נושאים קשורים

כלל ביטוח הפלתה מועמד עיוור בקבלה לעבודה. זה הפיצוי שתשלם לו

המועמד, בעל ניסיון בשירות ומכירות, ביקש התאמות שיאפשרו לו לעבוד באמצעות קורא מסך. בית הדין קבע כי כלל לא בחנה אותן באופן רציני ודחה את טענתה כי נפסל מסיבות מקצועיות בלבד

מדריך הביטוח הלאומי: כמה אפשר להרוויח בלי שתופחת קצבת הנכות

בביטוח הלאומי מבהירים: גם כשיוצאים לעבוד דרגת האי-כושר אינה משתנה ובכל מקרה ההכנסה הכוללת מעבודה ומקצבה תמיד תהיה גבוהה יותר מקצבה לבדה. כל השאלות והתשובות

14 דיונים ירדו לטמיון: התקנות לחוק המוגבלויות שוב נתקעו

משרד הרווחה משך ברגע האחרון את התקנות שהיו אמורות לעבור בינואר 2024. הסיבה: מחלוקת על שירותים למתמודדי נפש עם מוגבלות קוגניטיבית. ח"כ וולדיגר: "בושה". משרד הרווחה: "הם מקבלים את השירותים ממשרד הבריאות"

כאוס בהסעות החינוך המיוחד בחולון; הורים: "נאלצים להסיע בעצמנו"

כשבוע לפתיחת שנת הלימודים, משפחות בעיר מדווחות על הסעות שלא מגיעות, איחורים ממושכים ונסיעות שמתארכות לשעה. החברה העירונית: "מודעים לבעיות אבל ניכר כבר שיפור"

איבד את שתי רגליו בעזה: אלישע מדן שוריין ברשימת הליכוד לכנסת

לוחם המילואים נפצע אנושות בבית חאנון ואיבד את שתי רגליו באירוע שבו נהרגו ארבעה מחבריו. מאז הפך לדמות המזוהה עם שיקום ואיחוי הקרעים בחברה ואף השיא משואה
ראשיחדשותתזכיר החוק שנועד לסייע לנכים לקבל חניה נגישה וצמודה לדירתם

תזכיר החוק שנועד לסייע לנכים לקבל חניה נגישה וצמודה לדירתם

התזכיר פורסם על ידי שר המשפטים גדעון סער להערות הציבור: "חשוב שלאדם תהיה את היכולת לצאת ולשוב אל ביתו בכל עת"

חניית נכים. צילום: ביגסטוק

הצעת חוק חדשה של שר המשפטים גדעון סער מבקשת לסייע לאנשים עם מוגבלות שרוכשים דירה בבניין מגורים חדש לקבל חניה שצמודה לדירה. זאת, מסבירים במשרד המשפטים, "נוכח ההבנה כי קיימת חשיבות רבה לכך שלאדם עם מוגבלות הזקוק לכך תהיה בביתו חניה נגישה לשימושו הבלעדי, כדי שיוכל לצאת ולשוב בכל עת".

הוראות החוק הקיימות היום אמנם מסדירות את נושא ההקצאה של חניות נגישות בבניין מגורים חדש מהבחינה התכנונית, אך "שותקות" בכל הנוגע להסדרת הנושא מהפן הקנייני. בהיעדר הסדרה קניינית בנושא, אין הבטחה כי רוכש דירה בבניין מגורים חדש שהוא אדם עם מוגבלות, יקבל חניה נגישה לשימושו הבלעדי. מצב זה הוביל גם למדיניות לא אחידה בנושא בקרב רשויות מקומיות.

על הרקע הזה, הצעת החוק מבקשת להסדיר את סוגיית ההצמדה של חניות נגישות בבניין מגורים חדש, באופן שיאפשר לרוכש דירה, שהוא אדם עם מוגבלות הזכאי לתג נכה לרכב, להצמיד לדירתו חניה נגישה מתוך סך החניות הנגישות שהוקצו לבית המשותף, בהתאם לדיני התכנון והבנייה. עוד מוצע לקבוע הוראות שמטרתן לאפשר גם למי שרוכש דירה בבניין בשלב מאוחר יותר להצמיד לדירתו חניה נגישה (בהינתן שקיימות חניות נגישות פנויות בבניין באותה עת).

Igul-Letova
שר המשפטים גדעון סער. צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

במקביל, מוצע לערוך תיקון נוסף בחוק המקרקעין, שיחול גם לגבי בניינים קיימים. במסגרת התיקון, תשונה התוספת השנייה לחוק, כך שהפעולה של ייחוד או הקצאה של מקום חניה קיים, שאינו חניה נגישה שחל עליה התיקון המוצע, תדרוש רוב רגיל של בעלי הדירות, במקום רוב של 60% מבעלי הדירות כפי שנדרש היום. תיקון זה נועד בעיקרו למצבים שבהם לא קיימות חניות נגישות פנויות בבניין, ומטרתו להקל על בעל דירה שהוא אדם עם מוגבלות לגייס את הרוב הנדרש לשם ייחוד או הקצאה של מקום חניה קיים, כך שיעמוד לשימושו, אם הדבר נדרש לו בשל מוגבלותו.

תזכיר החוק להערות הציבור: תזכיר חוק בעניין הצמדת חניות נגישות בבניין מגורים חדש.

מערכת שווים כוללת כ-12 כותבים, כמעט כולם אנשים עם מוגבלויות. כל עבודתה מוקדשת לסיקור חייהם של אנשים עם מוגבלות בישראל.

כתבות אחרונות