נושאים קשורים

השבי שבתוך הבית: הגיע הזמן להכיר בפוסט טראומה מורכבת

עשרות אלפי ישראלים שחוו בבתיהם פגיעות מיניות, אלימות והזנחה מתמשכת מתמודדים מדי יום עם פוסט טראומה מורכבת. בטור אישי מתאר עו"ס יובל רן את השבי הנפשי הבלתי נגמר ואת חוסר הטיפול מצד המדינה - וקורא לשינוי דחוף

הקופה סירבה לממן יישור שיניים לילדה עם מוגבלות קשה וחיך שסוע. 4 פעמים

למרות שהטיפול כלול בסל הבריאות, מאוחדת דחתה שוב ושוב את הבקשה. רק בהתערבות נציבות הקבילות במשרד הבריאות שונתה ההחלטה. דוח הנציבות חושף גם כיצד סירבה כללית לספק כרית חיונית לאדם המשותק בארבע גפיו

הרפורמה בהתפתחות הילד: משרד הבריאות מודה בזינוק בתלונות הורים

דוח חדש של נציבות הקבילות חושף עלייה משמעותית בפניות בעקבות ביטול ההחזרים על טיפולים פרטיים והתארכות זמני ההמתנה. באחד המקרים נאלצה הנציבות להתערב כדי שילד אוטיסט יקבל טיפולים ללא תשלום פרטי

פסק דין: פטור מתשלום למלווה בסופרלנד לפחות עד מרץ 2027  

בית המשפט המחוזי מחק את העתירה של עיר השעשועים והורה לנציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות לבחון שוב את מדיניותה בנוגע לתשלום למלווים של אנשים עם מוגבלות בפארקי שעשועים. בינתיים, הפטור מתשלום יימשך

השמיים לא הגבול: בני הנוער כבדי הראייה שיצאו למחנה חלל בארה"ב

טיפוס לגובה, צלילה במעמקים וסימולציה של הליכה על הירח: בני נוער עיוורים וכבדי ראייה מישראל השתתפו במחנה חלל בינלאומי באלבמה. הם חזרו עם חברים חדשים, ביטחון עצמי ואפילו החלטות ששינו את מסלול חייהם
ראשיאוטיזםמחקר חדש: להורים לאוטיסטים איכות חיים נמוכה יותר

מחקר חדש: להורים לאוטיסטים איכות חיים נמוכה יותר

החוקר בדק הן בריאות פיזית והן רווחה נפשית – וגילה כי בשני המדדים הורים לילדים על הספקטרום סובלים מנחיתות משמעותית בהשוואה לכלל האוכלוסייה. הדגיש: "זה לא אומר שהם לא אוהבים את הילדים שלהם. אבל יש אתגרים"

צילום אילוסטרציה

מחקר חדש, שנערך באוניברסיטת אוקלנד לטכנולוגיה בניו זילנד, גילה שלהורים המגדלים ילדים עם אוטיזם יש בריאות פיזית ורווחה נפשית נמוכות משמעותית בהשוואה להורים אחרים. פרופ' דניאל שפרד, שעמד בראש המחקר, אמר שחוסר מודעות להפרעה על הספקטרום האוטיסטי (ASD) וחוסר תמיכה בילדים ובהוריהם הם הסיבות העיקריות לכך.

שפרד שיתף כי חלק מהסיפורים ששיתפו ההורים עם החוקרים באוניברסיטה היו "קורעי לב". לדבריו, "הרבה משתתפים מצרים על כך שהאוטיזם של הילד למעשה פירק את המשפחה כי בני משפחה אחרים לא יודעים איך להתייחס או לקבל אוטיזם. זה לא אומר שהורים לא אוהבים את הילדים שלהם, כי הם בהחלט כן, אבל יש שם בהחלט אתגרים שלא קיימים כשמגדלים ילד ללא אוטיזם".

המחקר, שפורסם לאחרונה בכתב העת "Research in Developmental Disabilities", הוא הראשון מסוגו בניו זילנד ואחד מקומץ מחקרים דומים בעולם. סקר שנערך במסגרת המחקר בחן את רמות הלחץ ואיכות החיים הקשורה לבריאות של יותר מ-470 הורים לילדים עם אוטיזם בניו זילנד. הממצאים הראו שמספר ניכר מההורים דיווחו על ציוני איכות חיים נמוכים יותר מאשר האוכלוסייה הכללית.

Igul-Letova

המחקר מצא שגורמים כמו מגדר ומספר אחים, וגורמים הוריים כמו מגדר, גיל, השכלה ומצב יחסים, לא השפיעו משמעותית על איכות החיים. זה מצביע על כך שהאתגרים של גידול ילד עם ASD הם אוניברסליים ומשפיעים על הורים ללא קשר לנסיבות האישיות שלהם.

עזרו לנו להמשיך לעבוד בשביל ילדים ובוגרים עם צרכים מיוחדים. מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים. רק 5 שקלים בממוצע בחודש. לתרומה הקליקו >> https://bit.ly/Shavvim-igul-letova

פרופ' שפרד הוסיף ואמר כי הרבה הורים מודאגים לגבי העתיד של הילד שלהם, וצריכים להתמודד עם הסטיגמה החברתית של גידול ילד עם אוטיזם כי אנשים לעתים קרובות לא מבינים את המצב.

Igul-Letova

שפרד, שהוא עצמו הורה לילד עם אוטיזם, אמר שהתוצאות לא הפתיעו אותו, אבל המחקר הראה את החשיבות של גישה הוליסטית לתמיכה בילדים ובהוריהם. "יותר לכידות בין סוכנויות ממשלתיות, כמו בריאות וחינוך, תעזור להבטיח שילדים והורים מקבלים את התמיכה שהם צריכים", אמר.

שפרד אמר עוד כי חוק האוטיזם משנת 2009 בבריטניה, שיצר מסלול ברור לאבחון ושיפר את הגישה לשירותים ותמיכות, הוא מודל שניו זילנד יכולה ללמוד ממנו כדי להבטיח ששירותים יהיו מחוברים יחד.

למחקר המלא הקליקו כאן

מערכת שווים כוללת כ-12 כותבים, כמעט כולם אנשים עם מוגבלויות. כל עבודתה מוקדשת לסיקור חייהם של אנשים עם מוגבלות בישראל.

כתבות אחרונות