך הרבה השקעה ומחשבה. העיסוק בקורונה עיכב את התהליך. ביקשנו מ’קדימה מדע’ לתת עוד שלושה חודשים, ואנחנו ב-1 בדצמבר מעבירים את התוכנית למשרד החינוך, חד משמעית”.

בתשובה לשאלה מה יהיה עם סוגיית כוח האדם בתוכנית, אמרה אברמזון כי אינה יכולה להתחייב בנושא, “אבל כל מורה שעבד עד היום בתוכנית יוכל להגיש מועמדות לתוכנית החדשה ולהצטרף לשורות משרד החינוך”.

.

מערכת שווים כוללת כ-12 כותבים, כמעט כולם אנשים עם מוגבלויות. כל עבודתה מוקדשת לסיקור חייהם של אנשים עם מוגבלות בישראל.

כתבות אחרונות