נושאים קשורים

כ־40 עובדי אלו"ט יקבלו מלגות ללימודי תואר בחינוך עם התמחות באוטיזם

שיתוף פעולה בין אלו"ט למכללת סמינר הקיבוצים יאפשר לעובדי העמותה ללמוד לתואר ראשון עם התמחות באוטיזם, במקביל לעבודתם. המטרה: לקדם את העובדים מקצועית ולשפר את השירות לאנשים עם אוטיזם

לא חייבים להיות פסיכולוג: האנשים שעזרו למפונים להתמודד עם טראומה

פיילוט של נט"ל שילב עמיתים תומכים במלונות מפונים במהלך המלחמה. המסקנה במאמר שפורסם עכשיו: אנשים עם ניסיון אישי בהתמודדות נפשית יכולים לספק תמיכה משמעותית

איך עברתי אבחון אוטיזם דרך הרווחה ללא עלות

אחרי שאובחן כאוטיסט בגיל 30, אמיר שטיין מסביר איך עושים את זה דרך שירותי הרווחה: למי המסלול מיועד, איך פונים, מה ההבדל מאבחון פרטי וכמה זה חוסך לכם

אחרי 5 שנים: השחקנית חושפת שאובחנה בטעות עם טרשת נפוצה

כוכבת "נשואים פלוס" כריסטינה אפלגייט, שחשפה ב־2021 כי היא חולה במחלה, סיפרה כי הרופאים קבעו שהאבחנה הייתה שגויה. התסמינים הקשים נמשכים והיא עדיין מתקשה ללכת: "לא הבראתי פתאום"

אישום: האב תקף את בני משפחתו ובהם בן 4 על הרצף

כתב אישום שהוגש נגד תושב המרכז מתאר מסכת ממושכת של אלימות ואיומים כלפי בני משפחתו. באחד המקרים היכה את בנו האוטיסט בן הארבע בפניו וגרם לו לחבלות קשות
ראשיחדשות30 עובדים עם מוגבלות יטפלו בבעלי החיים בגן חי החדש בנוף הגליל

30 עובדים עם מוגבלות יטפלו בבעלי החיים בגן חי החדש בנוף הגליל

כך דווח הבוקר ב"ידיעות אחרונות". העובדים, שהתמחו לאחרונה בטיפול בבעלי חיים, יקבלו שכר מכובד על עבודתם

הגן חי החדש בנוף הגליל. העובדים החדשים התמחו בכל סוגי בעלי החיים במקום. צילום: יח"צ

בחודש הבא, בשעה טובה, תשיק עיריית נוף הגליל (בשמה הקודם נצרת עילית) פארק עירוני חדש המתפרש על פני 65 דונם ומציע שלל אטרקציות. ביניהן: פלנטריום, אמפיתיאטרון, מתחם גלגיליות, מצפה כוכבים, בריכה אקולוגית וגם גן חי. בגן חי, מדווח הבוקר "ידיעות אחרונות", יועסקו במסגרת פרויקט מיוחד 30 עובדים, כולם עם צרכים מיוחדים, שיטפלו בבעלי החיים ויקבלו על כך שכר מכובד.

העובדים, שהועסקו עד עתה במע"ש (מרכז עבודה שיקומי) כאורזים במחסן, שהו בחודשים האחרונים בקורס עיוני ומעשי בחי פארק בקריית מוצקין, כדי ללמוד כיצד לעבוד עם בעלי חיים ולטפל בהם, ומעתה הם יפעילו את הגן חי החדש. ריקי אסולין, האחראית על הכשרתם, סיפרה ל"ידיעות אחרונות" כי "העובדים עבדו בכלובים ובפינות הליטוף, התמחו בפונים, עזים, שרקנים, לאמות, אלפקות וטפירים, וגם בכל סוגי הקופים והתוכים".

Igul-Letova

"עד עכשיו הם הועסקו בעבודות פשוטות ללא התפתחות או יצירתיות", אמרה שירי ביטנר, מנהלת מע"ש בנוף הגליל. "כדי להכשיר אותם למשימות בגן חי הוצאנו את כולם להשתלמות מקצועית שנמשכה שלושה חודשים. הם למדו לטפל בבעלי החיים, תחזוקת פארק, קבלת מבקרים, גינון והסברה לאורחים שיגיעו למקום. זה פרויקט מאוד ייחודי לשילוב עובדים עם צרכים מיוחדים בכל עבודות הפארק באופן מלא. זו ממש יציאה מחושך לאור – ממבנה חשוך בשולי העיר ללב העיר. החבר'ה האלה מרגישים חשובים".

Igul-Letova

ראש העיר רונן פלוט סיפר כי הגיע לפני מספר שנים למע"ש לבקר את העובדים, וראה שהם מועסקים במחסן מרוחק ומבצעים במסירות את המוטל עליהם. "חיפשתי מקום שיעניק להם חוויית מפגש עם תושבים וילדים", סיפר פלוט, "בשטח פתוח ובחיק הטבע. ככה התגבש הרעיון של הטיפול בבעלי החיים".

האמפיתיאטרון החדש בפארק נוף הגליל. צילום: יח"צ

הפרויקט הייחודי הוא פרי שיתוף פעולה עם משרד העבודה והרווחה, קרן שלם והמוסד לביטוח לאומי. הקמת הפארק עצמו, בעלות של 50 מיליון שקל, התאפשרה הודות להשקעה של קרן קיימת לישראל, מפעל הפיס, משרד הפנים, משרד השיכון, רשות מקרקעי ישראל (רמ"י), המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל ומשרד התרבות והספורט.

בעירייה מדגישים כי בפארק שבילי הליכה מונגשים המתאימים למבקרים עם כל סוגי הנכויות.

מערכת שווים כוללת כ-12 כותבים, כמעט כולם אנשים עם מוגבלויות. כל עבודתה מוקדשת לסיקור חייהם של אנשים עם מוגבלות בישראל.

כתבות אחרונות