נושאים קשורים

עיריית פתח תקווה בנתה בניין חדש – ושכחה לשים מעלית

בבניין ניתנים שירותים לציבור, שבפועל לא נגישים לאנשים עם מוגבלויות. נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות איימה בתביעה – והעירייה התחייבה לתקן את הליקוי

גם אם לעולם לא אחווה תשוקה במציאות, היא קיימת עבורי בספרים

הרומן "אהבות נכזבות" של מילן קונדרה גרם לי להרגיש דברים שלא הרגשתי מעולם – ואני מקווה מאוד שארגיש יום אחד בעתיד

“למה לילד שלי לא מגיע סל שילוב? כי רציתי שיהיה שף?”

תלמידים עם צרכים מיוחדים שלומדים בחינוך המקצועי לא מקבלים סל שילוב, ובמשרדי העבודה והחינוך מגלגלים אחריות זה על זה. "אלו שני משרדי ממשלה, למה הם לא יכולים פשוט להעביר את הכסף ביניהם?"

ילדים עם CP לא יצטרכו להגיע שוב ושוב לוועדות רפואיות

מדיניות חדשה של ביטוח לאומי צפויה להקל על אלפי ילדים עם שיתוק מוחין. מעתה יקבעו אחוזי נכות קבועים, והוועדה תתכנס רק פעמיים עד גיל 18 ושלושה חודשים
הסתדרות 480-100

עם אוטיזם ודרגות על הכתפיים: המסע המרגש של חיילי “תתקדמו”

שלושה קצינים חדשים על הספקטרום עמדו השבוע על מגרש המסדרים בבה"ד 15. מי שהיה צריך הוכחה ש"גם הם יכולים" – קיבל אותה בענק. טור אישי מיוחד של אודי הלר
ראשיחדשותההורים לא מוותרים: "גם לילדים משולבים מגיע להשתתף בקייטנות פסח"

ההורים לא מוותרים: “גם לילדים משולבים מגיע להשתתף בקייטנות פסח”

הורים לשלטון המקומי: "תנו גם למשלבות וסייעות רפואיות את מענק הקייטנות שמקבלות סייעות רגילות". השלטון המקומי: "שוקלים להיענות"

גן - אילוסטרציה
המשבר ייפתר? צילום הדמיה

עוד כשבועיים ייפתחו קייטנות הפסח ברחבי הארץ, וילדים רבים עם מוגבלות מגן ועד כיתה ב’ עלולים להישאר בבית, וזאת בשל מחלוקת בין גורמים שונים על מתן מענק לסייעות שילוב. עם זאת, בלחץ ההורים נראה שהמשבר נמצא אולי לקראת פתרון.

לאחרונה נקבע בהסכם שבו מעורבים מרכז השלטון המקומי ומשרד החינוך כי סייעות של גננות או מורות יקבלו מענק של 2,000 שקלים, בלי קשר לשכרן הרגיל, תמורת עבודתן בקייטנת הפסח, במסגרת תוכנית “ניצנים” שאותה מפעיל המשרד. אלא שהמשלבות והסייעות הרפואיות נותרו מחוץ להסכם. הן יכולות לקבל את המענק רק אם יעבדו כסייעות רגילות ולא אישיות. כלומר, נוצר מצב אבסורדי שבו ייתכן שסייעות רפואיות יעדיפו לקבל תוספת בעבודת סיוע רגילה ולא אישית לילדים שזקוקים לכך – כך שההורים לא יוכלו לשלוח אותם לקייטנות.

מנסים לתקן את העיוות

הורים וארגונים שמייצגים ילדים עם מוגבלות מחו בימים האחרונים על המצב, וביחד עם הסתדרות המעו”ף, שמייצגת את הסייעות, פנו למרכז השלטון המקומי וביקשו להרחיב את המענק גם לסייעות השילוב, בשביל לתקן את העיוות. “לא יעלה על הדעת שתלמידים עם מוגבלויות שנעזרים בסייעת אישית, ותלמידים עם בעיות רפואיות שנעזרים בסייעת רפואית, יודרו באופן קבוע מפעילות חינוכית”, כתבה במכתב לשלטון המקומי מוריה וינדרבוים מקואליציית הורים לילדים עם צרכים מיוחדים, בעצמה אמא לילד עם מוגבלות. על המכתב חתמו עוד ארגונים רבים.

תלוי בעיקר בו. יו”ר מרכז השלטון המקומי חיים ביבס

לדבריה, “זו התנהלות שמנוגדת לאמנה הבינלאומית בדבר זכויות אנשים עם מוגבלויות שמדינת ישראל אישררה בשנת 2012, ומנוגדת להחלטות הממשלה שקוראות לקדם את שילובם של אנשים עם מוגבלות בקהילה”.

במרכז השלטון המקומי אמרו בתגובה ל”שווים” כי הם שוקלים בחיוב להיענות לבקשת הארגונים ולהרחיב את מתן המענק לסייעות המשלבות והרפואיות – כך שגם הילדים המשולבים ואלה הזקוקים לסיוע רפואי צמוד יוכלו ליהנות מקייטנות הפסח.

יליד 1991. נשוי פלוס אחד. נולד עם שיתוק מוחין קל. בוגר תואר ראשון בתקשורת וניהול. היה כתב צבאי בדובר צה"ל, עורך באתר one וכתב אתר השקמה מרשת שוקן. במקביל לעבודתו ב"שווים" מגיש תוכנית ספורט ב"רדיו סול" ומשמש עורך משנה באתר "ישראל ספורט".

כתבות אחרונות