נושאים קשורים

כ־40 עובדי אלו"ט יקבלו מלגות ללימודי תואר בחינוך עם התמחות באוטיזם

שיתוף פעולה בין אלו"ט למכללת סמינר הקיבוצים יאפשר לעובדי העמותה ללמוד לתואר ראשון עם התמחות באוטיזם, במקביל לעבודתם. המטרה: לקדם את העובדים מקצועית ולשפר את השירות לאנשים עם אוטיזם

לא חייבים להיות פסיכולוג: האנשים שעזרו למפונים להתמודד עם טראומה

פיילוט של נט"ל שילב עמיתים תומכים במלונות מפונים במהלך המלחמה. המסקנה במאמר שפורסם עכשיו: אנשים עם ניסיון אישי בהתמודדות נפשית יכולים לספק תמיכה משמעותית

איך עברתי אבחון אוטיזם דרך הרווחה ללא עלות

אחרי שאובחן כאוטיסט בגיל 30, אמיר שטיין מסביר איך עושים את זה דרך שירותי הרווחה: למי המסלול מיועד, איך פונים, מה ההבדל מאבחון פרטי וכמה זה חוסך לכם

אחרי 5 שנים: השחקנית חושפת שאובחנה בטעות עם טרשת נפוצה

כוכבת "נשואים פלוס" כריסטינה אפלגייט, שחשפה ב־2021 כי היא חולה במחלה, סיפרה כי הרופאים קבעו שהאבחנה הייתה שגויה. התסמינים הקשים נמשכים והיא עדיין מתקשה ללכת: "לא הבראתי פתאום"

אישום: האב תקף את בני משפחתו ובהם בן 4 על הרצף

כתב אישום שהוגש נגד תושב המרכז מתאר מסכת ממושכת של אלימות ואיומים כלפי בני משפחתו. באחד המקרים היכה את בנו האוטיסט בן הארבע בפניו וגרם לו לחבלות קשות
ראשיאוטיזםהשופטת קבעה: הצעיר עם האוטיזם לא ייזרק מביתו

השופטת קבעה: הצעיר עם האוטיזם לא ייזרק מביתו

בית המשפט הפך החלטה קודמת שנעתרה לבקשת אביו החורג של הצעיר להורות על הוצאתו מהבית המשותף לו ולאם, כפי שפורסם באתר שווים. בהחלטה נקבע, כי לאחר שבני הזוג יתגרשו הדירה תימכר ועד אז ימשיך הצעיר להתגורר בבית. עו"ד זוהר רון שמייצגת את האם: "הצדק נעשה"

האם עם עורכת דינה בבית משפט, היום, צילום: גיא וקנין

אחרי הפרסום בשווים: אייל (שם בדוי), הצעיר האוטיסט שכמעט וגורש מביתו בעקבות דרישת אביו החורג, יישאר בביתו. שופטת בית המשפט לענייני משפחה בקריות, גילה ספרא ברנע, פסקה שבשל הסכמה בין הצדדים, אייל יישאר בביתו עד שאמו מירב (שם בדוי), ואביו החורג מתן (שם בדוי), יתגרשו והבית המשותף יימכר. "אני שמחה שזה סוף סוף נגמר", אמרה מירב לשווים לאחר פסיקת השופטת. "לא היה לי לאיפה לקחת אותו במידה ולא היינו מסכימים והשופטת הייתה מחליטה להוציא אותו מהבית".

כזכור, מתן הגיש את התביעה על מנת להוציא את אייל מהבית בטענה כי אלים כלפיו ובעקבות זה שאייל ואמו עברו לדירה שכורה עד שלא יכלו לשלם עבורה. במסגרת התביעה הוא אמר שהוא "רוצה לשמר את המצב הקיים". "אייל אף פעם לא היה אלים אליו מיוזמתו. רק כשהוא היה מרביץ לו, אז הוא היה מחזיר", סיפרה אז מירב לשווים.

תחילה הסיפור היה אסור לפרסום, אך בעקבות פנייה של מערכת שווים, השופטת הבינה את חשיבות האירוע ואישרה את פרסומו בהשמטת פרטים מזהים. הסכמות הצדדים הבוקר כללו, כאמור, שאייל ימשיך להתגורר בביתו עד שמירב ומתן יתגרשו ולאחר מכן הבית יימכר.

Igul-Letova
עו"ד זוהר רון, צילום: נגה מאור

עוד פסקה השופטת שבאחריות האם לדאוג שאייל לא יתקרב לבעלה. אחיו של אייל לא אהבו את הפסיקה: "הוא בתפקוד נמוך. איך אפשר בדיוק להחליט החלטה כזו? מספיק שהם יעברו אחד ליד השני בבית ומתן יזרוק לו מילה, זה יסתבך".

בעקבות הדברים הללו, שנאמרו במהלך המשפט, השופטת הוסיפה להחלטה שעל מתן לא להטריד את אייל כלל. "אייל אף פעם לא התחיל ביניהם שום מריבה. הכל קרה תמיד כשמתן פנה אליו והעליב אותו", אמרו עוד האחים.

******************
עזרו לנו להמשיך לעבוד בשבילכם. מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים. רק 5 שקלים בממוצע בחודש. הקליקו >>> bit.ly/Shavvim-igul-letova
******************

Igul-Letova

למרות שהסיפור עדיין לא נגמר באופן סופי, בשלב זה לפחות אייל יוכל להישאר בביתו ולא להיזרק לרחוב. "הצדק נעשה", אמרה עו"ד זוהר רון שייצגה את מירב, "זה היה מעשה לא מוסרי לזרוק מהבית את אייל, אדם עם צרכים מיוחדים, ללא שום סיבה מוצדקת ואני שמחה שזה נגמר והוא יוכל להישאר בביתו".

יליד 1998, רווק. נולד עם חולשה בפלג גוף שמאל. כותב מגיל 14 סדרות. משחק טניס כיסאות גלגלים באופן תחרותי

כתבות אחרונות