נושאים קשורים

כלל ביטוח הפלתה מועמד עיוור בקבלה לעבודה. זה הפיצוי שתשלם לו

המועמד, בעל ניסיון בשירות ומכירות, ביקש התאמות שיאפשרו לו לעבוד באמצעות קורא מסך. בית הדין קבע כי כלל לא בחנה אותן באופן רציני ודחה את טענתה כי נפסל מסיבות מקצועיות בלבד

מדריך הביטוח הלאומי: כמה אפשר להרוויח בלי שתופחת קצבת הנכות

בביטוח הלאומי מבהירים: גם כשיוצאים לעבוד דרגת האי-כושר אינה משתנה ובכל מקרה ההכנסה הכוללת מעבודה ומקצבה תמיד תהיה גבוהה יותר מקצבה לבדה. כל השאלות והתשובות

14 דיונים ירדו לטמיון: התקנות לחוק המוגבלויות שוב נתקעו

משרד הרווחה משך ברגע האחרון את התקנות שהיו אמורות לעבור בינואר 2024. הסיבה: מחלוקת על שירותים למתמודדי נפש עם מוגבלות קוגניטיבית. ח"כ וולדיגר: "בושה". משרד הרווחה: "הם מקבלים את השירותים ממשרד הבריאות"

כאוס בהסעות החינוך המיוחד בחולון; הורים: "נאלצים להסיע בעצמנו"

כשבוע לפתיחת שנת הלימודים, משפחות בעיר מדווחות על הסעות שלא מגיעות, איחורים ממושכים ונסיעות שמתארכות לשעה. החברה העירונית: "מודעים לבעיות אבל ניכר כבר שיפור"

איבד את שתי רגליו בעזה: אלישע מדן שוריין ברשימת הליכוד לכנסת

לוחם המילואים נפצע אנושות בבית חאנון ואיבד את שתי רגליו באירוע שבו נהרגו ארבעה מחבריו. מאז הפך לדמות המזוהה עם שיקום ואיחוי הקרעים בחברה ואף השיא משואה
ראשיחדשותהילד בחינוך מיוחד? סע ברב-קו: בעפולה מקצצים הסעות

הילד בחינוך מיוחד? סע ברב-קו: בעפולה מקצצים הסעות

הורים לילדי חינוך מיוחד בעפולה נדהמו לגלות כי העירייה החליטה לקצץ בהסעות ולחייב את ילדיהם לנסוע לבד בתחבורה הציבורית בניגוד להנחיות חוזרי מנכ"ל. מחר תתקיים ישיבה נוספת בעירייה כדי לדון בהחלטה

הפגנת הורים בעיר עפולה בעקבות קיצוץ בהסעות
הפגנת הורים בעיר עפולה בעקבות קיצוץ בהסעות

העיר עפולה סוערת בעקבות החלטת העירייה לבצע קיצוץ בהסעות תלמידים בחינוך המיוחד, החלטה שהתקבלה ימים ספורים לפני פתיחת שנת הלימודים היום.

הודיעה העירייה על צמצום דרמטי במערך ההסעות לתלמידי בתי הספר בעיר – החלטה שחלה גם על תלמידי החינוך המיוחד. לפי מכתב שהועבר למנהלי בתי הספר היסודיים, תלמידים רבים לא יזכו להסעה מבית לבית, אלא יקבלו כרטיס רב-קו ויידרשו לנסוע בעצמם בתחבורה הציבורית.

ילדי החינוך המיוחד, שלפי החלטת עיריית עפולה כבר לא זכאים להסעות, הם ילדים עם רמת משכל גבולי, ילדים עם הפרעות התנהגותיות/רגשיות, ילדים עם לקות למידה, ילדים עם עיוורון ולקות ראייה וילדים עם עיכוב התפתחותי.

Igul-Letova

ילדים אלה זכאים להסעות בתנאי שמרחק ההליכה עבור ילדים מגיל 3 עד כיתה ד' הוא מעל שני ק"מ ולילדים מכיתה ה' עד גיל 21, מרחק ההליכה הוא מעל 3 ק"מ.

אלא שלפי חוזרי מנכ"ל משרד החינוך, תלמידי חינוך מיוחד עם מוגבלויות משמעותיות כמו אוטיזם, שיתוק מוחין, עיוורון, חירשות או מוגבלות שכלית – זכאים להסעה מהבית למוסדות החינוך ללא תלות במרחק כמו במקרה של ילדים עם עיוורון ולקות ראייה שלמרות זכאותם, הוחרגו מההסעות.

הפגנת ההורים בעיר עפולה בעקבות קיצוץ הסעות בחינוך המיוחד (צילום: יסמין פרץ, יו"ר ועד הורים)
הפגנת ההורים בעיר עפולה בעקבות קיצוץ הסעות בחינוך המיוחד (צילום: יסמין פרץ, יו"ר ועד הורים)

"אנחנו מזועזעים", אומרים ההורים לשווים. "איך אפשר לדרוש מילדים עם מוגבלויות בגילאים כל כך צעירים לנסוע לבד באוטובוס ציבורי? זו הפקרה של ממש".  לדבריהם, העירייה מתנערת מחובתה ומעמידה את ילדיהם בסכנה יומיומית.

Igul-Letova

כחלק מהמהלך, העירייה מציעה גם "פתרון חלופי" – אוטובוס שיופעל דרך בתי הספר, אך ורק אם יירשמו אליו לפחות 50 תלמידים, ובתשלום נוסף של 150 שקלים לחודש לכל משפחה, למשך עשרה חודשים.

סעיף זה אינו מופיע בחוזרי מנכ"ל, ונחשב יוזמה פנימית של העירייה שנועדה לכסות עלויות. בעיני הורים רבים מדובר לא רק בהפרת זכויות, אלא גם בהטלת עול כלכלי כבד על משפחות שגם כך מתמודדות עם אתגרים יומיומיים.

בעקבות המהלך, קבוצות הורים התארגנה למחאה מול בניין העירייה. "לא ניתן שיזרקו את הילדים שלנו מתחת לגלגלי האוטובוס", אמר אחד ההורים. "הם זכאים להסעה, לא לרב-קו". 

מעיריית עפולה נמסר בתגובה: "כל תלמיד או תלמידה יקבלו מה שמגיע להם על פי חוזר מנכ"ל של משרד החינוך ומי שלא זכאי, לא יקבל. לפנים משורת הדין תינתן למנהלי בתי הספר גמישות תפעולית".

ממשרד החינוך נמסר: "מדובר בהחלטה שהתקבלה ע"י הרשות המקומית, עפולה, אשר אחראית על תפעול ההסעות והפעלתן. מבדיקה אל מול הרשות, עולה, כי ההחלטה נוגעת להפסקת הסעות של תלמידים שאינם זכאים על פי הנחיות חוזר מנכ"ל והרשות מימנה להם עד עכשיו הסעות ללא השתתפות המשרד. מחר תתקיים ברשות ישיבה נוספת בנושא ביחד עם מנהלת תחום הסעות במחוז צפון והמשרד יוודא כי כל תלמידי החינוך המיוחד לא ייפגעו".

כותבת ומנהלת תוכן, מעל עשור בעולמות התקשורת. נפגעה בעינה במהלך השירות הצבאי אך לא הוכרה עד היום

כתבות אחרונות