נושאים קשורים

כלל ביטוח הפלתה מועמד עיוור בקבלה לעבודה. זה הפיצוי שתשלם לו

המועמד, בעל ניסיון בשירות ומכירות, ביקש התאמות שיאפשרו לו לעבוד באמצעות קורא מסך. בית הדין קבע כי כלל לא בחנה אותן באופן רציני ודחה את טענתה כי נפסל מסיבות מקצועיות בלבד

מדריך הביטוח הלאומי: כמה אפשר להרוויח בלי שתופחת קצבת הנכות

בביטוח הלאומי מבהירים: גם כשיוצאים לעבוד דרגת האי-כושר אינה משתנה ובכל מקרה ההכנסה הכוללת מעבודה ומקצבה תמיד תהיה גבוהה יותר מקצבה לבדה. כל השאלות והתשובות

14 דיונים ירדו לטמיון: התקנות לחוק המוגבלויות שוב נתקעו

משרד הרווחה משך ברגע האחרון את התקנות שהיו אמורות לעבור בינואר 2024. הסיבה: מחלוקת על שירותים למתמודדי נפש עם מוגבלות קוגניטיבית. ח"כ וולדיגר: "בושה". משרד הרווחה: "הם מקבלים את השירותים ממשרד הבריאות"

כאוס בהסעות החינוך המיוחד בחולון; הורים: "נאלצים להסיע בעצמנו"

כשבוע לפתיחת שנת הלימודים, משפחות בעיר מדווחות על הסעות שלא מגיעות, איחורים ממושכים ונסיעות שמתארכות לשעה. החברה העירונית: "מודעים לבעיות אבל ניכר כבר שיפור"

איבד את שתי רגליו בעזה: אלישע מדן שוריין ברשימת הליכוד לכנסת

לוחם המילואים נפצע אנושות בבית חאנון ואיבד את שתי רגליו באירוע שבו נהרגו ארבעה מחבריו. מאז הפך לדמות המזוהה עם שיקום ואיחוי הקרעים בחברה ואף השיא משואה
ראשיאנשים עם מוגבלויותזוכה "מאסטר שף" ישפוט בתחרות בישול לאנשים עם מוגבלות

זוכה "מאסטר שף" ישפוט בתחרות בישול לאנשים עם מוגבלות

את התחרות אירגנה עמותת "עלי שיח" עבור חניכיה. המטרה: להביע יצירתיות באמצעות אוכל ולהתאוורר מהקורונה

"רגע מרגש עבורי". שף אבי לוי

ימי הקורונה אינם קלים לכולם, על אחת כמה וכמה לאנשים עם מוגבלויות. בניסיון להתמודד עם התקופה הקשה והמאתגרת הגו בעמותת "עלי שיח", המפעילה דירות ומרכזי תעסוקה למתבגרים עם מוגבלויות בכל הארץ, פעילות יצירתית ומעניינת, בהשראת תוכניות הבישול הטלוויזיוניות.

למעשה, מדובר בתחרות בישול בסגנון "מאסטר שף" או "משחקי השף". השם שנבחר לה הוא  "השף הבא של ישראל לאנשים עם מוגבלויות". התחרות יצאה לדרך לאחרונה, והיא מתקיימת בדירות של "עלי שיח".

Igul-Letova

בתפקיד המבשלים חניכי ודיירי "עלי שיח". במשבצת השופטים שלושה שפים בולטים, אחד מהם זוכה "מאסטר שף" לשעבר אבי לוי, השף של מסעדת "המוציא" בירושלים. חבריו של לוי לכס השיפוט הם השף עדו אלקיים ממסעדת '"טורו" והשף משה גולדיס ממסעדת "גולדיס".

מלבד לאפשר זמן איכות במהלך הקורונה, מטרת התחרות היא לתת לאנשים עם מוגבלות להביע את הצורך שלהם ביצירה באמצעות אוכל, וכן לשדרג את היכולות הקולינריות שלהם. התחרות גם מאפשרת להם להרגיש חלק מהחברה בימים של ריחוק חברתי, בשעה שחלק מהם נמצאים בקבוצת סיכון ונאלצים להימנע ממגע ופעילות חברתית. כמובן שהתחרות מתקיימת תחת הנחיות קפדניות לשמירה על בריאות המשתתפים.

Igul-Letova
שף משה גולדיס

"האמת, זה רגע מרגש עבורי כבוגר 'מאסטר שף' להיות חלק מתחרות 'השף הבא של ישראל'", אומר שף אבי לוי. "עכשיו אני מאתגר את הדיירים להכין את המנה המושלמת של עוף בציפוי קריספי. אני כבר מדמיין את ההפתעות שהם מכינים לי. יש לי תחושה שמשהו מבטיח מתבשל פה". לצורך המשימות יכולים המשתתפים להיעזר בצוות המקצועי המפעיל את הדירות לאורך כל השנה.

"אני שמח לראות את ההתגייסות של השפים המובילים", אומר יו"ר עמותת "עלי שיח", הרב חיים פרקל, "שרואים בפיתוח הכישורים הקולינריים של המתבגרים ערך חשוב שלמענו הם רותמים את זמנם. ההשתתפות בתחרות היא הניצחון הגדול של המתבגרים שלנו, שלא נותנים למוגבלות לנהל את חייהם ובוחרים למצות את כל הכישורים שלהם בתחומים השונים. זו הרוח של 'עלי שיח', שהצליחה בשנים שבהן היא קיימת להצעיד את האוכלוסייה המתמודדת עם מוגבלויות קדימה בתחומי הדיור והתעסוקה".

*****************************************************
זקוקים למשלבת, מרפאה בעיסוק, קלינאית תקשורת, פסיכולוג ילדים? מאות נותני שירותים מחכים לכם בפורום "המקצוענים" של שווים

(המאגר הושק לאחרונה, ועם הזמן יילך ויגדל היצע המטפלים)
*****************************************************

שף עידו אלקיים
יליד 1986. ממנצ'סטר באנגליה. על הרצף האוטיסטי. הבן השביעי מתוך 14 אחים לרב חרדי. נשוי לאישה גם עם מוגבלויות. משמש כעיתונאי במעריב ובאתר שווים. מתנדב בוועד של עמותת Keep Olim , ובמגן לקהילות.

כתבות אחרונות