נושאים קשורים

כ־40 עובדי אלו"ט יקבלו מלגות ללימודי תואר בחינוך עם התמחות באוטיזם

שיתוף פעולה בין אלו"ט למכללת סמינר הקיבוצים יאפשר לעובדי העמותה ללמוד לתואר ראשון עם התמחות באוטיזם, במקביל לעבודתם. המטרה: לקדם את העובדים מקצועית ולשפר את השירות לאנשים עם אוטיזם

לא חייבים להיות פסיכולוג: האנשים שעזרו למפונים להתמודד עם טראומה

פיילוט של נט"ל שילב עמיתים תומכים במלונות מפונים במהלך המלחמה. המסקנה במאמר שפורסם עכשיו: אנשים עם ניסיון אישי בהתמודדות נפשית יכולים לספק תמיכה משמעותית

איך עברתי אבחון אוטיזם דרך הרווחה ללא עלות

אחרי שאובחן כאוטיסט בגיל 30, אמיר שטיין מסביר איך עושים את זה דרך שירותי הרווחה: למי המסלול מיועד, איך פונים, מה ההבדל מאבחון פרטי וכמה זה חוסך לכם

אחרי 5 שנים: השחקנית חושפת שאובחנה בטעות עם טרשת נפוצה

כוכבת "נשואים פלוס" כריסטינה אפלגייט, שחשפה ב־2021 כי היא חולה במחלה, סיפרה כי הרופאים קבעו שהאבחנה הייתה שגויה. התסמינים הקשים נמשכים והיא עדיין מתקשה ללכת: "לא הבראתי פתאום"

אישום: האב תקף את בני משפחתו ובהם בן 4 על הרצף

כתב אישום שהוגש נגד תושב המרכז מתאר מסכת ממושכת של אלימות ואיומים כלפי בני משפחתו. באחד המקרים היכה את בנו האוטיסט בן הארבע בפניו וגרם לו לחבלות קשות
ראשיאוטיזםהוחלט: הלימודים בכיתות התקשורת יסתיימו ב-16:00

הוחלט: הלימודים בכיתות התקשורת יסתיימו ב-16:00

על פי הודעה שפרסמו השלטון המקומי, משרד החינוך והנהגת ההורים, השינוי יחל כבר בשנת הלימודים הקרובה. ההורים וארגוני הזכויות זועמים: "פגיעה אנושה בתלמידים"

בית ספר, מערכת החינוך (אילוסטרציה). צילום: BigStock, k.samurkas
בית ספר, מערכת החינוך (אילוסטרציה). צילום: BigStock, k.samurkas

על פי הודעה שפורסמה היום (רביעי), משרד החינוך, השלטון המקומי והנהגת ההורים הארצית החליטו כי החל משנת הלימודים הבאה יסתיים יום הלימודים בכל כיתות התקשורת בגנים ובבתי ספר שבחינוך הרגיל והמיוחד בשעה 16:00, במקום בשעה 17:00.

בנוסף, בשיתוף הרשויות המקומיות והנהגת ההורים הוחלט לבחון מודלים להארכת יום הלימודים החל מהשנה לאחר מכן, כדי ליישם מודל נבחר בפריסה ארצית. "אנחנו מודעים לקושי ולאתגרים הנובעים מהחלטה זו בעבורכם, ההורים", נמסר בשם משרד החינוך, השלטון המקומי והנהגת ההורים. "יחד עם זה, מתוך דאגה לחינוכם והתפתחותם של ילדכם, צו השעה מחייב לקבל החלטה מושכלת ואחראית".

"בשנים האחרונות חל גידול משמעותי בשיעור התלמידים המאובחנים על הרצף האוטיסטי", נמסר עוד. "כתוצאה מכך, נרשמה עלייה חדה במספר הגנים וכיתות התקשורת. במקביל יש מחסור ניכר בעובדי הוראה, עובדי טיפול ועובדי סיוע כחלק ממגמה עולמית וארצית הולכת וגוברת בתחום זה. כדי להתמודד עם אתגר זה, משרד החינוך מקדם בימים אלה בשיתוף השלטון המקומי והנהגת ההורים הארצית תוכנית אסטרטגית להרחבת ההון האנושי במערכת החינוך בכלל, ובחינוך המיוחד בפרט, תוך בניית שותפות בין-משרדית".

Igul-Letova

על פי ההודעה שנמסרה, המחסור הצפוי בכוח אדם בגנים ובכיתות התקשורת חייב את המשרד לבחון פתרונות שונים. על פי הנטען, הפתרונות נבחנו לעומק, תוך קיום שיח והיוועצות עם כלל גורמי המקצוע, עם השלטון המקומי ועם נציגי ההורים.


עזרו לנו להמשיך לעבוד בשבילכם. מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים. רק 4 שקלים בממוצע בחודש. הקליקו >>> bit.ly/Shavvim-igul-letova


אלו"ט: "נבחן הגשת עתירה"

מאלו"ט נמסר בתגובה לדברים: "קיצור יום הלימודים יפגע פגיעה אנושה בתלמידים על הרצף האוטיסטי, שזקוקים לטיפולים ולשגרה יותר מהכול, וכן ביכולת הכלכלית של ההורים שלא יוכלו לעבוד במשרה מלאה, כשגם ככה הם משקיעים משאבים רבים בטיפול בילדים".

Igul-Letova

"במקום שמשרד החינוך יחפש פתרונות יצירתיים – ובראשם שיפור תנאי השכר למורי החינוך המיוחד שעובדים שעות ארוכות ומטפלים באהבה בתלמידים מורכבים, המשרד והשר בוחרים בפתרון הקל והבלתי מידתי של ביטול גורף כללי של יום הלימודים הארוך עבור כלל התלמידים על הרצף האוטיסטי שיישארו ללא מסגר", נכתב עוד בתגובה. "אלו"ט תבחן אפשרות של הגשת עתירה נגד החלטת משרד החינוך ותאבק בכל הכוח על מנת למנוע את קיצור יום הלימודים באופן גורף".

יליד 1991. נשוי פלוס אחד. נולד עם שיתוק מוחין קל. בוגר תואר ראשון בתקשורת וניהול. היה כתב צבאי בדובר צה"ל, עורך באתר one וכתב אתר השקמה מרשת שוקן. במקביל לעבודתו ב"שווים" מגיש תוכנית ספורט ב"רדיו סול" ומשמש עורך משנה באתר "ישראל ספורט".

כתבות אחרונות