נושאים קשורים

מדריך הביטוח הלאומי: כמה אפשר להרוויח בלי שתופחת קצבת הנכות

בביטוח הלאומי מבהירים: גם כשיוצאים לעבוד דרגת האי-כושר אינה משתנה ובכל מקרה ההכנסה הכוללת מעבודה ומקצבה תמיד תהיה גבוהה יותר מקצבה לבדה. כל השאלות והתשובות

14 דיונים ירדו לטמיון: התקנות לחוק המוגבלויות שוב נתקעו

משרד הרווחה משך ברגע האחרון את התקנות שהיו אמורות לעבור בינואר 2024. הסיבה: מחלוקת על שירותים למתמודדי נפש עם מוגבלות קוגניטיבית. ח"כ וולדיגר: "בושה". משרד הרווחה: "הם מקבלים את השירותים ממשרד הבריאות"

כאוס בהסעות החינוך המיוחד בחולון; הורים: "נאלצים להסיע בעצמנו"

כשבוע לפתיחת שנת הלימודים, משפחות בעיר מדווחות על הסעות שלא מגיעות, איחורים ממושכים ונסיעות שמתארכות לשעה. החברה העירונית: "מודעים לבעיות אבל ניכר כבר שיפור"

איבד את שתי רגליו בעזה: אלישע מדן שוריין ברשימת הליכוד לכנסת

לוחם המילואים נפצע אנושות בבית חאנון ואיבד את שתי רגליו באירוע שבו נהרגו ארבעה מחבריו. מאז הפך לדמות המזוהה עם שיקום ואיחוי הקרעים בחברה ואף השיא משואה

לקנות בגדים בחנות עם מתרגם מיידי לשפת הסימנים

רשת האופנה "תמנון" הודיעה על הנגשת כל סניפיה עבור חירשים וכבדי שמיעה בשיתוף חברת הטכנולוגיה והנגישות Sign Now
ראשיאנשים עם מוגבלויותפתוח לציבור: כנס בנושא מיניות לאנשים עם מוגבלויות

פתוח לציבור: כנס בנושא מיניות לאנשים עם מוגבלויות

זה מיזם שנולד מתלונה של בעל חנות לאביזרי סקס. כל מה שצריך לדעת על הכנס הייחודי, בו יידונו בפתיחות נגישות והתאמה של יחסי מין לאנשים עם צרכים מיוחדים

צילום אילוסטרציה

העיסוק במיניות כשלעצמו הוא עניין מאתגר, על אחת כמה וכמה כאשר מייחסים אותו לאנשים עם מוגבלויות. כעת, בחודש הבא, יתקיים כנס פתוח לקהל הרחב בנושא מיניות המפגיש את המגזר העסקי, אנשים עם מוגבלות ומטפלים. מאחורי הכנס עומד מיזם "שווה פיתוח" לצד שותפים נוספים. ירצו בו מומחים בתחום מיניות ועסקים הפועלים בתחום, ויעלו נושאים שעד היום נחשבו לטאבו ויידונו בשיח פתוח, מעשיר ומקצועי. הכנס ייערך ב-10 בספטמבר בין השעות 09:45-12:30 ב"מיקסר" בהרצליה והציבור מוזמן להירשם ולהגיע.

"שווה פיתוח" הוא מיזם משותף של ג'וינט ישראל מעבר למגבלות, ציונות 2000 והביטוח הלאומי (אגף הקרנות). המיזם מהווה מרחב לעסקים להתאמה ופיתוח מוצרים ושירותים לאנשים עם מוגבלויות פיזיות, נפשיות, קוגנטיביות, חושיות, מולדות או שלא, המהווים 18% מהאוכלוסייה בגילאי עבודה (18-64).

על אף חלקם הגדול באוכלוסייה, אנשים עם מוגבלויות עדיין לא נתפסים על ידי עסקים כפלח שוק המצדיק פיתוחים ומענים ייחודים. משכך, אוכלוסייה זו לא נהנית ממרחב צרכני שוויוני, והעסקים מפסידים פלח שוק גדול וחשוב.

Igul-Letova
ההזמנה לכנס

"יצאנו לדרך בשנת 2020 עם חברות עסקיות מובילות במשק", מספר יואב פלורנטין, רכז תכנית לשינוי עמדות בג'וינט ישראל מעבר למגבלות. "במסגרת המיזם, מקבלים עסקים מענה, סיוע וליווי בפיתוח של מוצר או שירות מרכזי עבור אנשים עם מוגבלויות. אנחנו פועלים בשלושה רבדים: המגזר העסקי, הקול הצרכני של אנשים עם מוגבלויות, והקמת תשתיות מתאימות. פורום העמותות שלנו מורכב מ-16 עמותות בולטות בארץ ובשיתוף פעולה עם מנכ"לי העמותות ודמויות מפתח נוספות המייצגות את אוכלוסיית היעד. במהלך הליווי ננקטות פעולות נקודתיות בעמותות למיפוי והשמעת קולם הצרכני של מקבלי השירות, מתבצעים מהלכים בהשמעת הקול הצרכני בדיגיטל, שיתופי פעולה רבים שאנו מקדמים בין העסקים והעמותות ועוד".

במקביל לעבודה המשותפת עם המגזר העסקי, מיזם "שווה פיתוח" פועל בשיתוף פעולה עם המגזר החברתי ברתימה ועידוד של אנשים עם מוגבלות להשמעת קולם הצרכני. לדברי פלורנטין, "הקול הצרכני של אנשים עם מוגבלות אינו נשמע בעוצמה התואמת להיותם פלח נכבד מהאוכלוסייה בישראל, וזאת בשונה ממגזרים וקבוצות שונות באוכלוסייה כמו האוכלוסייה הלהטב"ית, החרדית ועוד. כלל המהלכים שהמיזם מקדם, נוצרים בעקבות קולות צרכניים שעולים לאורך הדרך, ואנחנו מצדנו עוזרים לקדם את ההשפעה שלהם. בנוסף, הצוות שלנו נמצא בדיאלוג קבוע עם הגורמים השונים באקוסיסטם, וכך נוצרים בהתאם מהלכים שונים בתחומים מדוייקים לאורך הפעילות שלנו".

עזרו לנו להמשיך לעבוד בשביל ילדים ובוגרים עם צרכים מיוחדים. מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים. רק 5 שקלים בממוצע בחודש. לתרומה הקליקו >> https://bit.ly/Shavvim-igul-letova

Igul-Letova

פלורנטין מספר כי הרעיון לכנס נולד כאשר שוחח עם בעל חנות בדיזנגוף סנטר, שתיאר את היעדר פתרונות ההתאמה הקיימים כיום בשוק אביזרי המין כלפי אנשים עם מוגבלות. "בהמשך חברנו לקבוצת אקטיביסטיים בנושא מיניות של אנשים עם מוגבלות בעלי ידע וניסיון. הקבוצה חשפה עד כמה הנושא הוא טאבו ומודחק הן בזירה הציבורית והן במגזר העסקי, מפני שאינו משווק או מספק מידע על מוצרים ושירותים הקיימים עבור אותה אוכלוסייה. שהתוודענו לבעיה, גילינו שזאת תופעה רב מערכתית, ושגם אצל הגורמים המטפלים הנושא לא מדובר. אז פנינו לקבוצה של אקטיביסטים ופעילים בשיח על מיניות של אנשים עם מוגבלויות, והגענו למסקנה שהדבר הנכון יהיה לייצר כנס שבו הנושא ידובר בקול רם וברור".

"אנחנו מאמינים שהעלאת המודעות, יצירת שיח פתוח משותף יובילו לשינוי הנדרש. זה יהפוך את נושא הצרכנות סביב מיניות לדבר נגיש ומותאם גם עבור אנשים עם מוגבלות לצרכים הייחודיים שלהם, דבר שיאפשר להם ליהנות מכך ממש כמו כולם", אומר פלורנטין. "בכנס נציג נתונים ומספרים אודות אנשים עם מוגבלות בישראל, נדבר על מרחק מעגלי ההשפעה של מוגבלויות שונות על עולם המיניות, נציג את השפעת מלחמת חרבות ברזל ונדבר על תהליכים מתקדמים בעולם בזירה. בעיני רוחי אני רואה שכלל המערכות ידעו לתת מענה לנושא הזה".

"הביטוח הלאומי משקיע מאות מיליוני ש"ח בשנה בפרויקטים חברתיים בקהילה כדי שנוכל לקדם עשייה חברתית ולא רק דרך קצבאות אלא גם חיזוק המגזר השלישי והמענים הנוספים שהם נותנים לאוכלוסיות שונות ומגוונות בחברה הישראלית", אומרת מורן מזרחי, מנהלת אגף קרנות של הביטוח הלאומי. "כביטוח לאומי היה לנו ברור שנכון וצריך להשקיע בפיתוח מענים חדשניים לאנשים עם מוגבלות ויצירת חיבור למרחב שוויוני, נגיש ומכיל לכלל האוכלוסייה. כולנו שווים וככל שנשקיע יותר באמונה הזו וניצור פלטפורמות שוויוניות יותר – כך ייטב וכך נייצר חברה מתוקנת, כפי שראוי שיהיה".

בין המרצים בכנס תופיע גם רונה סופר, קולנוענית, יוצרת ומנחה מוסמכת למיניות מיטיבה. "כשנפצעתי בגיל ההתבגרות מיד הוגדרתי כנכה, וככזאת גיליתי מהחברה ומהמדיה, שאין לי זכות לאהוב את הגוף שלי ולחשוב על מיניות", היא מספרת. "ככל שגדלתי הבנתי שזו שטות ושאני היחידה שאחליט אם אני מינית או לא. בכנס אדבר על האופציות החדשות והקסומות שהגוף הפחות מושלם פותח בפנינו".

עוד מרצה שישתתף בכנס הוא עומרי גולד, מטפל מיני מוסמך, פסיכותרפיסט, מרפא בעיסוק ועובד סוציאלי. בעשור האחרון גולד עבד במגזר הציבורי בתחומי בריאות הנפש והאוטיזם, וכיום הוא מטפל בקליניקה פרטית לפסיכותרפיה, טיפול ושיקום מיני. לדבריו, "כשאדם או אישה מתחילים שיקום, הצוות לאורך התהליך יתייחס הרבה ל'איך': איך הוא יאכל וישתה, איך הוא יחליף בגדים, איך הוא ינהג, איך הוא ילמד וכדומה אבל האיך היחיד שלא יישאל הוא – איך הם יממשו את המיניות שלהם. קיימת מחיקה של המיניות כשמתחיל השיקום. רק כשיפנימו שהמיניות בתהליך שיקומי רלוונטית כמו המיניות שלנו בחיים באופן כללי, יתחילו לזוז דברים".

*** ההרשמה לכנס הסתיימה לאחר שכל המקומות מולאו.

כותבת ומנהלת תוכן, מעל עשור בעולמות התקשורת. נפגעה בעינה במהלך השירות הצבאי אך לא הוכרה עד היום

כתבות אחרונות