נושאים קשורים

כלל ביטוח הפלתה מועמד עיוור בקבלה לעבודה. זה הפיצוי שתשלם לו

המועמד, בעל ניסיון בשירות ומכירות, ביקש התאמות שיאפשרו לו לעבוד באמצעות קורא מסך. בית הדין קבע כי כלל לא בחנה אותן באופן רציני ודחה את טענתה כי נפסל מסיבות מקצועיות בלבד

מדריך הביטוח הלאומי: כמה אפשר להרוויח בלי שתופחת קצבת הנכות

בביטוח הלאומי מבהירים: גם כשיוצאים לעבוד דרגת האי-כושר אינה משתנה ובכל מקרה ההכנסה הכוללת מעבודה ומקצבה תמיד תהיה גבוהה יותר מקצבה לבדה. כל השאלות והתשובות

14 דיונים ירדו לטמיון: התקנות לחוק המוגבלויות שוב נתקעו

משרד הרווחה משך ברגע האחרון את התקנות שהיו אמורות לעבור בינואר 2024. הסיבה: מחלוקת על שירותים למתמודדי נפש עם מוגבלות קוגניטיבית. ח"כ וולדיגר: "בושה". משרד הרווחה: "הם מקבלים את השירותים ממשרד הבריאות"

כאוס בהסעות החינוך המיוחד בחולון; הורים: "נאלצים להסיע בעצמנו"

כשבוע לפתיחת שנת הלימודים, משפחות בעיר מדווחות על הסעות שלא מגיעות, איחורים ממושכים ונסיעות שמתארכות לשעה. החברה העירונית: "מודעים לבעיות אבל ניכר כבר שיפור"

איבד את שתי רגליו בעזה: אלישע מדן שוריין ברשימת הליכוד לכנסת

לוחם המילואים נפצע אנושות בבית חאנון ואיבד את שתי רגליו באירוע שבו נהרגו ארבעה מחבריו. מאז הפך לדמות המזוהה עם שיקום ואיחוי הקרעים בחברה ואף השיא משואה
ראשיאוטיזםזה ההאקר מאשקלון, אביו לאתר שווים: "רודפים אותו"

זה ההאקר מאשקלון, אביו לאתר שווים: "רודפים אותו"

הותר לפרסום: מייקל קידר הוא הצעיר על הרצף האוטיסטי שריצה עונש מאסר לאחר שביצע אלפי שיחות מאיימות דרך המחשב. עתה הוא עצור בנורבגיה בעקבות בקשת הסגרה מארה"ב. אביו לשווים: "ה-FBI איים עליו"

מייקל קידר (צילום: מוטי קמחי, ynet)
מייקל קידר (צילום: מוטי קמחי, ynet)

מייקל קידר הוא הצעיר על הרצף האוטיסטי שכונה "ההאקר מאשקלון" בפרשה שנחשפה לפני פחות מעשור – כך התיר עתה בית המשפט לפרסם.

בשנת 2017 נעצר קידר, שהיה קטין בעת המעשים, בחשד שביצע יותר מ-2,000 התקשרויות מוסוות למוסדות שונים בארה"ב, בהם בתי ספר, קניונים, חברות טיסה, תחנות משטרה, שגרירות ישראל בוושינגטון ועוד. בין היתר הוא איים לפוצץ את המקומות שאליהם התקשר. השיחות שביצע גררו הזנקת מטוסי קרב ופינוי מוסדות. האמריקאים דרשו להסגיר אותו, אך לבסוף הוחלט שהוא יישפט בארץ. בשנת 2018 הוא הורשע ונידון ל-10 שנות מאסר, אך מאסרו קוצר והוא השתחרר לאחר שבע שנים.

במהלך המאסר פנה קידר שוב ושוב לבית המשפט בתלונות על היחס כלפיו מצד שב"ס ועל תנאי מאסרו, תוך שהוא מסביר מדוע הכלא אינו מתאים לאדם עם אוטיזם כמוהו. ברוב המקרים פניותיו נדחו, אולם במקצתן בית המשפט קיבל את עמדתו. במקרה אחד, כאשר יצא בליווי סוהרים לבית המשפט, נמלט קידר – אולם נתפס במהרה. בעקבות האירוע נשפט ונענש.

Igul-Letova

לאחר שחרורו נחת קידר, כיום בן 27, בנורבגיה, ולאחר שביקש מעמד של פליט, פנתה ארה"ב למדינה הסקנדינבית וביקשה להסגיר אותו. הסיבה? עבירות שבגינן לא הועמד לדין בישראל כמו שיחה שביצע למשרדי הליגה נגד השמצה בוושינגטון שבה איים לפוצץ את המקום.

קידר מצוי באשפוז פסיכיאטרי בנורבגיה, לאחר ששהה שם במעצר החל מאוקטובר 2024. הנורבגים התכוונו לגרשו לארץ והם עמדו לשחררו, אבל אז כאמור דרשה ארה"ב את הסגרתו והמהלך נבלם.

בראיון לשווים מספר אביו גבי כי המשפחה ביקשה מבית המשפט להתיר לפרסם את שמו, דבר שהיה אסור מאז פרוץ הפרשה. "יש לי ראיות לעוול שנעשה לו בישראל", אומר האב. "יש וידאו של חקירות ה-FBI שבו הוא מאוים. לא נתנו לו עורך דין במהלך החקירה ולבסוף הוא הוכה בידו כשניסה לרשום בפרוטוקול שלא נתנו לא עורך דין".

Igul-Letova
מייקל קידר לפני שנתיים (באדיבות המשפחה)
מייקל קידר לפני שנתיים (באדיבות המשפחה)

עוד טוען האב כי "בית המשפט בנורבגיה מצא אותו לא אחראי פלילית ועדיין רודפים אותו עם אישומים שהוא אנטישמי. לא פחות ולא יותר. מתאים לרוח התקופה".

לדבריו, בנו הועבר הבוקר לבית חולים רגיל מבית חולים אוניברסיטאי בשל מצבו האקוטי ולאור העובדה שההליך יתארך עוד כמה חודשים. "המצב הזה של להיות מוסגר לכל החיים לארה"ב עם סכיזופרניה פרנואידית, פחדים ועוד זה מוטרף אפילו לאדם רגיל. אני לא מקצין. אני איתו לוודא שהוא לא יתאבד, והוא יתאבד אם יוסגר לארה"ב".

לפני חודש התראיין האב לשווים ואמר: "האם ייתכן שאדם שחולה בנפשו, שכבר נשפט בישראל ונמצא בלתי אחראי פלילית על ידי בתי משפט באירופה, יוסגר לארצות הברית לשיפוט חוזר על אותן עבירות בדיוק?".

קידר האב גם הציג טיעון משפטי: "מדובר במקרה מובהק של סיכון כפול (Double Jeopardy) – מצב שבו אדם נענש פעמיים על אותם המעשים. זהו עקרון בסיסי במשפט המערבי שאסור להפר אותו, במיוחד כאשר מדובר באדם עם מוגבלות נפשית חמורה-פסיכוטית פעילה".

הכותבת היא ילידת 1975, חולת מאניה-דיפרסיה, מחברת הספר "מקרה מעניין", שסורגת לבריאותה

כתבות אחרונות