
מאת אמיר שטיין
הזמרת, השחקנית והמפיקה האמריקאית סלינה גומז (29), שמתמודדת עם הפרעה דו קוטבית (מאניה דיפרסיה), הודיעה בימים האחרונים כי היא משיקה פלטפורמת מדיה דיגיטלית חדשה לעידוד נושא בריאות הנפש.
לגומז היסטוריה אישית של התמודדות נפשית מאתגרת, כולל מספר אשפוזים. ב-2015 נפוצו שמועות עיקשות על כך שהכוכבת נמצאת בגמילה מאלכוהול וסמים. באוקטובר 2018 התפרסמו ידיעות כי היא אושפזה במחלקה פסיכיאטרית. ב-2020, בעקבות סגר הקורונה, נקלעה גומז לדיכאון קשה ונכנסה לאשפוז במחלקה פסיכיאטרית, במהלכו אובחנה לראשונה עם הפרעה דו קוטבית. אז, בפעם הראשונה בחייה, גם שיתפה את הציבור בדבר האשפוז באומץ ובכנות.
הפלטפורמה אותה גומז משיקה עכשיו נקראת wondermind, והיא עתידה לצאת לאור בפברואר 2022. המטרה שלה היא להקנות לאנשים הרגלים שיעודדו בריאות נפשית, כמו מדיטציות, הפניות למידע חיוני, דרכים לקבלת טיפול ואפילו פודקאסט בו ישתתפו מומחים לבריאות הנפש וגם מתמודדים ומתמודדות שישתפו בסיפורם האישי. בהמשך אמור לצאת גם יומן עם כלים לבריאות הנפש ועוד מוצרים פיזיים אחרים.

לאורך הקריירה שיתפה גומז בחרדה ובדיכאון איתם התמודדה, במיוחד אחרי שאובחנה עם מחלה אוטואימונית בשם זאבת. למחלה יש זמנים של התפרצות וזמנים של רגיעה, והיא גורמת לנפיחויות ולכאבים קשים. ב-2017, בעקבות סיבוך של המחלה, נאלצה גומז לעבור השתלת כליה. מלבד זאת, היו עוד כמה מקרים לאורך השנים שבהם יצאה להפסקה מהעבודה כדי לטפל בבריאותה הנפשית והפיזית.
עבור אנשים רבים שגדלו עם דמותה על המסך, השיתוף והיזמות של גומז בנושא בריאות הנפש מהווים השראה. מתברר שהשינוי החברתי שמאפשר לאנשים מפורסמים לדבר בפנים גלויות וללא בושה על מצבם הנפשי (כמו הספורטאית סימון ביילס למשל), משפיע לטובה על כולנו, בין אם אנחנו סלבז או סתם אנשים מן השורה.