
הורים פרודים או שחיים בנפרד, ויש לילדם תג חניה – יזכו מעתה גם הם לקבל תג חניה לנכה. כך הודיע משרד התחבורה. את ההחלטה קיבל המשרד בעקבות פנייה שקיבל מעמותת “הורות משותפת=טובת הילד” אשר פועלת לקדם זכויות של ילדים להורים גרושים ואחריות הורית משותפת.
משרד התחבורה קיבל את בקשת העמותה לאפשר לכל אחד מההורים החיים בנפרד לקבל, לכתובתו שלו, תג נכה לקטין עבור הרכב. ההחלטה תיכנס לתוקף כבר בחודש נובמבר הנוכחי.
אז איך זה יעבוד?
על פי משרד התחבורה, ההחלטה נוגעת להורים גרושים או פרודים או חיים בנפרד, שלהם קטין בעל תג חניה לנכה. במקרה בו ההורה האחר (ההורה אשר הקטין לא רשום תחת כתובתו ברשות האוכלוסין) יעדכן את כתובת מגוריו במשרד הפנים ככתובת נוספת למשלוח דואר בנוגע לקטין (מערכות משרד התחבורה יתעדכנו באופן אוטומטי) – לפי ההחלטה החדשה תגי הנכה ישלחו לשתי הכתובות של ההורים.
********************************
עזרו לנו להמשיך לעבוד בשבילכם. מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים. רק 5 שקלים בממוצע בחודש. הקליקו >>> bit.ly/Shavvim-igul-letova
********************************
מה בפועל צריך לעשות?
לשליחת תג חניה לכתובת מגוריו של אחד מהורי הקטין (אשר כתובתו אינה רשומה ברשם האוכלוסין) יש לשלוח בקשה באמצעות טופס דיגיטלי לפניות הציבור. תחת “סוג הפניה” יש לבחור בנושא: “פניה אל הנהלת אגף הרישוי”. לאחר מכן תחת “נושא הפניה” יש לבחור ב”תג חניה לנכה”. יש לציין בתוכן הפניה כי הפונה הוא הורה גרוש, פרוד או חי בנפרד, לקטין בעל תג חניה לנכה.
בנוסף, גם באתר המוסד לביטול לאומי אפשרו עד לאחרונה רק להורה שמקבל את קצבת הילד להפיק באתר הביטוח תעודת נכה דיגיטלית. נושא זה שונה, וכיום כל אחד מההורים יכול להנפיק תעודה זו.
גיא רוה, יו”ר עמותת “הורות משותפת=טובת הילד”, בירך על הצלחת העמותה לשנות את הנושא. “במהלך השנים העמותה קיבלה מהורים גרושים אשר יש להם ילד נכה פניות רבות בנושאים אלו, גם למייל וגם בקבוצת הפייסבוק של העמותה“, ציין רוה. “אנחנו שמחים שהצלחנו לקדם את שני הנושאים האלו”.
