נושאים קשורים

מדריך הביטוח הלאומי: כמה אפשר להרוויח בלי שתופחת קצבת הנכות

בביטוח הלאומי מבהירים: גם כשיוצאים לעבוד דרגת האי-כושר אינה משתנה ובכל מקרה ההכנסה הכוללת מעבודה ומקצבה תמיד תהיה גבוהה יותר מקצבה לבדה. כל השאלות והתשובות

14 דיונים ירדו לטמיון: התקנות לחוק המוגבלויות שוב נתקעו

משרד הרווחה משך ברגע האחרון את התקנות שהיו אמורות לעבור בינואר 2024. הסיבה: מחלוקת על שירותים למתמודדי נפש עם מוגבלות קוגניטיבית. ח"כ וולדיגר: "בושה". משרד הרווחה: "הם מקבלים את השירותים ממשרד הבריאות"

כאוס בהסעות החינוך המיוחד בחולון; הורים: "נאלצים להסיע בעצמנו"

כשבוע לפתיחת שנת הלימודים, משפחות בעיר מדווחות על הסעות שלא מגיעות, איחורים ממושכים ונסיעות שמתארכות לשעה. החברה העירונית: "מודעים לבעיות אבל ניכר כבר שיפור"

איבד את שתי רגליו בעזה: אלישע מדן שוריין ברשימת הליכוד לכנסת

לוחם המילואים נפצע אנושות בבית חאנון ואיבד את שתי רגליו באירוע שבו נהרגו ארבעה מחבריו. מאז הפך לדמות המזוהה עם שיקום ואיחוי הקרעים בחברה ואף השיא משואה

לקנות בגדים בחנות עם מתרגם מיידי לשפת הסימנים

רשת האופנה "תמנון" הודיעה על הנגשת כל סניפיה עבור חירשים וכבדי שמיעה בשיתוף חברת הטכנולוגיה והנגישות Sign Now
ראשיאוטיזם"אנחנו משלמים אלפי שקלים למוניות כי ההסעה לא מותאמת לבן שלי"

"אנחנו משלמים אלפי שקלים למוניות כי ההסעה לא מותאמת לבן שלי"

הוריו של אור פרוינד, ילד על הרצף, נאלצים לשלם מכיסם על נסיעות לגן החינוך המיוחד במודיעין בגלל שהוא רגיש לרעשים ומתקשה מאוד בהסעה גדולה. העירייה: "זוהי בחירה אישית של ההורים האם להשתמש בזכאות ההסעה"

אור פרוינד, צילום באדיבות המשפחה

"גם הבן שלי וגם שאר הילדים סובלים והם לא מוצאים פתרון", כך מספרת לשווים מלכה פרוינד, אמא של אור, ילד על הרצף עם בעיות ויסות, שלומד בגן דובדבן במודיעין ובעקבות העובדה שרגיש לרעשים, סבל בהסעה לגן. "הוא היה ביחד עם עוד 20 ילדים", היא מסבירה.

"בגלל שהוא כל כך רגיש לקחתי אותו מהגן כמה פעמים, אחרי שהיה לו מאוד קשה בהסעה עד כדי כך שבכה בכי קולני, שגם שאר הילדים סבלו ממנו". לדבריה, כבר לפני חודש פנתה למערך ההסעות, אך לא קיבלה פתרון: "אמרתי להם שכולם סובלים מזה שהוא בהסעה ושחייבים למצוא לו פתרון אחר, אמרו לי שיחפשו, אבל יותר מחודש ועדיין אין פתרון". 

כדי שבנה לא יפסיד ימים בגן, פרוינד או בעלה לוקחים אותו מדי יום לגן במונית הלוך וחזור משום שאין למשפחה רכב. "זה כבר הגיע לאלפי שקלים ששילמנו למוניות בחודש האחרון וזה ימשיך לעלות עוד עד שלא ימצאו פתרון אחר. אלה סכומים גדולים שאנחנו נאלצים לשלם כל יום, אבל אין לנו ברירה אחרת". 

Igul-Letova

בשל העובדה שאור רגיש לרעשים, הוא מתמודד עם קשיים גם בגן עצמו, דבר שגרם לו להישאר לא מעט בשבועות האחרונים. "יש הרבה רעש בגן וקורה שהוא מרגיש מוצף. אפילו רק מהרעש שיש בגן, הוא יכול לסבול, אפילו אם הוא לא היה על ההסעה", מסבירה האם. "אז אם הייתי ממשיכה לשלוח אותו בהסעה הוא היה סובל הרבה יותר, שלא נדבר על הילדים האחרים, שגם הם סובלים בגלל הבכי שלו". 

******************
עזרו לנו להמשיך לעבוד בשבילכם. מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים. רק 5 שקלים בממוצע בחודש. הקליקו >>> bit.ly/Shavvim-igul-letova
******************

גם הגננת של אור ערה למצב, ואמרה שתכתוב מכתב שמפרט את מצבו בגן ותסביר שאין ברירה אחרת, אלא למצוא פתרון חלופי: או הסעה עם כמות ילדים מצומצמת או מונית פרטית. "אני מאוד מקווה שימצאו לזה פתרון ושהמכתב של הגננת יעזור, אבל אני כבר לא יודעת אם זה יקרה, כי הרבה זמן עבר וכלום לא זז", אומרת האם. 

Igul-Letova

מעיריית מודיעין מכבים רעות נמסר: "זכאות להסעה נקבעת בהתאם לקריטריונים שנקבעו בחוזר מנכ"ל משרד החינוך ובמקרה המדובר הילד זכאי ומשובץ על ידי העירייה להסעה למוסד הלימודים שלו בהתאם. זוהי כמובן בחירה אישית של ההורים האם להשתמש בזכאות ההסעה ולהצטרף אליה. במקרים חריגים מאוד, מאפשר חוזר מנכ"ל להגיש בקשה למשרד החינוך הנתמכת על אישורים רפואיים רשמיים ולהיבחן על ידי הוועדה המרכזית"

יליד 1998, רווק. נולד עם חולשה בפלג גוף שמאל. כותב מגיל 14 סדרות. משחק טניס כיסאות גלגלים באופן תחרותי

כתבות אחרונות