נושאים קשורים

כ־40 עובדי אלו"ט יקבלו מלגות ללימודי תואר בחינוך עם התמחות באוטיזם

שיתוף פעולה בין אלו"ט למכללת סמינר הקיבוצים יאפשר לעובדי העמותה ללמוד לתואר ראשון עם התמחות באוטיזם, במקביל לעבודתם. המטרה: לקדם את העובדים מקצועית ולשפר את השירות לאנשים עם אוטיזם

לא חייבים להיות פסיכולוג: האנשים שעזרו למפונים להתמודד עם טראומה

פיילוט של נט"ל שילב עמיתים תומכים במלונות מפונים במהלך המלחמה. המסקנה במאמר שפורסם עכשיו: אנשים עם ניסיון אישי בהתמודדות נפשית יכולים לספק תמיכה משמעותית

איך עברתי אבחון אוטיזם דרך הרווחה ללא עלות

אחרי שאובחן כאוטיסט בגיל 30, אמיר שטיין מסביר איך עושים את זה דרך שירותי הרווחה: למי המסלול מיועד, איך פונים, מה ההבדל מאבחון פרטי וכמה זה חוסך לכם

אחרי 5 שנים: השחקנית חושפת שאובחנה בטעות עם טרשת נפוצה

כוכבת "נשואים פלוס" כריסטינה אפלגייט, שחשפה ב־2021 כי היא חולה במחלה, סיפרה כי הרופאים קבעו שהאבחנה הייתה שגויה. התסמינים הקשים נמשכים והיא עדיין מתקשה ללכת: "לא הבראתי פתאום"

אישום: האב תקף את בני משפחתו ובהם בן 4 על הרצף

כתב אישום שהוגש נגד תושב המרכז מתאר מסכת ממושכת של אלימות ואיומים כלפי בני משפחתו. באחד המקרים היכה את בנו האוטיסט בן הארבע בפניו וגרם לו לחבלות קשות
ראשיאוטיזםאיך קרה שסייעת התלוננה במשטרה על בן 4 בתפקוד נמוך?

איך קרה שסייעת התלוננה במשטרה על בן 4 בתפקוד נמוך?

במשך כמה חודשים יוני (שם בדוי) מתקשה להשתלב בגן התקשורת שלו בתל אביב. זה הגיע למצב שהסייעת פנתה לרשויות נגדו, וטענה כי תקף אותה. אמו של הילד: "כל יום שהוא שם זה סבל"

התעללות (אילוסטרציה). צילום: freepik
התעללות (אילוסטרציה). צילום: freepik

סיפור הזוי: בחודש אפריל האחרון, סייעת בגן תקשורת בתל אביב הגישה תלונה במשטרה על יוני (שם בדוי), ילד בן 4 על הרצף האוטיסטי בתפקוד נמוך. הסיבה – תקיפה.

"היא פשוט מתעלמת מהילד ומזניחה אותו, ובגלל זה הוא נכנס להתקף", מספרת מאיה (שם בדוי), אמו של יוני, כשהיא נשאלת איך הגיעו למצב הזה.

Igul-Letova

אחת מדרכי הטיפול בילדים בזמן שהם מתנהגים לא כראוי הוא פסק זמן, במהלכו הילד מורחק למשך זמן קצר עד שנרגע. לדבריה של מאיה, שלחו את בנה לפסק זמן משמעותית ארוך יותר, וזו הסיבה להתנהגות שלו. "זה אמור היה להיות לרבע שעה, אבל הוא היה שם הרבה יותר. זה לא קרה רק פעם אחת". בגלל שנלחץ משהותו בפסק זמן ממושך, יוני חווה התקף והשתולל.

"במקום להרגיע אותו מהלחץ שחווה, הסייעת שרטה אותו, ואחרי זה גם הגישה תלונה במשטרה", מספרת מאיה. לאחר שהוגשה התלונה, הגיעה מאיה לתחנת המשטרה, אך שם הסבירו שלא ניתן לפתוח תיק לילד בן ארבע בתפקוד נמוך.


עזרו לנו להמשיך לעבוד בשבילכם. מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים. רק 5 שקלים בממוצע בחודש. לתרומה הקליקו >> https://bit.ly/Shavvim-igul-letova

Igul-Letova

"כל יום אני נאבקת שיילך לגן"

יוני הצטרף לגן בפברואר, כשעוד מההתחלה האם מעידה שלא הצליח להשתלב. לדבריה, לבנה אין שום חיבור לאף אשת צוות בגן, מה שמשפיע עליו לרעה. "הבקרים איתו מאוד קשים. כל יום אני נאבקת כדי שיסכים ללכת לגן". היא מספרת שיוני חוזר הביתה בכל יום במצב רוח אחר. "פעם הוא חוזר מכוסה בצבעי גואש, פעם הבגדים שלו קרועים – אני כל יום בלחץ לפני שהוא מגיע, כי אני לא יודעת איך אני אקבל אותו".

בשל בקשותיה של האם להעביר את הילד לגן אחר, הגננת ביקשה שיוני ייצא מהגן בשתיים וחצי במקום ברבע לחמש באופן קבוע. "לא הסכמתי לזה", אומרת האם. "גם ככה הוא סובל מאפליה, אז הוא גם צריך להיות פחות זמן בפעילויות?". כמו כן, הגננת לא הסכימה שיוני ייקח חלק במסיבת הסיום של הגן, בטענה שהורי ילדים אחרים מבקשים זאת.

לפני כשלושה חודשים, פנתה האם לעורכת הדין אלמוג ישמח, על מנת שתסייע לה להעביר את יוני לגן אחר. עורכת הדין בהתאם פנתה לעירייה, וביקשה תגובה. גם פנייתה של עורכת הדין לא הועילה, ויוני לא קיבל שיבוץ לגן אחר. "אם הם לא מצליחים לטפל בו, אז למה הם מתעקשים להשאיר אותו שם?", תמהה האם.

בימים אלו מאיה ממשיכה לנסות למצוא גן חדש ליוני, אבל חלון השיבוצים עומד להסתיים. "אני כבר באמת לא יודעת מה לעשות. כל יום שהוא שם הוא פשוט סובל".

"טענות האם כלפי הצוות נבדקו ונמצאו לא נכונות"

מעיריית תל אביב-יפו נמסר בתגובה לדברים: "מדובר בילד שמעוניין ומסוגל להשתלב בגן הנדון, וזקוק לטיפול פרטני שיותאם לו במסגרת הגן. עם זאת, מהלך זה מחייב שיתוף פעולה מצד אמו, בין היתר, אל מול הגורמים הרפואיים והטיפוליים בגן. כל עוד אמו מסרבת לשתף פעולה ומסרבת לקיים שיח לגבי המעטפת הטיפולית והרגשית הנדרשת לבנה, לא נראה התקדמות והתפתחות בגן.

"זו כבר הפעם השנייה בשנת הלימודים הנוכחית שהאם מבקשת להעביר את בנה לגן אחר, מבלי לתת לו הזדמנות כנה להשתלב ולקבל את הטיפול שהוא זקוק לו וכל זאת תוך שנשמעות מצידה טענות כנגד התנהלות הצוותים בגנים השונים. יובהר כי כלל טענות האם כנגד צוותי שני הגנים השונים בהם שובץ בנה השנה, נבדקו ונמצאו כלא נכונות, בעוד שלמעשה האם היא שנוהגת בתוקפנות רבה כלפי צוותי הגנים.

"כפי שנמסר לאם, צוותי הגן והגורמים הרפואיים והטיפוליים ישמחו לקבל גם חוות דעת חיצוניות מטעמה ואף לערוך עמם פגישות, הכל במטרה לייצר שיח מכבד ומשותף לגבי הטיפול הפרטני המתאים לבנה".

יליד 1998, רווק. נולד עם חולשה בפלג גוף שמאל. כותב מגיל 14 סדרות. משחק טניס כיסאות גלגלים באופן תחרותי

כתבות אחרונות