נושאים קשורים

עקב המלחמה: מחסור של 500 מיטות במחלקות השיקום

כמות הפצועים במלחמה העלתה דרמטית את הצורך בטיפול שיקומי. מנהלי המרכזים הרפואיים מתריעים בדיון בכנסת: חייבים סיוע משמעותי בתקציב ובכוח אדם

“הגלים היו חזקים היום, אבל אנחנו יותר חזקים”

מאות ילדים עם ובלי מוגבלויות שפונו לאילת משתתפים בפעילות סאפ וגלשנים של עמותת "בית על הים". המטרה: לייצר שגרה ספורטיבית ולהחזיר להם את תחושת השליטה

יובל בת ה-11 חזרה מהשבי על כיסא גלגלים

52 יום אחרי שנחטפו באכזריות על ידי מחבלי חמאס לרצועת עזה, חזרו אמש בנות משפחת אנגל לביתן. גם קרובי משפחתה של נויה דן ז"ל, בת ה-13 על הרצף שנרצחה עם סבתה, חזרו לארץ

תמונת פצועי המלחמה: אלפי אנשים יזדקקו לשיקום פיזי ונפשי

מאות פניות חדשות להכרה כנכי צה"ל הגיעו לאגף השיקום במשרד הביטחון. אזרחים רבים איבדו גפיים והחלו בתהליך שיקום – ועוד מאות נפגעי חרדה ופוסט טראומטיים יזדקקו לטיפול וליווי
הסתדרות 480-100

המלצר הוא רובוט, המפעיל – איש עם מוגבלות

ברוכים הבאים לקפה "אווטאר" ביפן, בו כל המלצרים הם רובוטים אותם מפעילים מרחוק אנשים עם מוגבלויות. ישראלית שביקרה במקום: "זה היה מקסים, והשירות היה נהדר"
ראשיאנשים עם מוגבלויותאנשים עם מוגבלויותלראשונה אי פעם: השב"ס גייס לשירות קבע 3 צעירים עם מוגבלות

לראשונה אי פעם: השב”ס גייס לשירות קבע 3 צעירים עם מוגבלות

הגיוס הוא חלק מפיילוט של כחצי שנה עד שנה, ואם הוא יצליח מתכוונים בשב"ס להוסיף עוד תקנים לאנשים עם מוגבלות

שלושת המגויסים הטריים יחד עם נציבת שב”ס קטי פרי (שנייה משמאל). צילום: דוברות שב”ס

מזל טוב: לראשונה בתולדות שירות בתי הסוהר, גייס הארגון שלושה אנשים עם מוגבלות לשירות קבע.

האירוע המרגש התרחש אתמול. הודיה לובטון (23) מלוד, ניר שקלרש (25) משוהם ושגיא שלום (23), גם הוא משוהם, שהתנדבו בשב”ס כחלק מהשירות הלאומי שלהם, גויסו כצוערים ליחידות שבהן שירתו במהלך ההתנדבות. לובטון ישובץ בחטיבת משאבי אנוש, בעוד ששקלרש ושלום ישובצו באגף הלוגיסטיקה. שלושתם ישרתו במטה המרכזי של השב”ס ברמלה.

הצוערים החדשים עברו הליך גיוס מקוצר ומותאם, לאור היכרותם רבת השנים עם הארגון. עם כניסתה לתפקיד נציבת שב”ס, הצהירה רב-גונדר קטי פרי כי שילוב אנשים עם מוגבלות בארגון הוא ערך עליון, ובהתאם נפתחו תקנים מיוחדים עבור אוכלוסייה זו.

הגיוס של השלושה הוא למעשה פיילוט לתקופה של חצי שנה עד שנה, ואם הוא יוכתר בהצלחה, מתכוונים בשב”ס להרחיב את התקנים לשילוב אנשים עם מוגבלות. זאת – חשוב לציין – בתנאים זהים לאלה של הסוהרים שמגויסים לארגון כדרך קבע.

ההורים של המגויסים הטריים נשמעו אתמול נרגשים ומרוצים. “אנחנו בעננים ומתרגשים מאוד”, אמרה אחת האמהות, “אנחנו לא מאמינים שזה קורה. זה היה החלום שלנו לראות אותם על מדים, ועוד של השב”ס, וכעת אנחנו יודעים שיש להם בית נוסף בחיים”.

רב גונדר-פרי אמרה אתמול למגויסים החדשים: ״שב”ס הוא ארגון הרואה עצמו מחובר לקהילה, ששם לו כיעד להשפיע על החברה. אני רואה בכך זכות גדולה שאתם עומדים כאן היום במעמד הגיוס״.

יליד 1991. נשוי פלוס אחד. נולד עם שיתוק מוחין קל. בוגר תואר ראשון בתקשורת וניהול. היה כתב צבאי בדובר צה"ל, עורך באתר one וכתב אתר השקמה מרשת שוקן. במקביל לעבודתו ב"שווים" מגיש תוכנית ספורט ב"רדיו סול" ומשמש עורך משנה באתר "ישראל ספורט".

כתבות אחרונות