נושאים קשורים

"שנים שאלתי למה במשפחה שלי. היום אני יודע שבזכות אחותי יש 'בית על הים'"

עילי פרבשטיין יודע מילדות מה זה לחיות במשפחה שיש בה אדם עם מוגבלות. שנים אחרי הקים עם שי וייטר ואוהד לינדר את "בית על הים", ארגון שמטפל בילדים עם מוגבלות ובני משפחותיהם ביחד דרך פעילות ימית. עכשיו הוא חוגג שנה ל"חוף השווה"

3 שנים ל-7.10: אחד מכל 5 ישראלים מדווח על פגיעה בתפקוד על רקע נפשי

מחקר מתמשך של כללית ומכון ברוקדייל: שיעור הישראלים המדווחים על פגיעה משמעותית בתפקוד נותר סביב 20% ולא ירד במשך שנה וחצי. הפגיעה בולטת יותר בקרב נשים ובמיוחד צעירות

מקבלים קצבת נכות? כך תוכלו לקבל הנחה במעון או במשפחתון של הילד

הורים עם נכות מוכרת עשויים להיות זכאים לסבסוד משמעותי במעון יום או במשפחתון של הילד גם אם אינם עובדים. איך נקבעת ההנחה, האם הקצבה נספרת כהכנסה ואיך מגישים בקשה? מדריך "מגיע לכם"

"התפיסה הייתה 'נכים שבו בבית'. עכשיו אנחנו שוברים סטיגמות"

יותר מ־60 אנשים עם מוגבלות כבר מרצים באמצעות עמותת "שווים בהרצאה", שמבקשת להפוך את הסיפור האישי להזדמנות תעסוקתית. באירוע ההשקה הם סיפרו על תחושת השייכות וגם על החסמים

ארה"ב: אוטיסט בן 16 נקשר בחדר ללא מזגן ומת כתוצאה מהחום

ניקולס בראון, אוטיסט שאינו מדבר, תועד במסגרת הדיור שלו כשהוא מקיא וסובל מהחום, אך במקום לעבור בדיקה רפואית הוכנס למתקן ריסון שעוטף את הגוף ובהמשך מת. עכשיו אביו תובע את המדינה
ראשיאנשים עם מוגבלויותאישום: בן 51 התחזה למסאז'יסט ואנס צעירה עם לקות שכלית

אישום: בן 51 התחזה למסאז'יסט ואנס צעירה עם לקות שכלית

הפרקליטות: רפאל שרגא הציג את עצמו בפני בת ה-19 כמסאז'יסט בן 28 והציע לה לשכור חדר במלון. הוא נאשם שאנס אותה כמה פעמים תוך ניצול מוגבלותה, היכה אותה והורה לה לא לענות לטלפונים ממשפחתה

משטרת ישראל - אילוסטרציה
ניידת משטרה. אילוסטרציה: ביגסטוק

פרקליטות המדינה הגישה היום (חמישי) לבית המשפט המחוזי בתל אביב כתב אישום נגד רפאל שרגא (51) מבת ים, הנאשם באונס בנסיבות מחמירות ובביצוע עבירות מין נוספות בצעירה כבת 19 עם לקות שכלית לפני כשבועיים במלון בבת ים.

מכתב האישום, שהוגש על ידי עו"ד נועה רשתי מפרקליטות מחוז תל אביב, עולה כי לפני כשבועיים נכנסה הצעירה לבית קפה "ארומה" בבת ים. באותה עת ישב שרגא עם חברו בבית הקפה וכאשר הבחין בצעירה קרא לה לשבת איתם.

לפי הפרקליטות, שרגא הציג עצמו בפניה כשלמה, מסאז'יסט בן 28, ותוך כדי השיחה הציע לפנק אותה במסאז'. למרות שסירבה הוא המשיך להציע לה שתבוא איתו לדירתו בטבריה ולאחר שהשיבה כי אינה מתרחקת מהמרכז, ניצל – כך על פי כתב האישום – את לקותה השכלית ואמר לה כי ישכור עבורם חדר במלון במרכז. הצעירה אמרה שהיא לא מעוניינת ומעדיפה שילכו לטייל בבת ים.

Igul-Letova

בהמשך, יצאו יחד מבית הקפה והלכו לגינה סמוכה. מיד לאחר מכן הזמין שרגא חדר במלון בבת ים והם נסעו יחד ברכבו. בשל לקותה השכלית, חשבה הצעירה בתמימותה כי במלון הוא יעשה לה מסאז' ואמרה לו שהיא לא מכירה אותו ושהיא לא רוצה להוריד בגדים.

לפי כתב האישום, במהלך הנסיעה אנס שרגא את הצעירה וביצע בה מעשים מגונים. כשהגיעו לבית המלון אנס אותה שוב בכמה הזדמנויות וגרם לה חבלה גופנית, תוך שהוא סוטר לה ומכאיב לה. במהלך השהות בחדר בני משפחתה של הצעירה התקשרו אליה מספר פעמים ושרגא הורה לה שלא לענות. משענתה לבסוף, בני משפחתה חשו במצוקתה והזעיקו משטרה – ושרגא נמלט מהמלון.  

כתב האישום מייחס לשרגא עבירות של אינוס בנסיבות מחמירות שלא בהסכמה ותוך ניצול לקות שכלית,  אינוס שלא בהסכמה ותוך ניצול לקות שכלית, מעשה מגונה בנסיבות אינוס שלא בהסכמה ותוך ניצול לקות שכלית, ועבירה של גרם מעשה מגונה בנסיבות אינוס שלא בהסכמה ותוך ניצול לקות שכלית.

Igul-Letova

הפרקליטות מבקשת לעצור את שרגא עד לתום ההליכים המשפטיים נגדו.

מערכת שווים כוללת כ-12 כותבים, כמעט כולם אנשים עם מוגבלויות. כל עבודתה מוקדשת לסיקור חייהם של אנשים עם מוגבלות בישראל.

כתבות אחרונות