נושאים קשורים

הקופה סירבה לממן יישור שיניים לילדה עם מוגבלות קשה וחיך שסוע. 4 פעמים

למרות שהטיפול כלול בסל הבריאות, מאוחדת דחתה שוב ושוב את הבקשה. רק בהתערבות נציבות הקבילות במשרד הבריאות שונתה ההחלטה. דוח הנציבות חושף גם כיצד סירבה כללית לספק כרית חיונית לאדם המשותק בארבע גפיו

הרפורמה בהתפתחות הילד: משרד הבריאות מודה בזינוק בתלונות הורים

דוח חדש של נציבות הקבילות חושף עלייה משמעותית בפניות בעקבות ביטול ההחזרים על טיפולים פרטיים והתארכות זמני ההמתנה. באחד המקרים נאלצה הנציבות להתערב כדי שילד אוטיסט יקבל טיפולים ללא תשלום פרטי

פסק דין: פטור מתשלום למלווה בסופרלנד לפחות עד מרץ 2027  

בית המשפט המחוזי מחק את העתירה של עיר השעשועים והורה לנציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות לבחון שוב את מדיניותה בנוגע לתשלום למלווים של אנשים עם מוגבלות בפארקי שעשועים. בינתיים, הפטור מתשלום יימשך

השמיים לא הגבול: בני הנוער כבדי הראייה שיצאו למחנה חלל בארה"ב

טיפוס לגובה, צלילה במעמקים וסימולציה של הליכה על הירח: בני נוער עיוורים וכבדי ראייה מישראל השתתפו במחנה חלל בינלאומי באלבמה. הם חזרו עם חברים חדשים, ביטחון עצמי ואפילו החלטות ששינו את מסלול חייהם

כ־40 עובדי אלו"ט יקבלו מלגות ללימודי תואר בחינוך עם התמחות באוטיזם

שיתוף פעולה בין אלו"ט למכללת סמינר הקיבוצים יאפשר לעובדי העמותה ללמוד לתואר ראשון עם התמחות באוטיזם, במקביל לעבודתם. המטרה: לקדם את העובדים מקצועית ולשפר את השירות לאנשים עם אוטיזם
ראשיחדשותהבנק ביקש לקחת מאם חד הורית לוקה בנפשה את דירתה

הבנק ביקש לקחת מאם חד הורית לוקה בנפשה את דירתה

הבנק דרש למנות כונס נכסים לדירה למרות שהאישה עמדה בהתחייבויותיה להוצאה לפועל. זה מה שהחליט הרשם איל רוזין מלשכת באר שבע

רשם ההוצאה לפועל, עו"ד איל רוזין. צילום: אתר GOV.IL

רשם ההוצאה לפועל מלשכת באר שבע, איל רוזין, דחה לאחרונה בקשה של בנק למנות כונס נכסים לדירה של בעלת חוב, אם חד הורית שחולה בסכיזופרניה, וזאת לאחר שהתברר כי היא עומדת בצו התשלומים השוטף. "הליך כינוס נכסים הינו הליך יקר וארוך שבנסיבות המקרה שלפניי, בו נדרש פינוי של אם חד הורית חולת נפש עם שני קטינים – מדובר בהליך אשר יכול להביא לתוצאות קשות עבור החייבת", הסביר הרשם את החלטתו.

בהחלטה נאמר כי המדובר בפסק דין שניתן לטובתו של בנק שהעניק הלוואה לאישה. על סמך פסק הדין נפתח תיק הוצאה לפועל באוגוסט 2021, כאשר קרן החוב עמדה על סכום של כ-200 אלף שקלים. נכון להיום יתרת החוב בתיק ההוצאה לפועל עומדת על כ-250 אלף שקלים.

האישה החייבת היא נכה 50% לצמיתות מאז שנת 2011, וזאת עקב סכיזופרניה. היא אם חד הורית לחמישה ילדים, מהם שניים קטינים; היא אינה עובדת, ולטענתה מתקיימת מקצבת הנכות של ביטוח לאומי ומקצבת הילדים של הביטוח הלאומי. זהו התיק היחידי שלה בהוצאה לפועל.

Igul-Letova

הבנק, כאמור, הגיש בקשה למינוי כונס נכסים לדירה שלה. היא התנגדה וביקשה להימנע מהצעד הזה מהטעם שמדובר בדירת המגורים שלה ושל הילדים הקטינים. לדבריה, הדירה נקנתה לפני שנים על ידי אמה, כאשר אמה ידעה כי היא אינה מסוגלת לעבוד, והיא רכשה דירה זו מתוך דאגה שיהיה לה ולנכדיה מקום מגורים.

טענותיה של האישה נדחו, אולם חשוב להדגיש כי באותו שלב צו התשלומים אותו שילמה היה 300 שקלים לחודש. בהמשך היא הגישה עתירה להגדלה והעלתה את התשלום החודשי ל-1,500 שקלים, ולאחר מכן הרחיבה את סכום התשלום ל-3,100 שקלים, אשר משולמים מאז לתיק ההוצאה לפועל באופן קבוע.

הרשם התייחס בהחלטתו לעיקרון המידתיות והדגיש כי "מדובר בעיקרון יסוד במערכת המשפט הישראלית; עיקרון זה בא להדגיש כי אין כל חובה לנקוט בהליך מחמיר כל עוד ניתן להשיג את התוצאה בהליך אחר, שחומרתו פחותה יותר".

Igul-Letova

הרשם קבע כי הליך כינוס נכסים הוגש לתיק כבר בשלב בו עוד לא חלפו 3 חודשים מאז המצאת האזהרה בתיק. יתרה מכך, לדבריו, "הליך כינוס נכסים הינו הליך יקר; הליך ארוך; הליך שבנסיבות המקרה שבפניי בו נדרש פינוי לאם חד הורית חולת נפש עם שני קטינים – מדובר בהליך אשר יכול להביא לתוצאות קשות עבור החייבת. אולם גם עבור הזוכה (הבנק) הליך זה הינו הליך יקר וארוך, וגם אם הוא צפוי להניב את תשלום התמורה בתיק, ישנה העלות לצדדים; על כן, מחובת רשם ההוצאה לפועל לבחון אם קיים הליך פחות נוקשה לגביית החוב".

עוד החליט הרשם להקל במעט על התשלומים החודשיים של האישה. "לאור תיקון 68 לחוק ההוצאה לפועל, קיימת סמכות לרשם ההוצאה לפועל לפרוס את החיוב החודשי של החייבת בחובות מעל 100,000 שקלים ב-3 שנים נוספות מעבר ל-4 השנים המצוינות בסעיף 7 לחוק ההוצאה לפועל", כתב בהחלטתו. "החייבת כבר הוכיחה בתקופה האחרונה כי היא יכולה לעמוד בצו תשלומים של 3,100 שקלים; על כן, כאשר הוראות החוב מאפשרות לרשם ההוצאה לפועל לנקוט הליך פחות חמור מאשר פינוי החייבת מדירת מגוריה, אני סבור כי ניתן לחלק את החוב ל-84 תשלומים חודשיים. חלוקה זו תביא לחיוב חודשי של 3,062 שקלים, שהינו קצת פחות מהחיוב אותו משלמת החייבת כבר היום בתיק ההוצאה לפועל".

בשורה התחתונה הרשם קבע כי בשלב זה, וכל עוד האישה משלמת את צו התשלומים כסדרו – לא ימונה כונס נכסים על דירת מגוריה.

מערכת שווים כוללת כ-12 כותבים, כמעט כולם אנשים עם מוגבלויות. כל עבודתה מוקדשת לסיקור חייהם של אנשים עם מוגבלות בישראל.

כתבות אחרונות