נושאים קשורים

עקב המלחמה: מחסור של 500 מיטות במחלקות השיקום

כמות הפצועים במלחמה העלתה דרמטית את הצורך בטיפול שיקומי. מנהלי המרכזים הרפואיים מתריעים בדיון בכנסת: חייבים סיוע משמעותי בתקציב ובכוח אדם

“הגלים היו חזקים היום, אבל אנחנו יותר חזקים”

מאות ילדים עם ובלי מוגבלויות שפונו לאילת משתתפים בפעילות סאפ וגלשנים של עמותת "בית על הים". המטרה: לייצר שגרה ספורטיבית ולהחזיר להם את תחושת השליטה

יובל בת ה-11 חזרה מהשבי על כיסא גלגלים

52 יום אחרי שנחטפו באכזריות על ידי מחבלי חמאס לרצועת עזה, חזרו אמש בנות משפחת אנגל לביתן. גם קרובי משפחתה של נויה דן ז"ל, בת ה-13 על הרצף שנרצחה עם סבתה, חזרו לארץ

תמונת פצועי המלחמה: אלפי אנשים יזדקקו לשיקום פיזי ונפשי

מאות פניות חדשות להכרה כנכי צה"ל הגיעו לאגף השיקום במשרד הביטחון. אזרחים רבים איבדו גפיים והחלו בתהליך שיקום – ועוד מאות נפגעי חרדה ופוסט טראומטיים יזדקקו לטיפול וליווי



המלצר הוא רובוט, המפעיל – איש עם מוגבלות

ברוכים הבאים לקפה "אווטאר" ביפן, בו כל המלצרים הם רובוטים אותם מפעילים מרחוק אנשים עם מוגבלויות. ישראלית שביקרה במקום: "זה היה מקסים, והשירות היה נהדר"
ראשיאוטיזםכך תנגישו את מפגשי הזום לילדים/אנשים עם צרכים מיוחדים

כך תנגישו את מפגשי הזום לילדים/אנשים עם צרכים מיוחדים

מינהל מוגבלויות במשרד הרווחה הוציא מסמך עם הנחיות כיצד לסייע לאנשים עם מוגבלות בפעילויות מקוונות

משבר הקורונה מחייב את כולנו לעשות התאמות ושינויים בחיים. אחד מהם נוגע לפעילות שאנו מבצעים מרחוק בתחומי העבודה, הלימודים, הקשרים החברתיים ועוד. עד כמה שהדבר קשה לכולם, הוא קשה עוד יותר עבור אוכלוסיות עם צרכים מיוחדים, הנדרשות להתאמות ייחודיות נוספות כדי להצליח לתקשר דרך הזום ותוכנות אחרות לעבודה מרחוק.

בימים האחרונים פירסם מינהל מוגבלויות במשרד הרווחה מסמך ובו קווים מנחים כיצד לסייע לאנשים עם צרכים מיוחדים להתמודד עם האתגר החדש. את המסמך הפיק צוות המשרד יחד עם שולמית כהן, מפקחת ארצית על החינוך המיוחד לתלמידים עיוורים ולקויי שמיעה במשרד החינוך.

באופן כללי, ממליצים מנסחי המסמך להציג למשתתפים בפתיחת המפגש את התוכנית הצפויה להם: מי האנשים שישתתפו, מה יהיה רצף הנושאים, ובאילו אמצעים יועברו התכנים (דיון, מצגת, סרטון וכדומה).

אחר כך מומלץ להציג את כללי המפגש. למשל, השתקת מיקרופונים גורפת, או לחלופין מתן הסבר לזמני פתיחת המיקרופונים, בקשה להשארת מצלמות פתוחות, עידוד השתתפות באמצעות צ’אט וכו’. כדאי להסביר את חשיבות הכללים, וכיצד יסייעו לכל המשתתפים ליהנות מהמפגש המקוון.

בנוסף, מומלץ לפרט את חלוקת התפקידים בין מארגני המפגש – מי יוביל את המפגש בווידיאו ומי ינהל את הצ’אט, וגם מי האדם שאמון על מתן סיוע טכני למשתתפים לאורך המפגש.

*****************************************************
זקוקים למשלבת, מרפאה בעיסוק, קלינאית תקשורת, פסיכולוג ילדים? מאות נותני שירותים מחכים לכם בפורום “המקצוענים” של שווים

(המאגר הושק לאחרונה, ועם הזמן יילך ויגדל היצע המטפלים)
*****************************************************

אם צפויות פעילויות אינטראקטיביות מקוונות, כדאי לשלוח למשתתפים מראש קישורים להורדה, דוגמת שאלוני קהוט וסרטוני וידיאו.

בהמשך המסמך מציגים מחבריו המלצות להנגשת פעילות מרחוק לפי סוגי מוגבלות: מוטורית, קוגניטיבית, אוטיזם, מוגבלות בראייה ובשמיעה. והנה ההמלצות לפניכם:

מערכת שווים כוללת כ-12 כותבים, כמעט כולם אנשים עם מוגבלויות. כל עבודתה מוקדשת לסיקור חייהם של אנשים עם מוגבלות בישראל.

כתבות אחרונות