נושאים קשורים

עיריית פתח תקווה בנתה בניין חדש – ושכחה לשים מעלית

בבניין ניתנים שירותים לציבור, שבפועל לא נגישים לאנשים עם מוגבלויות. נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות איימה בתביעה – והעירייה התחייבה לתקן את הליקוי

גם אם לעולם לא אחווה תשוקה במציאות, היא קיימת עבורי בספרים

הרומן "אהבות נכזבות" של מילן קונדרה גרם לי להרגיש דברים שלא הרגשתי מעולם – ואני מקווה מאוד שארגיש יום אחד בעתיד

“למה לילד שלי לא מגיע סל שילוב? כי רציתי שיהיה שף?”

תלמידים עם צרכים מיוחדים שלומדים בחינוך המקצועי לא מקבלים סל שילוב, ובמשרדי העבודה והחינוך מגלגלים אחריות זה על זה. "אלו שני משרדי ממשלה, למה הם לא יכולים פשוט להעביר את הכסף ביניהם?"

ילדים עם CP לא יצטרכו להגיע שוב ושוב לוועדות רפואיות

מדיניות חדשה של ביטוח לאומי צפויה להקל על אלפי ילדים עם שיתוק מוחין. מעתה יקבעו אחוזי נכות קבועים, והוועדה תתכנס רק פעמיים עד גיל 18 ושלושה חודשים



עם אוטיזם ודרגות על הכתפיים: המסע המרגש של חיילי “תתקדמו”

שלושה קצינים חדשים על הספקטרום עמדו השבוע על מגרש המסדרים בבה"ד 15. מי שהיה צריך הוכחה ש"גם הם יכולים" – קיבל אותה בענק. טור אישי מיוחד של אודי הלר
ראשיאוטיזםעתירה נגד משרדי האוצר והבריאות: מפלים מעונות לפעוטות עם מוגבלויות

עתירה נגד משרדי האוצר והבריאות: מפלים מעונות לפעוטות עם מוגבלויות

מעונות השיקום מקבלים פחות מ-100 שקלים לשעה עבור הפעוטות, ומתקשים לגייס מטפלים איכותיים – שמעדיפים לעבוד בשוק הפרטי

טיפול בפעוטות - אילוסטרציה
טיפול בפעוטות – אילוסטרציה

27 ארגונים למען אנשים עם מוגבלויות בהובלת אלו”ט, עתרו לבג”צ נגד קופות החולים ומשרדי הבריאות והאוצר. הדרישה: להשוות את תקציבי הטיפולים הפרא-רפואיים לפעוטות של מעונות השיקום היומיים, לאלה של המכונים להתפתחות הילד.

על פי עורך-דין אלירם בקל, המייצג את העותרים, משרד הבריאות מתקצב את המכונים ב-165 שקלים לשעה, לעומת מעונות היום שמקבלים 96 שקלים לשעה בלבד – כ-60 אחוזים בלבד מהמכונים – עבור טיפולים זהים.

השכר נמוך – אין מטפלים

הארגונים טוענים שמדובר באפליה של משרדי הממשלה, שגוזרים את הדין על העמותות השונות המפעילות את מעונות היום השיקומיים, ולא יכולות להתחרות על כוח האדם, מול התקציב שמקבלים המכונים.

הארגונים אומרים כי הפער גורם למחסור במטפלים וטיפולים פרא-רפואיים בתחום, ופוגעים באיכות הטיפול של הילדים בגילאי חצי שנה עד שלוש הנמצאים במעונות. ישנה גם נטישה גדולה של אנשי מקצוע אל הסקטור הפרטי, שם הם גובים כ-250-300 שקלים לטיפול.

העמותות נאלצות להשלים את השכר מכיסן

כל פעוט זכאי לקבל ארבע שעות טיפולי תקשורת, פיזיותרפיה וריפוי ועיסוק פרטניים במעונות היום השיקומיים. הטיפולים הללו ממומנים באמצעות תקציבי משרד הבריאות.

התקציב החודשי שמקבלות העמותות הוא 1,632 שקלים לחודש לכל פעוט. הסכום הזה מגלם שכר שעתי של עובד עם הכשרה אקדמית ממקצועות הבריאות, הפרשות סוציאליות ופנסיוניות, הדרכות פרטניות, החזר נסיעות ועלויות נוספות. זה מקשה עד מאוד למצוא מטפלים שיהיו מוכנים לעבוד בשכר שעתי נמוך, יחסית להשוק הפרטי או הציבורי תחת משרד הבריאות.

נכון להיום, יש יותר מ-130 מעונות יום שיקומיים ברחבי הארץ, שבהם שוהים יותר מ-3,000 פעוטות עם מוגבלויות כמו אוטיזם, שיתוק מוחין, עיוורון, חירשות ועוד. המעונות, על פי העותרים, נאלצים לבחור בחלופות שונות ופחות טובות, ביניהן השלמת השכר מתקציבי העמותות.

ממשרדי האוצר והבריאות לא נמסרה תגובה לעתירה.

יליד 1991. נשוי פלוס אחד. נולד עם שיתוק מוחין קל. בוגר תואר ראשון בתקשורת וניהול. היה כתב צבאי בדובר צה"ל, עורך באתר one וכתב אתר השקמה מרשת שוקן. במקביל לעבודתו ב"שווים" מגיש תוכנית ספורט ב"רדיו סול" ומשמש עורך משנה באתר "ישראל ספורט".

כתבות אחרונות