
מנתוני משרד הביטחון עולה, כי 1,413 שוטרים הגישו בקשה להכרה לפגיעה פיזית ונפשית בעקבות מלחמת חרבות ברזל, כאשר במחוז דרום הוגשו 526 בקשות שוטרים, מתוכן 464 גם על הכרה בפגיעה נפשית.
הוועדה לביטחון לאומי קיימה אתמול דיון בנושא סטטוס המענה הנפשי לשוטרי משטרת ישראל שלחמו באירועי השביעי לאוקטובר. יו"ר הוועדה, ח"כ בועז ביסמוט, אמר כי בשבעה באוקטובר, כשמדינת ישראל הייתה תחת מתקפה, אתם הייתם שם, שוטרי משטרת ישראל. רצתם לתוך האש. נלחמתם בחירוף נפש מול מחבלים צמאי דם, חסמתם בגופכם את הדרך למסע הרצח. אני אומר לכם את זה באופן ברור: המדינה ששלחה אתכם לקרב – צריכה לדאוג לכם עד סוף חייכם. אנחנו מחויבים לכם".
ח"כ אלמוג כהן, בעצמו שוטר לשעבר ומי שנלחם גם הוא בשביעי לאוקטובר: "ראיתי את הגבורה של שוטרים שרצו אל מותם ושל אלה ששרדו. לצערי, בשבוע שעבר אחד מהשוטרים שלח יד בנפשו. יש פערים של אי הבחנה בין אלה שיצאו להילחם וראו את הזירה וחיים אותה. הארגון צריך לתת מעטפת של 100% ואנו צריכים לעשות מאמץ. יש אנשים שבורחים מהשינה, הניתוק והפלאשים ואנו צריכים לסייע להם".
ח"כ מירב בן ארי, פנתה לנציגי משטרה ושאלה איך הגענו למצב ששוטרים מתלוננים ויש דפוס של הזנחה. "כמה שוטרים פנו ועד כמה המשטרה עושה תהליך להגיע אל אותם שוטרים? מה המענה שאתם נותנים לאותם שוטרים על כל המעגלים שהם היו ובני משפחתם?".
סנ"צ רויטל נבות, ראש מענה נפשי במשטרה, סיפרה על פעילות המשטרה ואמרה: "על מנת להגיע למרבית השוטרים שלקחו חלק בלחימה לקחנו בשלב הראשון 10,000 שוטרים לשיחות חיזוק וויסות. בשלב השני היו שיחות עיבוד בכל המשלטים, קב"נים נתנו ליווי לפצועים ויש מעטפת שלמה שמלווה אותם". סנ"צ נבות ציינה כי בנוסף יש מרחבי מרפא שהמשטרה עומלת על הרחבתם. "שוטרים ביום יום הם במעין מלחמה ונחשפים באירועים שונים ויש סדנאות לכל שוטר לעיבוד אירועים בכלל".
לדבריה, יש טיפולים פרטניים, זוגיים ומשפחתיים. "היום יש הרבה יותר מודעות. יש פער בין אנשי המקצוע לדרישה ואנו הולכים יותר לכיוון טיפול קבוצתי, גם במרכזי חוסן". סנ"צ נבות אמרה עוד, כי בשלב המיידי כל מי שלקח חלק בלחימה קיבל מעטפת טיפולים גם על ידי משרד הביטחון. "הייתה פנייה יזומה לתחנות. בנוסף, הוצאנו קריאה למי שמעוניין שקב"ן ייצור עימו קשר ומתוך 26 אלף איש, 948 שוטרים אמרו שהם מעוניינים. 40 אלף שוטרים עברו סדנאות, עשרת אלפים עברו מרחבי מרפא. אנו בתוך התהליך עדיין והאירוע עוד לא נגמר".
שרית טריניס, מנהלת מחוז דרום במשרד הביטחון: "אני מטפלת בכמה מאות שוטרים במחוז שלנו. אנו לא מטפלים לפי סיפור הגבורה של האדם אלא חומרת הפציעה הפיזית והנפשית. יש עשרות מענים מסוגים שונים לדברים שעולים מהפצועים, בשלב הזה בעיקר מהשוטרים. והם כעצמם אומרים שהם מקבלים את כל מה שהם חושבים ואגף השיקום נותן הכל. הבעיה היא שכאשר אדם ששרת כל חייו במשטרה מוצא את עצמו בגיל מסוים ללא עבודה כי הוא מופרש בגלל אי כשירות. פה צריך לעשות שינוי ולתת עוד זמן".
******************
עזרו לנו להמשיך לעבוד בשבילכם. מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים. רק 5 שקלים בממוצע בחודש. הקליקו >>> bit.ly/Shavvim-igul-letova
******************
אביגיל שררה, מנכ"לית הארגון הארצי לקידום מעמד השוטר והסוהר: "יש דברים שמשרד הביטחון לא תמיד מכיר עד הסוף בפציעה של השוטרים והסוהרים והרבה פעמים זה מגיע להליכי ערעור". סנ"צ נבות הוסיפה, כי המשטרה מובילה קו מאד מיוחד לשבץ את אותם שוטרים בתפקידים מותאמים והארכה וטיפול של שנתיים כדי שיוכלו להשתקם ולהישאר במשטרה. יש גם כאלה שמבקשים לפרוש. אנו לא ממהרים לשלוח שוטרים לוועדה רפואית משטרתית (ור"מ)".
יו"ר הוועדה, ח"כ ביסמוט, אמר לסיכום: "למרות הפערים חייבים להראות שהשירות הוא זמין, ונגיש ומקל. כל אותם גיבורים שפונים אליכם צריכים לדעת שהדלתות של הטיפול פתוחות בפניהם". הוא הבטיח לקיים דיון מעקב בנושא.






