נושאים קשורים

הקופה סירבה לממן יישור שיניים לילדה עם מוגבלות קשה וחיך שסוע. 4 פעמים

למרות שהטיפול כלול בסל הבריאות, מאוחדת דחתה שוב ושוב את הבקשה. רק בהתערבות נציבות הקבילות במשרד הבריאות שונתה ההחלטה. דוח הנציבות חושף גם כיצד סירבה כללית לספק כרית חיונית לאדם המשותק בארבע גפיו

הרפורמה בהתפתחות הילד: משרד הבריאות מודה בזינוק בתלונות הורים

דוח חדש של נציבות הקבילות חושף עלייה משמעותית בפניות בעקבות ביטול ההחזרים על טיפולים פרטיים והתארכות זמני ההמתנה. באחד המקרים נאלצה הנציבות להתערב כדי שילד אוטיסט יקבל טיפולים ללא תשלום פרטי

פסק דין: פטור מתשלום למלווה בסופרלנד לפחות עד מרץ 2027  

בית המשפט המחוזי מחק את העתירה של עיר השעשועים והורה לנציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות לבחון שוב את מדיניותה בנוגע לתשלום למלווים של אנשים עם מוגבלות בפארקי שעשועים. בינתיים, הפטור מתשלום יימשך

השמיים לא הגבול: בני הנוער כבדי הראייה שיצאו למחנה חלל בארה"ב

טיפוס לגובה, צלילה במעמקים וסימולציה של הליכה על הירח: בני נוער עיוורים וכבדי ראייה מישראל השתתפו במחנה חלל בינלאומי באלבמה. הם חזרו עם חברים חדשים, ביטחון עצמי ואפילו החלטות ששינו את מסלול חייהם

כ־40 עובדי אלו"ט יקבלו מלגות ללימודי תואר בחינוך עם התמחות באוטיזם

שיתוף פעולה בין אלו"ט למכללת סמינר הקיבוצים יאפשר לעובדי העמותה ללמוד לתואר ראשון עם התמחות באוטיזם, במקביל לעבודתם. המטרה: לקדם את העובדים מקצועית ולשפר את השירות לאנשים עם אוטיזם
ראשיאוטיזםעיתונאית ערוץ 14 לעגה להרצאה של ליהיא לפיד - ועוררה סערה

עיתונאית ערוץ 14 לעגה להרצאה של ליהיא לפיד – ועוררה סערה

נוה דרומי צייצה על ההרצאה "המסע של חיי", העוסקת באימהות לבת אוטיסטית: "מסע חיים מהברזלים ברמת השרון דרך 'במחנה' ועד לשכונת המצוקה רמת אביב"

לא התנצלה. נוה דרומי. צילום מסך מערוץ 14

הרשת סוערת בעקבות ציוץ של נוה דרומי, עיתונאית ב"מקור ראשון" ובערוץ 14, שבו לעגה להרצאה של ליהיא לפיד, אמא לבת עם אוטיזם, הנושאת את השם "המסע של חיי".

וכך כתבה אתמול דרומי בטוויטר שלה, לקראת הרצאה שעומדת לפיד לשאת בקריית טבעון בהמשך החודש: "מסע חייה של ליהיא לפיד מהברזלים ברמת השרון, דרך השירות הקשוח ב'במחנה' ועד שכונת המצוקה רמת אביב. רק בטבעון".

ההרצאה "המסע של חיי" מתקיימת בטבעון כחלק מ"חודש פברואר של החברה למתנ"סים", המוקדש לעידוד נגישות, היכרות ושילוב של ילדים, בוגרים ומבוגרים עם מוגבלות בקהילה. בהרצאה מספרת לפיד על ההתמודדות והתובנות שלה כאמא ליעל (26), צעירה על הרצף האוטיסטי, ומשתפת בין היתר בקשיים הרבים בגידול ילדה עם מוגבלות, המאבקים, ההשלמה והאהבה ללא תנאים.

Igul-Letova

התגובות לציוץ המתריס של דרומי לא איחרו להגיע. העיתונאי, הפרשן ושדר הרדיו בן כספית צייץ: "עשו טובה, תסבירו לה שלמסע חייה של ליהיא קוראים יעל, בקצה הרחוק של הספקטרום האוטיסטי. הבשורה, הקבלה, ההשלמה, המאבק, הברכה, המשפחה. זו השליחות. היא יכולה פשוט לגגל לפני שהיא מריירת על המקלדת".

אורן הלמן, סמנכ"ל בחברת החשמל ומייסד דף הפייסבוק "סיכוי שווה", שמגדל גם הוא ילדה עם צרכים מיוחדים, צייץ נגד דרומי: "האם אותה נוה מתכוונת לכך שליהיא היא אמא לבת עם מוגבלות? אכן מסע חיים שטותי, קליל ופריבילגי (מניסיון אישי). האם כוונתה לכך שליהיא מקדישה את חייה לשיפור מצבם של אנשים עם מוגבלות? לכך שליהיא היא אחת הנשים הכי משפיעות לטובת אנשים עם מוגבלות וזכויותיהם? לא הכל פוליטיקה קטנה ומסריחה". חלי גולדנברג צייצה: "נוה דרומי, איך מי שנושאת שם ישראלי יפה כל כך מייצגת בהתנהגותה את הישראלי המכוער?"

ליהיא לפיד (צילום: ליהי ברנוי)
ליהיא לפיד. צילום: ליהי ברנוי

דרומי, שכנראה הבינה כי נגעה בנקודה רגישה, ניסתה בהמשך למתן את הדברים, אך לא התנצלה. "אין ספק שלגדל ילד עם אוטיזם זה מורכב ובזה אף אחד, כולל אני, לא מזלזל", הבהירה מאוחר יותר בציוץ נוסף. "עם זאת, אני מקווה שעדיין אפשר להעביר ביקורת על הורים לילדים עם אוטיזם, בייחוד אם מדובר בדמויות ציבוריות. וכן, אני עדיין חושבת שהשם של ההרצאה של לפיד הוא לא מוצלח. המשך ערב טוב ורגוע לכולם".

Igul-Letova
יליד 1991. נשוי פלוס אחד. נולד עם שיתוק מוחין קל. בוגר תואר ראשון בתקשורת וניהול. היה כתב צבאי בדובר צה"ל, עורך באתר one וכתב אתר השקמה מרשת שוקן. במקביל לעבודתו ב"שווים" מגיש תוכנית ספורט ב"רדיו סול" ומשמש עורך משנה באתר "ישראל ספורט".

כתבות אחרונות