נושאים קשורים

כ־40 עובדי אלו"ט יקבלו מלגות ללימודי תואר בחינוך עם התמחות באוטיזם

שיתוף פעולה בין אלו"ט למכללת סמינר הקיבוצים יאפשר לעובדי העמותה ללמוד לתואר ראשון עם התמחות באוטיזם, במקביל לעבודתם. המטרה: לקדם את העובדים מקצועית ולשפר את השירות לאנשים עם אוטיזם

לא חייבים להיות פסיכולוג: האנשים שעזרו למפונים להתמודד עם טראומה

פיילוט של נט"ל שילב עמיתים תומכים במלונות מפונים במהלך המלחמה. המסקנה במאמר שפורסם עכשיו: אנשים עם ניסיון אישי בהתמודדות נפשית יכולים לספק תמיכה משמעותית

איך עברתי אבחון אוטיזם דרך הרווחה ללא עלות

אחרי שאובחן כאוטיסט בגיל 30, אמיר שטיין מסביר איך עושים את זה דרך שירותי הרווחה: למי המסלול מיועד, איך פונים, מה ההבדל מאבחון פרטי וכמה זה חוסך לכם

אחרי 5 שנים: השחקנית חושפת שאובחנה בטעות עם טרשת נפוצה

כוכבת "נשואים פלוס" כריסטינה אפלגייט, שחשפה ב־2021 כי היא חולה במחלה, סיפרה כי הרופאים קבעו שהאבחנה הייתה שגויה. התסמינים הקשים נמשכים והיא עדיין מתקשה ללכת: "לא הבראתי פתאום"

אישום: האב תקף את בני משפחתו ובהם בן 4 על הרצף

כתב אישום שהוגש נגד תושב המרכז מתאר מסכת ממושכת של אלימות ואיומים כלפי בני משפחתו. באחד המקרים היכה את בנו האוטיסט בן הארבע בפניו וגרם לו לחבלות קשות
ראשיחדשותהסיפור מאחורי סרטון ההתעללות המחריד בנער עם צרכים מיוחדים

הסיפור מאחורי סרטון ההתעללות המחריד בנער עם צרכים מיוחדים

כלי תקשורת פלסטיניים: הנער, תושב יטא עם מוגבלות שכלית, הואשם שגנב קצת כסף לצורך קניית אוכל. המתעללים, דודים שלו, נעצרו על ידי המשטרה הפלסטינית, בין השאר אחרי התערבות משטרת ישראל

אזהרה: הכתבה מכילה תיאורים קשים מאוד לצפייה וקריאה

סרטון מזעזע שהופץ בימים האחרונים מסעיר את הרשתות החברתיות. במוקד: ילד עם צרכים מיוחדים מהיישוב יטא שבדרום הר חברון, שנקשר לקיר והוכה באכזריות בידי בני משפחתו.

בסרטון נראה הילד קשור ברצועה לקיר ועובר אלימות מחרידה מצד שני אנשים מבוגרים. לפי כלי תקשורת ערביים, מדובר בדודים שלו. השניים השתמשו בכבלים וחפצים שונים כדי להכות אותו, לעיני בני משפחה נוספים, ייתכן שאפילו אביו.

Igul-Letova

לטענת כלי תקשורת פלסטיניים, האלימות הגיעה בעקבות האשמה שהילד גנב סכום כסף קטן כדי לקנות אוכל למשפחתו, אך עדים מהסביבה מספרים כי מדובר בילד מוכר עם מוגבלות שכלית-התפתחותית, שאינו מסוגל להגן על עצמו או להסביר את מצבו.

בסרטון, שנפוץ במהירות ברשתות, ניתן לראות אותו קשור ומוכה, כשצעקותיו נשמעות ברקע ואיש מהנוכחים לא מנסה להפסיק את ההתעללות. התמונות והקולות עוררו גל תגובות נזעמות ברחבי הרשות הפלסטינית וברשת הערבית, עם קריאות רבות לרשויות להתערב ולמצות את הדין עם המעורבים.

בתגובה לפרשה הודיעה המשטרה הפלסטינית כי עצרה את החשודים והעבירה את הילד לטיפול רפואי ולהמשך בדיקות. ברשות מסרו כי "אלימות במשפחה ובמיוחד נגד ילדים עם מוגבלות היא פשע חמור שמחייב אפס סובלנות". לפי הודעת הרשות, נציגים שלה ושל השלטון המקומי החלו לבדוק את נסיבות המקרה ופעלו להבטיח סיוע פסיכולוגי ושיקומי לנער.

Igul-Letova

באתר חדשות 12 נכתב כי מושל חברון, חאלד דודין, התייחס גם הוא בחריפות לאירוע, גינה את המעשה והגדיר אותו כ"חציית קו אדום". כמו כן, קרא למערכת המשפט להחמיר בענישה כלפי התוקפים. לדבריו, החברה בחברון לא יכולה להשלים עם מציאות שבה ילדים הופכים להיות יעד ומטרה לאלימות.

על פי אותו דיווח, בשל חומרת המקרה גם משטרת מחוז ש"י התערבה ופעלה מול המשטרה הפלסטינית כדי שזו תעצור את החשודים.

מערכת שווים כוללת כ-12 כותבים, כמעט כולם אנשים עם מוגבלויות. כל עבודתה מוקדשת לסיקור חייהם של אנשים עם מוגבלות בישראל.

כתבות אחרונות