נושאים קשורים

השמיים לא הגבול: בני הנוער כבדי הראייה שיצאו למחנה חלל בארה"ב

טיפוס לגובה, צלילה במעמקים וסימולציה של הליכה על הירח: בני נוער עיוורים וכבדי ראייה מישראל השתתפו במחנה חלל בינלאומי באלבמה. הם חזרו עם חברים חדשים, ביטחון עצמי ואפילו החלטות ששינו את מסלול חייהם

כ־40 עובדי אלו"ט יקבלו מלגות ללימודי תואר בחינוך עם התמחות באוטיזם

שיתוף פעולה בין אלו"ט למכללת סמינר הקיבוצים יאפשר לעובדי העמותה ללמוד לתואר ראשון עם התמחות באוטיזם, במקביל לעבודתם. המטרה: לקדם את העובדים מקצועית ולשפר את השירות לאנשים עם אוטיזם

לא חייבים להיות פסיכולוג: האנשים שעזרו למפונים להתמודד עם טראומה

פיילוט של נט"ל שילב עמיתים תומכים במלונות מפונים במהלך המלחמה. המסקנה במאמר שפורסם עכשיו: אנשים עם ניסיון אישי בהתמודדות נפשית יכולים לספק תמיכה משמעותית

איך עברתי אבחון אוטיזם דרך הרווחה ללא עלות

אחרי שאובחן כאוטיסט בגיל 30, אמיר שטיין מסביר איך עושים את זה דרך שירותי הרווחה: למי המסלול מיועד, איך פונים, מה ההבדל מאבחון פרטי וכמה זה חוסך לכם

אחרי 5 שנים: השחקנית חושפת שאובחנה בטעות עם טרשת נפוצה

כוכבת "נשואים פלוס" כריסטינה אפלגייט, שחשפה ב־2021 כי היא חולה במחלה, סיפרה כי הרופאים קבעו שהאבחנה הייתה שגויה. התסמינים הקשים נמשכים והיא עדיין מתקשה ללכת: "לא הבראתי פתאום"
ראשיאוטיזםילד על הרצף חלם על גינה מיוחדת – והעירייה הגשימה

ילד על הרצף חלם על גינה מיוחדת – והעירייה הגשימה

אדיר קצב בן ה-7 ביקש שתהיה בשכונה שלו באור יהודה גינת משחקים עם רמזורים ותמרורים המדמה את הכביש. אביו אריק פנה לעירייה, שפעלה והקימה את הגינה: "זה מרגש, אדיר קפץ משמחה"

גינת הרמזורים באור יהודה (באדיבות אריק קצב)
גינת הרמזורים באור יהודה (באדיבות אריק קצב)

מדור "שווים סיפור" מתפרסם בחסות מפעל הפיס

כשאדיר קצב, ילד בן 7 על הרצף האוטיסטי מאור יהודה, ביקש מאביו שתהיה בשכונה שלהם גינת רמזורים כמו זו שבשכונת בנווה רבין, האב החליט לנסות להפוך את החלום הקטן הזה למציאות. הוא לא דמיין שכמה חודשים לאחר מכן – החלום יתגשם.

"בכל פעם שהיינו נוסעים לגינת הרמזורים שבשכונת נווה רבין, זו הייתה חגיגה בשבילו, אבל הגינה ממוקמת במרחק רב מהבית שלנו", מספר אריק האב לשווים. "יום אחד הוא אמר לי, 'למה שלא תהיה גינה כזו גם אצלנו בשכונה?'. אז חיפשנו ביחד שטח פנוי בנווה סביון, מצאנו מקום שנראה מתאים, צילמתי אותו ושלחתי את התמונות למירה קהלני, מנהלת אגף שפ"ע בעירייה, עם הצעה להקים שם גינת רמזורים". 

Igul-Letova
אדיר קצב ליד גינת הרמזורים בעירו אור יהודה (באדיבות המשפחה)
אדיר קצב ליד גינת הרמזורים בעירו אור יהודה (באדיבות המשפחה)

קהלני לא נשארה אדישה. "היא  חזרה אליי נרגשת", מספר האב. "היא אמרה שהשטח הזה שייך לרכבת הקלה, אבל שהרעיון ריגש אותה ושהיא רוצה לקדם אותו בכל מקרה, תוך הבטחה שתחפש שטח אחר". 

חודשים ספורים לאחר מכן, בדיוק ביום הולדתו של אדיר, הגיעה ההודעה שהפכה את היום הזה לבלתי נשכח. "קהלני שלחה לי הודעה שהם מצאו שטח ושהם מתחילים לבנות גינת רמזורים בנווה סביון. סיפרתי לאדיר והוא קפץ משמחה. שלחנו לה הקלטה שבה הוא מודה לה. זה היה רגע מאוד מרגש לשנינו". 

"מאותו יום אדיר הפך למפקח הלא רשמי של הפרויקט", מספר אריק. "בכל יום היינו הולכים יחד לראות איך העבודות מתקדמות, שם גם זכיתי להכיר את חזי חלביה, מנהל המתקנים בעירייה, שליווה אותנו לאורך כל הדרך ושלח לי תרשימים ותמונות של הבנייה. אדיר עקב אחרי כל שלב – מהיציקה ועד חיבור החשמל, הוא ממש חי את זה".

Igul-Letova

"בסביבות יום כיפור נפתחה הגינה לקהל והיא בדיוק כמו שאדיר דמיין – שבילים קטנים עם סימוני דרך, רמזורים ותחושת כביש אמיתית בגרסה מיניאטורית", מספר אריק בהתרגשות. "בכל פעם שאנחנו שם, אני נזכר כמה מעט צריך כדי לשמח ילד. איך הרעיון הקטן שלו הפך לפרויקט של ממש, בזכות אנשים בעירייה שפשוט הקשיבו. זה לא מובן מאליו". 

העבודות להקמת גינת הרמזורים באור יהודה (באדיבות אריק קצב)
העבודות להקמת גינת הרמזורים באור יהודה (באדיבות אריק קצב)

כיום גינת הרמזורים בנווה סביון הפכה למוקד עניין לילדים רבים מהשכונה, לא רק לאדיר. "הוא גאה בה", מספר האב בחיוך. "כל פעם שאנחנו עוברים שם הוא אומר – זו הגינה שלי. אני רוצה להודות למירה קהלני, לחזי חלביה, לראש העיר ליאת שוחט ולכל הגורמים המעורבים. בימים של חוסר ודאות והתנהלויות מעוררות מחלוקת, חשוב לי לפרגן על עירייה אחת שרואה את התושבים שלה. אנחנו צריכים גם חדשות כאלה".

כותבת ומנהלת תוכן, מעל עשור בעולמות התקשורת. נפגעה בעינה במהלך השירות הצבאי אך לא הוכרה עד היום

כתבות אחרונות