
"החמ"ל הסגול" חוזר: אם אתם אנשים עם מוגבלות או משפחות לילדים או בוגרים עם מוגבלות וזקוקים לעזרה מיידית עקב המצב הביטחוני, אתם מוזמנים לפנות למוקד החירום המיוחד שפתחנו – והמוקדנים שלנו יעשו ככל יכולתם לעזור, בסיוע מתנדבים בשטח הפרוסים ברחבי הארץ. צריכים סיוע? הקליקו כאן
לאחר שנתן מענה לכ-2,000 פניות בחודשיים הראשונים למלחמת "חרבות ברזל", "החמ"ל הסגול", מוקד שמעניק סיוע לאנשים עם מוגבלות בחירום, חזר לפעול בשבוע שעבר בעקבות ההסלמה בחזית עם איראן.
מאחורי היוזמה להקמת "החמ"ל הסגול" עומדים מפעל הפיס, "עורף סגול" – מיזם בהובלת חברת הכנסת לשעבר שירלי פינטו קדוש, בעצמה אישה חירשת, ואתר שווים, המופעל על ידי עמותת שווים למען אנשים עם מוגבלות. סגול הוא הצבע המזוהה עם קהילת האנשים עם מוגבלויות בעולם.
מאז תחילת המערכה מול איראן התקבלו כבר יותר מ-200 פניות במוקד, המנוהל על ידי פינטו קדוש וצוות של מוקדנים ומתנדבים בפריסה ארצית. יצוין כי חלק מהמתנדבים הם אנשים עם מוגבלות, שנרתמו לטובת המטרה החשובה.
החמ"ל מעניק מענה נגיש, מהיר ומותאם – כולל פינוי בשטח, ליווי אישי, סיוע רגשי, תיאום מול רשויות והנגשת מידע – לאנשים עם עיוורון, חירשות, מוגבלות פיזית, אוטיזם, קשישים ועוד.
בין סוגי הפניות שהתקבלו עד כה:
• פינוי מיידי של אנשים עם מוגבלות פיזית מאזורים תחת איום
• ליווי בזמן אזעקות למי שאינו יכול להתפנות לבד
• סיוע רגשי לילדים ובוגרים עם אוטיזם במקלטים
• תיאום סיוע למשפחות ללא תמיכה מהרשויות
• הנגשת התרעות והכוונה בשטח לעיוורים וחירשים

“מפעל הפיס גאה להיות חלק ממיזם ‘החמ”ל הסגול’, אשר שם במרכזו את הזכות לשוויון ולביטחון של אנשים עם מוגבלות, גם בשעת חירום", אומר עו"ד בני דרייפוס, מנכ"ל מפעל הפיס. "כחלק מהמחויבות שלנו לחברה הישראלית, אנו רואים חשיבות עליונה בהנגשת סיוע, מידע ומשאבים לכל אזרח ואזרחית – ובמיוחד לקהילות שזקוקות לתשומת לב מיוחדת. זהו מיזם של ערכים, שותפות ואחריות ואנו שמחים לקחת בו חלק".

“בזמן חירום, אנשים עם מוגבלויות נשארים מאחור", מסבירה פינטו קדוש. "המטרה של 'החמ"ל הסגול' היא לראות אותם באמת ולתת להם פתרונות ישימים, בזמן אמת, הכי מהיר והכי נגיש שאפשר, מותאם בדיוק לצרכים שלהם. לראות איך עמותות, רשויות ארגונים נרתמים יחד זה לא רק מרגש, זו הצלת חיים".






