נושאים קשורים

14 דיונים ירדו לטמיון: התקנות לחוק המוגבלויות שוב נתקעו

משרד הרווחה משך ברגע האחרון את התקנות שהיו אמורות לעבור בינואר 2024. הסיבה: מחלוקת על שירותים למתמודדי נפש עם מוגבלות קוגניטיבית. ח"כ וולדיגר: "בושה". משרד הרווחה: "הם מקבלים את השירותים ממשרד הבריאות"

כאוס בהסעות החינוך המיוחד בחולון; הורים: "נאלצים להסיע בעצמנו"

כשבוע לפתיחת שנת הלימודים, משפחות בעיר מדווחות על הסעות שלא מגיעות, איחורים ממושכים ונסיעות שמתארכות לשעה. החברה העירונית: "מודעים לבעיות אבל ניכר כבר שיפור"

איבד את שתי רגליו בעזה: אלישע מדן שוריין ברשימת הליכוד לכנסת

לוחם המילואים נפצע אנושות בבית חאנון ואיבד את שתי רגליו באירוע שבו נהרגו ארבעה מחבריו. מאז הפך לדמות המזוהה עם שיקום ואיחוי הקרעים בחברה ואף השיא משואה

לקנות בגדים בחנות עם מתרגם מיידי לשפת הסימנים

רשת האופנה "תמנון" הודיעה על הנגשת כל סניפיה עבור חירשים וכבדי שמיעה בשיתוף חברת הטכנולוגיה והנגישות Sign Now

מדריכים בדיור בקהילה מוחים על קיצוץ בשעות: "בסוף הדיירים ייפגעו"

עובדים בא.ד.נ.מ מתריעים כי קיצור משמרות הלילה פוגע בשכר ועלול להביא לגל עזיבות. לדבריהם, שינוי השעות משפיע לרעה גם על שגרת הדיירים. החברה: "התאמה נקודתית שנועדה להתאים את נוכחות המדריכים לשעות שבהן מקבלי השירות זקוקים לליווי"
ראשיחדשותמורה שהורשע בתקיפת חוסים פוטר מעבודתו

מורה שהורשע בתקיפת חוסים פוטר מעבודתו

שאדי טרביה, שהורשע בתחילת 2023 בעבירות אלימות כלפי מטופלים קטינים, הועסק במקביל בבית ספר בסחנין. בית הדין למשמעת של נציבות שירות המדינה קבע כי יש לסיים את העסקתו

תלמיד בית ספר (אילוסטרציה). צילום: ביגסטוק
תלמיד בית ספר (אילוסטרציה). צילום: ביגסטוק

בית הדין למשמעת של נציבות שירות המדינה פסק השבוע כי מחנך בבית ספר בסחנין יפוטר לאלתר מעבודתו, לאחר שהורשע בתקיפת חוסים במעון בו עבד במקביל לעבודתו כמורה.

הנאשם, שאדי טרביה, הועסק כמחנך בבית הספר אלנג'אח בסחנין, ולאחר שהודה במעשים החמורים שיוחסו לו, הוא הורשע על ידי בית הדין למשמעת של הנציבות. הרשעה זו הגיעה בעקבות הרשעתו בבית המשפט המחוזי בחיפה, בעבירות של תקיפה וניסיון תקיפה של חוסים.

Igul-Letova

טרביה עבד כמטפל במעון החוסים רמת חיפה, "ובמסגרת עבודתו היה אחראי על צורכי מחייתם, בריאותם, חינוכם ושלומם של דייריו, מטופלים קטינים ובגירים עם מוגבלויות שכליות שונות", נכתב בגזר הדין. במהלך החודשים יוני-יולי 2019 הוא תקף במספר מקרים 8 חוסים, וכן ניסה לתקוף 3 מהם. בינואר 2023 הרשיע אותו בית המשפט המחוזי בחיפה, ובספטמבר 2023 גזר עליו 6 חודשי עבודות שירות ומאסר על תנאי.


דרושים: אורזנים למפעל “העוגיות של רחלי” בגוש עציון. העבודה במשרה מלאה. דרישות: זריזות, שמירה על ניקיון ואסתטיקת מוצר.

ללוח המשרות המלא של “שווים בתעסוקה” הקליקו כאן >> https://jobs.shavvim.co.il/jobs/


לאחר ההרשעה התבקש בית הדין למשמעת של נציבות שירות המדינה להטיל עליו את העונשים הבאים: פיטורים לאלתר, פסילה לצמיתות למשרד החינוך, פסילה לצמיתות לתפקידים בשירות המדינה הכוללים עיסוק עם קטינים וחסרי ישע, פסילה לשירות המדינה למשך 8 שנים, ונזיפה חמורה.

Igul-Letova

התביעה טענה כי "מעשיו בוצעו בטווח קצר מאוד, בעזות מצח וללא כל מורא, וכי הוא פגע בערכים חברתיים של שמירה על שלמות הגוף מפני פגיעה פיזית, ושל הצורך בתחושת ביטחון אישי". כמו כן טענה התביעה כי  חומרת מעשיו מתחדדת מכיוון ששימש באותה העת כמורה במערכת החינוך, אשר מתפקידו לחנך לאי נקיטה באלימות.

התביעה ציינה כי היא ערה לנסיבותיו האישיות ולעברו הנקי, "אולם המשקל שיש לייחס לנסיבות אישיות של נאשם פוחת בדין המשמעתי". משרד החינוך הצטרף לעמדת התביעה בנוגע לעונש הראוי. עם זאת, המפקח הממונה במשרד החינוך הביע את דעתו האישית שיש להקל עם טרביה נוכח חוסר מורים במגזר הבדואי בו הוא מלמד, העובדה שהוא מורה טוב והעובדה שלא הפגין אלימות בבית הספר.

עוד טענה ההגנה כי עד קרות האירועים ב-2019 טרביה לא היה מעורב בכל מקרה של אלימות, כי כישלונו היה לפרק זמן קצר וחד פעמי, כי מדובר היה בתפיסות קלות של החוסים, וכי הוא בכלל הפריד בין אחים אוטיסטים שרבו אשר היה קשה להתמודד איתם.  ההגנה הדגישה כי בית המשפט המחוזי בחיפה קבע שמדובר ברף הנמוך של עבירות האלימות, וכי הנאשם הוא מורה מוערך ומצטיין.

אחרי ששמע את הצדדים קבע בית הדין למשמעת כי טרביה יקבל נזיפה חמורה, יפוטר באופן מידי מעבודתו כמורה במשרד החינוך (תוך תשלום מלוא פיצויי הפיטורים המגיעים לו), ייפסל לעבודה במשרד החינוך למשך 3 שנים וייפסל לשירות המדינה למשך שנתיים.


עזרו לנו להמשיך לעבוד בשבילכם. מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים. רק 5 שקלים בממוצע בחודש. לתרומה הקליקו >> https://bit.ly/Shavvim-igul-letova


מערכת שווים כוללת כ-12 כותבים, כמעט כולם אנשים עם מוגבלויות. כל עבודתה מוקדשת לסיקור חייהם של אנשים עם מוגבלות בישראל.

כתבות אחרונות