fbpx

הדוח הרשמי: מותם של הדיירים ב”בית דפנה” נגרם מטיפול לקוי בבשר

צוות של משרד הבריאות מצא ממצאים חמורים ברמת התחזוקה והניקיון במטבח של המעון לדיירים עם מוגבלויות בחולון

שיתוף הכתבה:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email
מעון “בית דפנה” בחולון. צילום: אביחי חיים

בדיקה שערך משרד הבריאות בעקבות מותם של שלושה דיירים עם מוגבלות במעון “בית דפנה” בחולון, מצאה ממצאים חמורים ברמת התחזוקה והניקיון במוסד ובמטבח של המקום.

הבדיקה בוצעה ב-1 במאי בעקבות מידע שהגיע ממשרד הרווחה, הגורם הממונה על המעון, אודות מותם של שלושת הדיירים. היא בוצעה על ידי צוות בריאות הסביבה של לשכת הבריאות המחוזית תל אביב.

בין השאר מצא צוות הבדיקה את הליקויים הבאים:

• לא הייתה הקפדה במעון על הפרדת מזונות בתהליכי הבישול השונים.

• במקום לא היו נהלי עבודה תקינים לטיפול באוכל.

• רמת ניקיון הכלים לקתה בחסר.

לנוכח הממצאים והתחלואה החמורה נסגר המטבח באופן מיידי.

מדליקים נרות לזכר הנפטרים ב”בית דפנה”

“ממצאי הבקרה מצביעים על כך שהתחלואה הנרחבת במוסד נבעה מטיפול לקוי בבשר, שגרם לזיהומו”, נכתב בדוח. “בתרביות מזון שנלקחו צמח חיידק מסוג קלוסטרידיום פרפרינגס, ואותו חיידק צמח גם בתרביות צואה מ-7 מטופלים – דבר המעיד על מקור הזיהום. במסגרת ההתפרצות חלו 33 דיירים, מתוכם 9 פונו לטיפול בבית החולים ו-6 אושפזו. 3 מטופלים נפטרו – מקרה אחד של פטירה אירע פתאומית במוסד ושניים תוך כדי טיפול בבית החולים”.

הדוח של משרד הבריאות הועבר למשרד הרווחה ולמשטרת ישראל.

שיתוף הכתבה:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email

בואו להיות חלק מקהילה של אנשים כמוכם

קבלו ישירות למייל שלכם את הסיפורים הכי חמים של “שווים”

קראו עוד בשווים

מערכת שווים

גלילה לראש העמוד

בואו להיות חלק מהקהילה שלנו

קבלו ישירות למייל שלכם את הסיפורים הכי חמים של ״שווים״