בעקבות האירוע במעון “בר דרור” בכפר סבא לפני כשבוע, שבו לקו בתחלואת מעיים 36 דיירים, ביצע משרד הבריאות ביקורת תברואתית, ואתמול פורסמו תוצאותיה.
בעת הביקורת במעון, שבו מתגוררים דיירים עם מוגבלות שכלית התפתחותית, נלקחו למעבדת משרד הבריאות 21 דגימות מזון מארוחות בוקר וערב שהוגשו במקום בשלושת הימים טרם האירוע. בבדיקת הדגימות נמצאו רמות נמוכות של חיידקי קלוסטרידיום בסלט ושל חיידק אי קולי במרק. “רמות אלה אינן גורמות לתחלואה, אך מעידות על התנהלות תברואית ירודה של המוסד”, כתב צוות הביקורת בדוח שלו.
בין הליקויים שנמצאו בביקורת: אי הקפדה על ניקיון בחלק מהמכשירים והמקומות במטבח, חוסר הקפדה על הפרדה בין מזון גולמי למזון מוכן לבישול ולמאכל, לא מתבצעת בדיקה של טמפרטורת מוצרי המזון בעת קבלתם ולא מתבצעת בקרת טמפרטורות בעת הוצאת המזון מהמטבח; כן נמצאו במחסן מוצרי מזון פגי תוקף כמו תה, תבלינים ושני גלונים של זיתים בשימורים.
לנוכח הממצאים והתחלואה הורה משרד הבריאות לסגור את המטבח לבישול ולהכנת סלטים עד לתיקון הליקויים וביקורת חוזרת. בינתיים, ניתנה למוסד אפשרות להגיש ארוחת ערב ובוקר ממוצרי חלב וטונה משימורים, והוחלט כי ארוחת צהריים תסופק על ידי גורם חיצוני.
בשיחה של הצוות עם מנהל המעון התברר שהמטבח נמצא בתהליכי שיפוץ ושדרוג. בעקבות זאת הוחלט כי צוות מיוחד הכולל מומחה בריאות סביבה, תזונאית ומפקחת ילווה את הנהלת המעון והצוות המקצועי במהלך יישום התוכנית לשדרוג המטבח, בהתאם להנחיות משרד הבריאות.