נושאים קשורים

"הוא הכתר על הראש שלי": פעם אופיר התביישה באחיה, היום היא גאה בו

כילדה, אופיר בנימינוב הייתה מזהירה חברים לפני שנכנסו הביתה ומתנצלת על אחיה איתי, שמתמודד עם עיכוב התפתחותי. היום היא חושפת בגאווה את הקשר ביניהם ברשתות ובהצגה שכתבה שעולה לבמה בימים אלה

ליאם, תלמיד משולב, כותב לראש עיריית ת"א: "אל תסגור לי את בית הספר"

עיריית תל אביב הודיעה שבית ספר "קהילה" ייסגר בסוף השנה ויאוחד עם בית ספר אחר. ליאם, תלמיד כיתה ה', פונה באופן אישי לראש העיר רון חולדאי ומבקש ממנו לחזור בו: "זה כמו בית בשבילי"

למה ברחתי מהמשלבת שלי וחטפתי סניקרס מהחנות

גם אם זה לא כל כך נעים לי, אני רוצה לשתף אתכם במה שקרה לי בדיזנגוף סנטר - ואיך אישה אחת שהבינה אותי עזרה לי לצאת מזה | הטור של לי גיא־רון

בגיל 23, שחר הפך את החיים עם תסמונת נדירה להצגה

שחר תורן מתמודד עם DLG4, תסמונת שגורמת לקשיים מוטוריים ובעיות בדיבור, אבל שירת שנתיים ושמונה חודשים בתיאטרון צה"ל ובקרוב יתחיל ללמוד בניסן נתיב. עכשיו הוא עולה לבמה עם "פירורים", הצגה המבוססת על חייו

כ"ץ חתם: התקנות שיגנו על אנשים עם מוגבלות בחירום נכנסו לתוקף

אחרי ש-ynet פירסם בתחילת השבוע כי התקנות עדיין תקועות, הן אושרו אמש סופית. התקנות יסדירו בין היתר מיגוניות נגישות, אספקת מזון ותרופות ומערך סיוע לאנשים עם מוגבלות בשעת חירום
ראשיאנשים עם מוגבלויות"על הבמה אני מרגיש גאווה": תלמידי מכללת דיאז במופע הצדעה לצה"ל

"על הבמה אני מרגיש גאווה": תלמידי מכללת דיאז במופע הצדעה לצה"ל

ב-11 באוגוסט יעלו תלמידי מכללת דיאז, מרכז יום לאמנויות הבמה לאנשים עם צרכים מיוחדים, עם מופע מחווה לשירי הלהקות הצבאיות. "המוזיקה עוזרת לי להתמודד עם החיים", מספרת טליה דימרי

"הכוכבים של דיאז". צילום: מייק אדרי

ב-11 באוגוסט יעלו תלמידי מכללת דיאז לבמת בית יד לבנים באשדוד עם המופע "הכוכבים של דיאז מצדיעים לצה״ל", במסגרת פסטיבל "תור הזהב – תוצרת הארץ". במופע יבצעו המשתתפים שירים מרפרטואר הלהקות הצבאיות כמחווה לחיילי צה"ל. עבור הקהל זו תהיה הופעה חגיגית, אך עבור התלמידים מדובר ברגע שמסכם חודשים של עבודה, חזרות והתפתחות אישית.

מכללת דיאז היא מרכז יום ללימודי מוזיקה ואמנויות הבמה באשדוד, המיועד לאנשים עם צרכים מיוחדים מגיל 21 ומעלה. לצד לימודי שירה, מוזיקה ואמנויות הבמה, התלמידים זוכים לליווי אישי ולהזדמנויות להופיע מול קהל – ולהפוך את האהבה למוזיקה לחלק משמעותי מחייהם.

עבור טליה דימרי, אחת המשתתפות במופע, דיאז היא הרבה מעבר למסגרת לימודים. "אני מכירה פה חברים חדשים וטובים, וכל אחד מראה לי איך להתמודד עם החיים בעזרת מוזיקה", היא מספרת לשווים. גם ברגעים מאתגרים, כשהיא מתקשה להתמודד עם רעשים חזקים, היא מוצאת באמנות מקום בטוח. "עבורי שירה, ציור וכתיבה זה רוגע נפשי", היא אומרת.

Igul-Letova
טליה דימרי. צילום: מייק אדרי

גם אושראל ג'לנקיבץ מספר שהמקום מעניק לו מרחב תומך עם משמעות. הוא מתאר כיצד בכל בוקר הוא זקוק לכמה דקות של שקט לפני שהוא מצטרף לכולם. "הם אומרים לעשות נשימות ומתייעצים איתי", הוא מספר על הצוות. "אם אני צריך אני יוצא החוצה לנשום קצת אוויר". אבל כשהוא עולה לבמה, התחושה משתנה לחלוטין. "יש לי מלא אנרגיות", הוא אומר, "אני מרגיש גאווה במה שאני עושה".

ההתרגשות לקראת המופע כבר מורגשת אצל כולם. "אני מתרגשת וסופרת דקות עד למופע", אומרת דימרי.

אושראל ג'לנקיבץ. צילום: מייק אדרי

מעבר לשירים ולריקודים, לשניהם חשוב שהקהל ייצא עם מסר. "אני רוצה שאנשים ייקחו איתם את הכוח להתמודד ולרקוד את החיים", אומר ג'לנקיבץ. כשנשאל מה גורם לו להרגיש שווה, הוא משיב בפשטות: "בזה שאני מיוחד". דימרי מוסיפה כי בדיאז היא מצאה מקום שבו היא לא מרגישה לבד. "כולנו רואים אחד את השני מתמודדים, וזה מרגיש שאנחנו שווים".

Igul-Letova

כתבות אחרונות