נושאים קשורים

מדריך הביטוח הלאומי: כמה אפשר להרוויח בלי שתופחת קצבת הנכות

בביטוח הלאומי מבהירים: גם כשיוצאים לעבוד דרגת האי-כושר אינה משתנה ובכל מקרה ההכנסה הכוללת מעבודה ומקצבה תמיד תהיה גבוהה יותר מקצבה לבדה. כל השאלות והתשובות

14 דיונים ירדו לטמיון: התקנות לחוק המוגבלויות שוב נתקעו

משרד הרווחה משך ברגע האחרון את התקנות שהיו אמורות לעבור בינואר 2024. הסיבה: מחלוקת על שירותים למתמודדי נפש עם מוגבלות קוגניטיבית. ח"כ וולדיגר: "בושה". משרד הרווחה: "הם מקבלים את השירותים ממשרד הבריאות"

כאוס בהסעות החינוך המיוחד בחולון; הורים: "נאלצים להסיע בעצמנו"

כשבוע לפתיחת שנת הלימודים, משפחות בעיר מדווחות על הסעות שלא מגיעות, איחורים ממושכים ונסיעות שמתארכות לשעה. החברה העירונית: "מודעים לבעיות אבל ניכר כבר שיפור"

איבד את שתי רגליו בעזה: אלישע מדן שוריין ברשימת הליכוד לכנסת

לוחם המילואים נפצע אנושות בבית חאנון ואיבד את שתי רגליו באירוע שבו נהרגו ארבעה מחבריו. מאז הפך לדמות המזוהה עם שיקום ואיחוי הקרעים בחברה ואף השיא משואה

לקנות בגדים בחנות עם מתרגם מיידי לשפת הסימנים

רשת האופנה "תמנון" הודיעה על הנגשת כל סניפיה עבור חירשים וכבדי שמיעה בשיתוף חברת הטכנולוגיה והנגישות Sign Now
ראשיחדשותמעונות יום שיקומיים יוצאים משיבא – ההורים חוששים

מעונות יום שיקומיים יוצאים משיבא – ההורים חוששים

חלק מהילדים במעונות זקוקים להשגחה רפואית צמודה 24/7, והרחקת המעונות לשכונה סמוכה עלולה לפגוע בהם. שיבא: נמשיך לתת מענה במקום החדש

מעונות שיקומיים במרכז הרפואי שיבא

בעוד שלושה חודשים ייסגרו מעונות היום השיקומיים לילדים עם מוגבלויות מורכבות ותסמונות שונות, בבית החולים שיבא (תל השומר) ויועברו לשכונת רמת אפעל הסמוכה.

למרות ההבטחה של משרד הרווחה, עיריית רמת גן והנהלת שיבא לאיכות טיפול זהה בכיתות חדשות, ההורים חוששים. הכיתות אמנם יהיו קרובות אבל לא בתוך בית החולים, ויש ילדים שנדרשים לפעמים לטיפולים רפואיים מידיים.

בנוסף, לטענת הנהלת בית החולים, ההודעה על הסגירה הגיעה כבר לפני מספר חודשים, בעוד שההורים מתעקשים שהודיעו להם רק בחודש שעבר.

Igul-Letova

חמש דקות מהמיון

איתמר יפת בן ה-3.5 מרמת גן, נולד עם תסמונת גנטית נדירה בשם קורנליה קתרינה דה לאנגה (CDLS), שמתבטאת אצלו בקשיים פיזיים, מוטוריים וקוגנטיביים. "הוא חייב תמיכה 24/7. רוב שעות היום הוא מונשם ותלוי בחמצן", אומרת אימו זיו, "בכל בוקר הוא חייב להגיע לטיפול נשימתי בבית החולים שיבא. איך הוא יעשה את זה עם שילוב של גן מחוץ לשטח בית החולים?", היא שואלת ומוסיפה, "זה מעון שאם הילד שלכם מאבד בו את ההכרה, יהיה מי שיעשה לו החייאה וייקח אותו תוך 5 דקות לחדר מיון".

"כשאיתמר היה מאושפז חודשיים בטיפול נמרץ, מורדם ומונשם, צוות הגן הגיע לבקר אותו בכל יום" היא אומרת. "הם דיברו אליו והזכירו לו ולנו, שיש לנו סיבה מאוד טובה להמשיך להילחם. זה אולי הגן היחידי בארץ שיכול להכיל את איתמר ולאפשר לו להגשים חלומות, למרות המורכבות הרפואית המאוד משמעותית שלו. תעזרו לנו. אל תיתנו שייסגרו את המעון שלנו", מבקשת יפת.

Igul-Letova
איתמר יפת

איתן צריך השגחה צמודה

איתן בן השנתיים וחצי מיהוד, נולד עם תסמונת וויליאמס, שמתבטאת בבעיות בשלד ובראייה, בהפרעות בתפקוד הכליות ובליקויים בתפקוד הלב. התסמונת מתבטאת גם בבעיות בהתפתחות המוטורית ובעיכוב בהתפתחות הקוגניטיבית. אימו, יוליה יעל זיו, גם טוענת שהמקום הטוב ביותר עבור הבן שלה הוא המעון הנוכחי. "פתאום אמרו לנו שהם לא יודעים לטפל במורכבויות של הבן שלי, אחרי יותר מ-20 שנה של טיפול היטב בילדים שונים. מאיפה זה הגיע? למה הילדים שלנו שווים פחות מילדים עם מוגבלות אחרת?" היא תוהה.

"יש לאיתן קושי בשיווי המשקל והוא צריך השגחה צמודה, ומהלידה הוא נמצא במעקבים. במעון הנוכחי יש צוות עם ניסיון של שנים, שנותן מענה רפואי לילדים האלה, ואנחנו רק רוצים שהם ימשיכו שם". זיו גם דואגת שלא יהיה לבנה מקום במעון החדש "אני לא תושבת העיר ובעיריית יהוד לא מבטיחים לי דבר. אנחנו נמשיך להיאבק".

איתן זיו

שיבא: נמשיך לתת מענה במקום החדש

מעיריית רמת גן נמסר: "עיריית רמת גן מקימה מעון יום שיקומי חדיש ומשופר ברמת אפעל. המעון יכלול 6 כיתות, והוא עתיד להיפתח בעוד מספר חודשים בשנת הלימודים הקרובה, ב-01.09.22. פעוטות שהיו במעון יום שיקומי תל השומר יקלטו במעון השיקומי החדש בהתאם לנהלים הנקבעים על-ידי משרד הרווחה".

ממשרד הבריאות ומבית החולים שיבא תל השומר, נמסר: "גני הילדים שמפעיל המרכז הרפואי שיבא הינם חלק בלתי נפרד מהמורשת של שיבא. במשך למעלה מ-30 שנים בגרו בגנים אלו מאות ילדים, אשר ממשיכים להיות בקשר עם הצוותים.

"מתוך כך, כחלק ממימוש חזון עיר הבריאות, נמשיך לתת את המענה הטיפולי הנדרש לילדים במקום מושבם החדש, בקרית החינוך ברמת אפעל הצמודה למרכז הרפואי. בכך, אנו מאמינים כי תינתן לילדים המסגרת הטובה ביותר עבורם, הן החינוכית והן הטיפולית. במקביל, ממשיכים לפעול בשיבא 5 גני ילדים נוספים עבור ילדים עם צריכים מיוחדים, כחלק מאותו חזון".

סייע בהכנת הכתבה: אייל לוי.

יליד 1991. נשוי פלוס אחד. נולד עם שיתוק מוחין קל. בוגר תואר ראשון בתקשורת וניהול. היה כתב צבאי בדובר צה"ל, עורך באתר one וכתב אתר השקמה מרשת שוקן. במקביל לעבודתו ב"שווים" מגיש תוכנית ספורט ב"רדיו סול" ומשמש עורך משנה באתר "ישראל ספורט".

כתבות אחרונות