נושאים קשורים

כ־40 עובדי אלו"ט יקבלו מלגות ללימודי תואר בחינוך עם התמחות באוטיזם

שיתוף פעולה בין אלו"ט למכללת סמינר הקיבוצים יאפשר לעובדי העמותה ללמוד לתואר ראשון עם התמחות באוטיזם, במקביל לעבודתם. המטרה: לקדם את העובדים מקצועית ולשפר את השירות לאנשים עם אוטיזם

לא חייבים להיות פסיכולוג: האנשים שעזרו למפונים להתמודד עם טראומה

פיילוט של נט"ל שילב עמיתים תומכים במלונות מפונים במהלך המלחמה. המסקנה במאמר שפורסם עכשיו: אנשים עם ניסיון אישי בהתמודדות נפשית יכולים לספק תמיכה משמעותית

איך עברתי אבחון אוטיזם דרך הרווחה ללא עלות

אחרי שאובחן כאוטיסט בגיל 30, אמיר שטיין מסביר איך עושים את זה דרך שירותי הרווחה: למי המסלול מיועד, איך פונים, מה ההבדל מאבחון פרטי וכמה זה חוסך לכם

אחרי 5 שנים: השחקנית חושפת שאובחנה בטעות עם טרשת נפוצה

כוכבת "נשואים פלוס" כריסטינה אפלגייט, שחשפה ב־2021 כי היא חולה במחלה, סיפרה כי הרופאים קבעו שהאבחנה הייתה שגויה. התסמינים הקשים נמשכים והיא עדיין מתקשה ללכת: "לא הבראתי פתאום"

אישום: האב תקף את בני משפחתו ובהם בן 4 על הרצף

כתב אישום שהוגש נגד תושב המרכז מתאר מסכת ממושכת של אלימות ואיומים כלפי בני משפחתו. באחד המקרים היכה את בנו האוטיסט בן הארבע בפניו וגרם לו לחבלות קשות
ראשיאנשים עם מוגבלויותאנשים עם מוגבלויותגני החיות: לאפשר ביקורי משפחות מיוחדות בזמן הסגר

גני החיות: לאפשר ביקורי משפחות מיוחדות בזמן הסגר

רגע לפני חול המועד סוכות, פנו גני החיות בנושא למנכ"ל משרד הבריאות. בסגר הקודם התאפשרו ביקורים חלק מהזמן

האם גם בחול המועד סוכות, למרות הסגר ההדוק, אנשים עם מוגבלות יוכלו לבקר בגני החיות ברחבי הארץ?

היום שיגרו מנכ"לי גן החיות התנ"כי בירושלים והספארי ברמת גן מכתב למנכ"ל משרד הבריאות פרופ' חזי לוי ולפרויקטור הקורונה פרופ' רוני גמזו, שבו הם מבקשים מהם לאשר את פתיחת גני החיות בארץ לביקורי משפחות של אנשים עם צרכים מיוחדים בתקופת הסגר.

Igul-Letova

"אנו פונים אליכם בשם גני החיות בישראל על מנת לאפשר המשך ביקורי קהל בגני החיות במהלך הסגר", כתבו המנכ"לים זיו איילון ואורן בן יוסף. "גני החיות אירחו החל מחודש אפריל, על סמך היתר מיוחד, אנשים עם מוגבלות ותלמידי חינוך מיוחד. כך צברנו ניסיון בפועל בשמירה על התקנות אשר תואמות את הנחיות 'התו הסגול' בכל הקשור לבקרת הקהל. בשם ארגון גני החיות בישראל, אנו מבקשים לאפשר פתרונות שהייה בטוחה ומרגיעה לאנשים עם צרכים מיוחדים ומשפחותיהם בסגר".

במכתב מדגישים המנכ"לים גם את המצב הכלכלי הקשה אליו נקלעו גני החיות עקב משבר הקורונה. "לגני החיות עלות תפעול שוטף קבועה, הכרחית וגבוהה, אשר נובעת מהחובה לטפל בבעלי החיים (מזון, תרופות, חשמל, מים וציוד), כמוו גם שכר המטפלים והמערך הלוגיסטי התומך", הם מסבירים במכתב. "עלויות אלה, שהן כאמור גבוהות במיוחד, מושפעות אך ורק מצורכי בעלי החיים. לעומת זאת, מקורות ההכנסה לכיסוי עלויות אלה נשענות אך ורק על הכנסות מקהל המבקרים (ללא תקציבי מדינה או פיצוי כלשהו). מכאן, שללא הכנסה שוטפת אנו מוצאים את עצמנו במצוקה תקציבית-קיומית! מצוקה אשר יכולה בנקל להידרדר לפגיעה ביכולת הטיפול הנדרש מאיתנו בבעלי החיים".

Igul-Letova
צוות הספארי מחכה לילדים בסגר הקודם

דווקא בעת הזו, מוסיפים המנכ"לים, "בה הוחלט על הארכה של תקופת הסגר, חוזר ומתבקש לאפשר לקהל לבקר בגני החיות אשר בהם יש אפשרות לאירוח מבוקר של משפחות גרעיניות של אנשים עם מוגבלויות להפגה מרגיעה באוויר הפתוח. מתן היתר שכזה יבטיח המשך היכולת לטפל בבעלי החיים, ישמר את הפעילות הכלכלית, ימנע הוצאה חוזרת של עובדים לחל"ת ויצמצם את הגירעון אליו נקלעו גני החיות בשל המשבר. אנו נוכל להפעיל את הגנים בכל מתווה הנחיות מתבקש ('תו סגול', 'רמזור' או כל מתווה מומלץ)".

במהלך גל הקורונה הראשון, בחודש אפריל, פתחו גני החיות בארץ את שעריהם למשפחות של אנשים עם מוגבלות, למרות הסגר שהוטל אז. גם הספארי אישר ביקורים, והם נעשו ברכבים סגורים בלבד, מבלי שהיה איזשהו מגע בין המבקרים לבין אנשים או בעלי חיים בחוץ.

*****************************************************
זקוקים למשלבת, מרפאה בעיסוק, קלינאית תקשורת, פסיכולוג ילדים? מאות נותני שירותים מחכים לכם בפורום "המקצוענים" של שווים

(המאגר הושק לאחרונה, ועם הזמן יילך ויגדל היצע המטפלים)
*****************************************************

באמצע אפריל, ללא שום התראה, ולמרות שמשפחות מיוחדות רבות כבר הצטיידו בכרטיסי כניסה לגני החיות, החליט משרד הבריאות לעצור את הביקורים. רק לאחר מחאה קולנית של הורים, בין השאר כאן באתר "שווים", החליט שר המשפטים אמיר אוחנה לאפשר את הביקורים בגני החיות מחדש.

יליד 1986. ממנצ'סטר באנגליה. על הרצף האוטיסטי. הבן השביעי מתוך 14 אחים לרב חרדי. נשוי לאישה גם עם מוגבלויות. משמש כעיתונאי במעריב ובאתר שווים. מתנדב בוועד של עמותת Keep Olim , ובמגן לקהילות.

כתבות אחרונות