
אורן וסיגל (שמות בדויים), נכים כרוניים בני 75 מתל אביב, מנהלים בשנים האחרונות מאבק בלתי פוסק מול מכבי שירותי בריאות, לאחר שבכל חודש, לטענתם, הם משלמים סכום חסר תקדים של אלפי שקלים בחודש על תרופות ולדבריהם, לא מספקים להם הסברים בגין מה הם מחויבים.
אם זה לא מספיק, מסמכים שהגיעו לידי שווים (שמורים במערכת מטעמי צנעת הפרט) מוכיחים כי לאורך השנים מאז 2008 ועד 2021 לפחות בוצעו חיובים שלא לצורך על שתי תרופות לעיניים בסכום מצטבר של אלפי שקלים לפחות. לטענת מכבי, הכספים האלה הוחזרו, אך אורן טוען שכלל לא ראה את הכסף.
"אנחנו כל פעם מקבלים מהם חיוב שונה, אבל אני לא יודע על מה כי בפירוט החשבון לא רשום מה סוג התרופות", מסביר אורן בשיחה עם שווים. "כל כמה חודשים הם משנים עמדה וגובים ומספר חודשים מספקים בחינם. זה לא הגיוני בשום מצב מה שהולך איתם".
בעבר, לאחר שגילה שמחייבים אותו על תרופות שאמור לקבל בחינם, אורן פנה לקופה והם לאחר בדיקה הודו בטעות והחזירו את הכספים, אך לאחר מכן ראה שוב שגובים ממנו כספים שלא צריך לשלם. "הם כבר הבינו שטעו בעבר והחזירו כסף, אבל הם ממשיכים לגבות כל פעם סכום אחר בלי לתת הסברים", הוא טוען.
לידי שווים הגיעה גם הקלטה (שמורה במערכת), שבה אורן שאל את נציג מכבי: "אני יכול להודיע להם (למכבי) שמצאנו חיוב כפול והוא בוטל?". הנציג ענה לו: "כן".
זה לא נגמר כאן. בחודש שעבר, לטענת אורן, שירותי בריאות מכבי גבו מבני הזוג 1,300 שקלים יותר ממה שהיה צריך. אורן פנה לקופה והוכיח שמדובר בטעות. במכבי הודיעו לו שהם יזכו אותו, אך עד לרגע זה לדבריו, הם לא קיבלו החזר.
בשל החיוב הגבוה שאורן ואשתו מקבלים במשך כל השנים, אורן ביקש לקבל פירוט חיובים של כל השנים האחרונות, על מנת לדעת בדיוק על אילו תרופות משלם ועל איזה באמת צריך לשלם ואיזה לא, אך לא קיבל את החיובים המלאים, לדבריו, וקיבל חיובים של מספר חודשים בודדים.
בתחילת פברואר פנה אורן שוב לקופה וניסה לקבוע פגישה על מנת שיסבירו לו כל חיוב וחיוב והובטח שינתנו לו כל הנתונים וביחד יבינו האם יש חיובים נוספים שחויב שלא בצדק, אך עד היום לא ניתנו הסברים בגין החיובים. "אני ממשיך לפנות אליהם ולשאול למה הם לא נותנים הסברים, אבל חוץ מלהגיד שבבדיקה, לא נעשה דבר", הוא מאשים.
לאחר זמן רב שנאמר לו שהעניין בבדיקה, קיבל אורן מייל ממכבי ובו נאמר לו שכשיירגע המצב הביטחוני ויחזרו לשגרה, ישבו איתו על מנת לספק לו הסברים. "אני רודף אחריהם עוד הרבה לפני המלחמה ורק עכשיו נזכרו לענות ולהגיד שיקבעו פגישה?", תוהה אורן.
במכבי אומרים שיש גישה לכל פירוט התרופות באזור האישי באתר, אך בני הזוג לא מסתדרים. "אני כמעט בן 80 ולא מסתדר עם זה בכלל. בגלל זה רציתי לקבל הסבר מהם, אבל הם סוחבים אותי בלי סוף", הוא אומר בייאוש.
בשל גילם ומצבם הבריאותי המורכב, חוששים אורן וסיגל לבטל את ההרשאה לחיוב בבנק מהפחד שלא יספקו להם תרופות. "התרופות האלו מצילות אותנו ואנחנו מפחדים שהמצב שלנו יתדרדר אם לא יספקו לנו אותם, אז אנחנו פשוט ממשיכים לשלם בלית ברירה ולהילחם איתם כל פעם כדי שיחזירו לנו את הכסף. זה לא נורמלי מה שאנחנו עוברים אותם", הוא מסכם.
ממכבי שירותי בריאות נמסר בתגובה: "המקרה נבדק מול הגורמים הרלוונטיים במכבי ומבדיקתנו עולה כי החיובים תואמים את הנתונים במערכת וכי הנושא הכספי הוסבר בעבר למבוטחים. ככל שיידרש, נשמח לעבור עמם שוב על הנתונים ולהבהיר את אופן החיוב. נדגיש כי פירוט מלא של התרופות והחיובים נגיש גם באתר מכבי אונליין".





