נושאים קשורים

כ־40 עובדי אלו"ט יקבלו מלגות ללימודי תואר בחינוך עם התמחות באוטיזם

שיתוף פעולה בין אלו"ט למכללת סמינר הקיבוצים יאפשר לעובדי העמותה ללמוד לתואר ראשון עם התמחות באוטיזם, במקביל לעבודתם. המטרה: לקדם את העובדים מקצועית ולשפר את השירות לאנשים עם אוטיזם

לא חייבים להיות פסיכולוג: האנשים שעזרו למפונים להתמודד עם טראומה

פיילוט של נט"ל שילב עמיתים תומכים במלונות מפונים במהלך המלחמה. המסקנה במאמר שפורסם עכשיו: אנשים עם ניסיון אישי בהתמודדות נפשית יכולים לספק תמיכה משמעותית

איך עברתי אבחון אוטיזם דרך הרווחה ללא עלות

אחרי שאובחן כאוטיסט בגיל 30, אמיר שטיין מסביר איך עושים את זה דרך שירותי הרווחה: למי המסלול מיועד, איך פונים, מה ההבדל מאבחון פרטי וכמה זה חוסך לכם

אחרי 5 שנים: השחקנית חושפת שאובחנה בטעות עם טרשת נפוצה

כוכבת "נשואים פלוס" כריסטינה אפלגייט, שחשפה ב־2021 כי היא חולה במחלה, סיפרה כי הרופאים קבעו שהאבחנה הייתה שגויה. התסמינים הקשים נמשכים והיא עדיין מתקשה ללכת: "לא הבראתי פתאום"

אישום: האב תקף את בני משפחתו ובהם בן 4 על הרצף

כתב אישום שהוגש נגד תושב המרכז מתאר מסכת ממושכת של אלימות ואיומים כלפי בני משפחתו. באחד המקרים היכה את בנו האוטיסט בן הארבע בפניו וגרם לו לחבלות קשות
ראשיאוטיזםחלפה כמעט שנה – ואין החלטה על חשד לתקיפה בכיתת תקשורת

חלפה כמעט שנה – ואין החלטה על חשד לתקיפה בכיתת תקשורת

חצי שנה חלפה מאז סיימה המשטרה את החקירה והעבירה את התיק לפרקליטות באירוע בבי"ס דבורה עומר בכפר סבא שנחשף בין היתר בשווים. "לא ידוע מה עלה בגורל המורה". הפרקליטות: "בוצעו השלמות חקירה, התיק בבחינה"

כמעט שנה חלפה מאז פורסם האירוע על חשד להתעללות ותקיפה פיזית ונפשית בכיתת תקשורת בית הספר דבורה עומר בכפר סבא. המשטרה סיימה את החקירה ומאז פברואר, התיק ממתין להחלטת הפרקליטות.

באותה עת לא הסכימו ההורים לשלוח את ילדיהם בחזרה לבית הספר דבורה עומר משום שעל אף שהצוות הוחלף, הם לא רצו שילדיהם יחוו שוב את הטראומה המקושרת למקום, כך הסבירו.

"הילדים שלנו נאלצו לחזור לאותו בית ספר בשנה שעברה בסופו של דבר, אבל העיפו את כל הצוות כולל המורה המשלימה. לילדים היה קשה", מספרת לשווים א', אמא לילדה מהכיתה. "לבת שלי יש עד היום התנהגויות רגרסיביות ולאחרים יש התפרצויות זעם קשות". מצד שני, היא אומרת, "הגדילו את שעות המטפל הרגשי. זה הדבר הכי טוב שקרה להם, לדעתי".

Igul-Letova

המורה שנגדה הוגשה התלונה החמורה, כך התברר להורים, הועברה אל בית ספרם ממסגרת אחרת אשר בה "גם היו איתה בעיות". בנוסף אומרת א': "כולם בבית הספר ידעו ולא עשו שום דבר".

א' לא יודעת מה עלה בגורל הצוות מאז, פרט לכך שהסייעת פוטרה. "אבל הסייעת הרי עושה מה שאומרים לה. זו לא חוכמה שאותה מפטרים. אנחנו לא יודעים מה עלה בגורלה של המורה".

נטלי, אמא של מאור, תלמיד בכיתה: "היועצת שלנו, שהשתיקה אותנו, עברה לבית ספר אחר בינתיים. שגר ושכח. זה מה שעשו עם הילדים שלנו. הבן שלי הוא כבר לא אותו הילד. גם התאום שלו הושפע מהסיפור." נטלי זיהתה כבר בתחילת השנה שקורה משהו בין כותלי כיתתם. "אני רואה בבית צעקות, אלימות, רגרסיה. ככה זה השפיע עליו. אי אפשר להפקיר את ילדי החינוך המיוחד. עצוב שככה זה מתנהל".

Igul-Letova

כעת ממתינים ההורים לתשובת הפרקליטות על מנת להחליט אם להגיש תביעה נגד כל הגורמים המעורבים.

מהפרקליטות נמסר בתגובה: "בתיק בוצעו לבקשת הפרקליטות מספר השלמות חקירה. כעת הוא מצוי בבחינה והחלטה סופית טרם התקבלה".

באגף החינוך בעיריית כפר סבא לא הגיבו לשאלה האם הסייעת פוטרה וכך מסרו: "אגף החינוך והפיקוח במשרד החינוך טיפלו בנושא באופן מיידי ובלתי מתפשר, בהתאם להנחיות משרד החינוך, כאשר כבר בשנה שעברה גויס צוות חינוכי חדש לכיתת התקשורת בבית הספר, תוך בניית תוכנית לימודים חדשה, בליווי אגף החינוך ומשרד החינוך".

ממשרד החינוך נמסר בתגובה: "האירוע התרחש לפני כשנה וטופל בהיבט המשמעתי. מאחר שהוגשה תלונה במשטרה ובשל שמירה על צנעת הפרט, המשרד מנוע מלהרחיב בנושא".

הכותבת היא ילידת 1975, חולת מאניה-דיפרסיה, מחברת הספר "מקרה מעניין", שסורגת לבריאותה

כתבות אחרונות