נושאים קשורים

“קרן השמש שלנו חזרה, והדמעות לא מפסיקות לרדת”

מפגש מרגש התרחש בבית החולים בין קרן מונדר, מורה לחינוך מיוחד שחזרה משבי חמאס, למנהלת בית הספר רחלי שטיין. גם תלמידתה של מונדר התרגשה: "מיקה קפצה ונישקה את מסך הטלוויזיה"

אני עובד מדינה ו”קר גיבר” של אדם קרוב. מה מגיע לי?

מי זכאי להכרה כ"בן משפחה מטפל", איך מקבלים את ההכרה – ואיזה זכויות והטבות מגיעות לכם מהמדינה. מדריך בשיתוף נציבות שירות המדינה

אב ביקש להפחית מזונות כי לילד יש קצבת נכות. מה פסק ביהמ”ש?

שופטי בית הדין הרבני האזורי באשקלון התבקשו להכריע: האם העובדה שילד מקבל קצבת נכות מביטוח לאומי היא סיבה מוצדקת להפחתת מזונות שמשלם אביו   

בחודש הבא: הקצבאות יוקדמו; בינואר צפויה תוספת הצמדה

בין הקצבאות שיוקדמו: נכות, ילד נכה, שר”מ, ניידות ונפגעי עבודה. ב-2024 יגדלו הקצבאות בעקבות ההצמדה לשכר הממוצע במסגרת חוק הנכים
הסתדרות 480-100

ירדן, מדריכה ב”בית הגלגלים”, נחטפה לעזה. האם תוחזר בעסקה הקרובה?

בעלה והתינוקת הצליחו לברוח, שלושה ממתנדבי העמותה נרצחו. ולצד האסון התרחש גם נס – שהציל כנראה את חיי החניכים בבית בקיבוץ אורים
ראשיאוטיזםתכירו את המוזיאון הראשון (שאנחנו יודעים עליו) על הספקטרום

תכירו את המוזיאון הראשון (שאנחנו יודעים עליו) על הספקטרום

מוזיאון האוטיזם במישיגן הוקם ע"י יזם עם אספרגר. בין השאר יציג את סיפוריהם של אישים משפיעים על הרצף

הכניסה למוזיאון האוטיזם במישיגן. צילום מדף הפייסבוק של Xavier DeGroat Autism Foundation

מוזיאון מיוחד במינו עומד להיפתח בקרוב בעיר ליבוניה במישיגן, ארצות הברית. המוזיאון יוקדש להיסטוריה של האוטיזם החל מהמאה ה-20 ולאישים בולטים שהשפיעו על התחום, ובהם החוקרת טמפל גרנדין, האמן והיוצר אנדי וורהול והיזם והמיליארדר אילון מאסק.     

מאחורי היוזמה היפה עומד אקסבייר דגרוט (31), פעיל חברתי עם אספרגר ומייסד ומנכ”ל עמותת Xavier DeGroat Autism Foundation. דגרוט, שאובחן בגיל 4, הקים את העמותה ב-2018 במטרה לקדם אנשים עם אוטיזם דרך הסברה, חינוך, הזדמנויות כלכליות ומאמצים הומניטריים. באמצעות העמותה, בין השאר, פעל לאפשר לאנשים על הרצף ועם מוגבלויות אחרות לחשוף את האבחון שלהם בפני עובדי ציבור על מנת לייצר איתם אינטראקציות טובות יותר. “הייתי מתאר את עצמי כתומך במודעות לאוטיזם”, אמר דגרוט לקראת חניכת המוזיאון.

הרעיון למיזם עלה אצלו לפני כשנה, והוא החליט להקים את המוזיאון דווקא במרכז קניות גדול בשם “קניון מרידיאן”. “לא הכל חייב להיות חנויות בקניונים”, הסביר דגרוט. “קניון יכול להיות גם חלל בילוי, וחוץ מזה הוא קרוב לאוניברסיטת מישיגן סטייט”.

במוזיאון יוצג ציר זמן עם התפתחויות בתחום האוטיזם מתחילת המאה ה-20 ועד היום, וכאמור, יינתן מקום של כבוד לדמויות שהשפיעו על המחקר ועל המודעות לנושא. בנוסף, נבנה במתחם “חדר חושי” מיוחד לילדים עם אוטיזם. דגרוט, שמכנה זאת “תוכנית חינוכית ידידותית לחושים”, ציין שבתי ספר מקומיים כבר מגלים עניין בסיורים במוזיאון.

החדר החושי. צילום מדף הפייסבוק של Xavier DeGroat Autism Foundation

יש לציין כי הכניסה לכלל הציבור היא בחינם, ומי שמעוניין לתרום לעמותה מוזמן לרכוש מתנות בחנות הצמודה. תאריך ההשקה נקבע ל-4 בפברואר.

“לשמוע שמשהו כזה מגיע לאזור שלנו זה מדהים”, הגיב אנתוני איאני, פעיל חברתי עם אוטיזם, שחקן כדורסל לשעבר ומחבר הספר “אוטיזם, כדורסל וחלומות של ספורטאי אחד”. “אני חושב שהמוזיאון יכול לעורר מודעות בציבור לאנשים על הספקטרום ומשפחותיהם. אין מה לעשות, עדיין יש חוסר בידע לגבי אנשים עם אוטיזם, והם נלחמים על קבלה כל יום. חשוב מאוד גם שהמוזיאון עושה כבוד לאנשים שעשו דברים מדהימים בזמן שהם על הספקטרום”.

מימין: מייסד המוזיאון אקסבייר דגרוט. צילום מדף הפייסבוק של Xavier DeGroat Autism Foundation

גם המנכ”ל של “קניון מרידיאן” פירגן לפרויקט. “התוספת של המוזיאון לקניון תביא דינמיקה שונה ותספק הזדמנות לאנשים ללמד את עצמם יותר על אוטיזם”, אמר דן אירווין. “זו בסך הכל שליחות פנטסטית שיש לדגרוט, ואני מאוד נרגש לקבל אותו בקניון שלנו”.

מערכת שווים כוללת כ-12 כותבים, כמעט כולם אנשים עם מוגבלויות. כל עבודתה מוקדשת לסיקור חייהם של אנשים עם מוגבלות בישראל.

כתבות אחרונות