נושאים קשורים

לקנות בגדים בחנות עם מתרגם מיידי לשפת הסימנים

רשת האופנה "תמנון" הודיעה על הנגשת כל סניפיה עבור חירשים וכבדי שמיעה בשיתוף חברת הטכנולוגיה והנגישות Sign Now

מדריכים בדיור בקהילה מוחים על קיצוץ בשעות: "בסוף הדיירים ייפגעו"

עובדים בא.ד.נ.מ מתריעים כי קיצור משמרות הלילה פוגע בשכר ועלול להביא לגל עזיבות. לדבריהם, שינוי השעות משפיע לרעה גם על שגרת הדיירים. החברה: "התאמה נקודתית שנועדה להתאים את נוכחות המדריכים לשעות שבהן מקבלי השירות זקוקים לליווי"

נותרו לו חודשים לחיות ומשימה אחת: למצוא בית לבנו האוטיסט

יותר מ-20 שנה גידל ג'ון גיונג-צ'ול לבדו את בנו ג'ה-וון, בן 27 עם אוטיזם קשה. כשאובחן בסרטן סופני, יצא למרוץ נגד הזמן כדי לענות על השאלה שמפחידה הורים רבים: מי ידאג לילד שלי כשאני כבר לא אהיה?

בעקבות הפרסום בשווים: מכבי חזרה בה ותממן לחולת פרקינסון מעלון

לפני פחות משבועיים חשפנו כי הקופה סירבה לממן מעלון זחליל ליעל המרותקת לכיסא גלגלים, למרות המלצות רפואיות שקבעו כי בלעדיו אינה יכולה לצאת מביתה. אחרי הפרסום מכבי שינתה את החלטתה

עדי אלטשולר מצטרפת לפוליטיקה כמועמדת ישר לשרת החינוך

כלת פרס ישראל, שהקימה את "כנפיים של קרמבו" והייתה ממייסדות רשת החינוך המכיל "אינקלו", מצטרפת למפלגתו של גדי אייזנקוט: "עשיתי כל שביכולתי לשנות את החינוך מבחוץ ומלמטה. אין לי זכות לעמוד מהצד"
ראשיאנשים עם מוגבלויותילדים עם מוגבלויות"אתה לא נראה אוטיסט", אומרים לי. אני בולע את העלבון

"אתה לא נראה אוטיסט", אומרים לי. אני בולע את העלבון

נועם שרוני (15) כבר רגיל לסטיגמות ולתוויות, אבל עדיין מבקש מכם פשוט לראות אותו כמו שהוא באמת. טור אורח

_______________

______________

Igul-Letova

מאת נועם שרוני

בגיל ההתבגרות הן פוגשות אותך בהתנהגות שלך. מי ששומע רוק כבד בתל אביב הוא "ילד סנטר", מי שמקלל הוא "ערס", ומי שמקבל 55 במתמטיקה הוא "מטומטם". סטיגמות יכולות לנבוע גם מהדרך שבה אתה מתלבש. ויש גם סטיגמות על ילדים קצת שונים, כמוני, שמתנהגים אחרת.

כמתבגר במערך התקשורתי, אני יכול למסור עדות ישירה: לא מסתכלים עליך ישר כפי שאתה, אלא כבן אדם ה"לוקה באוטיזם". הם מסתכלים על ההתנהגות של שאר הילדים, וישר מצמידים לי סטיגמה שאני זה הם – וכולנו אותו דבר.

Igul-Letova

כשהם מגלים שאני בא במקור מהמערך התקשורתי בבית ספרי, הם תמיד מופתעים. תמיד זורקים הערות לאוויר כדוגמת "מה, אתה אוטיסט? אתה ממש לא נראה". ואז אני בולע את העלבון, שבא ממקום של התאמצות להיות אחר, אבל איכשהו זה תמיד תוקף אותי.

בגיל ההתבגרות בו אני נמצא עכשיו, לכל דבר קטן שמתרחש בחיים החברתיים יש חשיבות כאילו הוא "קודש הקודשים", בלי להגזים. כל אירוע חברתי קטן שאינני מוזמן אליו – הוא עולם ומלואו. בנוסף, האוטיזם אתו אני מתמודד לא מקל על הסיטואציה כלל וכלל. להיפך, האוטיזם גורם לי להגיב קשה יותר לסיטואציות, מחוסר ההבנה שלי אותן.

התגובה העוצמתית שלי קשה להכלה על ידי חבריי הניורוטיפיקלים, או בשמם הלא מדעי "הנורמליים", איתם אני בעיקר מסתובב. אני לא מאשים אותם. הרי גם אני מתקשה להכיל תגובות של אנשים אחרים המתמודדים עם אוטיזם או בעיות אחרות. אז למה שאני אצפה מהם להכיל?

ישנם הרבה ילדים לא תפקודיים במערך שבו אני לומד. הם מתנהגים אחרת, הם מתקשים לתקשר, והם זקוקים לעידוד ולתמיכה של הסביבה.

אני חושב שהדבקת הסטיגמה הזאת בסוף משפיעה לרעה על עתידם של הילדים עם אוטיזם, כי הרי כולם יודעים שילדים הופכים למבוגרים, והמחשבה שהאוטיסטים נשארים כלואים באותה תווית משפיעה עליהם כל חייהם.

בסוף זה ילווה אותם למקומות העבודה, למוסדות לימוד אקדמיים ואפילו לדורות הבאים, ואז במשך כל החיים אוטיסט כמוני יחשוש לספר לעולם שהוא אוטיסט, ולעולם לא יוכל לקבל את העזרה שהוא ראוי לה.

אני לא תמים, אבל אני ממליץ לכולם לא להדביק תוויות. פשוט תסתכלו על האדם כפי שהוא באמת. אז העולם יהיה קצת יותר טוב. בדגש על קצת.

************************

עזרו לנו להמשיך לעבוד בשבילכם. מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים. רק 5 שקלים בממוצע בחודש. לתרומה הקליקו >> https://bit.ly/Shavvim-igul-letova

************************

מערכת שווים כוללת כ-12 כותבים, כמעט כולם אנשים עם מוגבלויות. כל עבודתה מוקדשת לסיקור חייהם של אנשים עם מוגבלות בישראל.

כתבות אחרונות