נושאים קשורים

כ־40 עובדי אלו"ט יקבלו מלגות ללימודי תואר בחינוך עם התמחות באוטיזם

שיתוף פעולה בין אלו"ט למכללת סמינר הקיבוצים יאפשר לעובדי העמותה ללמוד לתואר ראשון עם התמחות באוטיזם, במקביל לעבודתם. המטרה: לקדם את העובדים מקצועית ולשפר את השירות לאנשים עם אוטיזם

לא חייבים להיות פסיכולוג: האנשים שעזרו למפונים להתמודד עם טראומה

פיילוט של נט"ל שילב עמיתים תומכים במלונות מפונים במהלך המלחמה. המסקנה במאמר שפורסם עכשיו: אנשים עם ניסיון אישי בהתמודדות נפשית יכולים לספק תמיכה משמעותית

איך עברתי אבחון אוטיזם דרך הרווחה ללא עלות

אחרי שאובחן כאוטיסט בגיל 30, אמיר שטיין מסביר איך עושים את זה דרך שירותי הרווחה: למי המסלול מיועד, איך פונים, מה ההבדל מאבחון פרטי וכמה זה חוסך לכם

אחרי 5 שנים: השחקנית חושפת שאובחנה בטעות עם טרשת נפוצה

כוכבת "נשואים פלוס" כריסטינה אפלגייט, שחשפה ב־2021 כי היא חולה במחלה, סיפרה כי הרופאים קבעו שהאבחנה הייתה שגויה. התסמינים הקשים נמשכים והיא עדיין מתקשה ללכת: "לא הבראתי פתאום"

אישום: האב תקף את בני משפחתו ובהם בן 4 על הרצף

כתב אישום שהוגש נגד תושב המרכז מתאר מסכת ממושכת של אלימות ואיומים כלפי בני משפחתו. באחד המקרים היכה את בנו האוטיסט בן הארבע בפניו וגרם לו לחבלות קשות
ראשיחדשותטיפול חדש לנפגעי חרדה במלחמה: משקפי מציאות מדומה

טיפול חדש לנפגעי חרדה במלחמה: משקפי מציאות מדומה

במרכז הרפואי "הלל יפה" בחדרה החלו להשתמש במשקפיים, שמאפשרים למטופלים "לטייל" ביער או בחוף הים – ולחוות מציאות שקטה יותר שמרגיעה את החרדות

משקפי המציאות המדומה לטיפול בחרדה. צילום: באדיבות הלל יפה

מלחמת חרבות ברזל, שנמשכת כבר שבועות רבים, גוררת לא מעט חרדות בקרב אלפי ישראלים. חלקם חשים זאת על רקע אי הוודאות בנוגע לסוף המלחמה, אחרים חוששים מפגיעת טילים או נזק ממשי אחר שייגרם להם או לבני משפחתם. על רקע זה, החליטה חברת XR health , שמתמחה בפיתוח משקפיים של מציאות מדומה, לתרום עשרות זוגות לבתי חולים ברחבי הארץ – לשימוש נפגעי חרדה בזמן המלחמה. התרומה נעשתה בשיתוף יחידת החדשנות של חטיבת בתי החולים הממשלתיים.

"לפני שבועיים קיבלנו תרומה ראשונה של עשרה זוגות", מספרת דקלה דהן-שריקי, סגנית מנהל המרכז הרפואי הלל יפה. "המשקפיים נותנים למטופלים למשך כמה דקות להיות בעולם אחר, ועוזרים להם להרגיש טוב יותר ולהתגבר על החרדה".

ראוי לציין כי במרכז הרפואי משתמשים במשקפיים למציאות מדומה גם בימי שגרה, בעיקר לילדים במהלך בדיקות מלחיצות. "המשקפיים שיש לנו בשגרה ניתנות בבדיקות דם או בבדיקות שגורמים לילדים כאב או אי נוחות, והם זקוקים להסחת דעת", מסבירה דהן-שריקי.

Igul-Letova

***************************

עזרו לנו להמשיך לעבוד בשבילכם. מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים. רק 5 שקלים בממוצע בחודש. הקליקו >>> bit.ly/Shavvim-igul-letova

***************************

Igul-Letova

המשקפיים שכעת קיבלו בתרומה הם משקפיים מיוחדים לנפגעי חרדה, שמכילים תכנים שעוזרים להתגבר על הלחצים. כשאדם מרכיב את המשקפיים הוא יכול לבקר "לטייל" במספר מקומות לבחירתו, בהם יער או חוף ים למשל. "הרעיון הוא שהוא יבקר במקומות שעושים לו טוב, מה שיעזור לו לשרוד את התקופה הזאת", מעידה דהן-שריקי.

כדי להפוך את הטיפול לאפקטיבי אף יותר, במשקפיים ישנם גם תרגולים שאפשר לעשות, כדי שהמשתתף יקבל רובד נוסף של עזרה. כך למשל אפשר באמצעות המשקפיים "לנפח" דברים – מה שמחייב נשימות ארוכות – פעולה שתורמת לתחושת ההרגעה.

משקפי מציאות מדומה לנפגעי חרדה. צילום באדיבות הלל יפה

הטיפול ניתן לא רק לאנשים בעלי רקע נפשי, אלא גם לאנשים שנקלעו לחרדה בעקבות המלחמה. "כל אדם שיגיעו אלינו למרכז, ייבחן על ידי היחידה לבריאות הנפש ובמידה והם התרשמו שהוא זקוק למשקפיים הם יאשרו לו להשתמש בהם", מסבירה דהן-שריקי. "הטיפול במשקפיים ניתן כתוספת לטיפול הרגיל בקליניקה של המרכז, כשכל אדם יקבל את הטיפול לפי מצבו הרפואי וזמינות המכשיר. אין הגבלה של זמן בשימוש, והכל נעשה באופן אינדיבידואלי לפי הצרכים של המטופל".

בשבועיים האחרונים, מהרגע שהמשקפיים התקבלו במרכז הרפואי, השתמשו בהם כבר עשרות אנשים, שחשו הקלה רבה בזכותם.

מלבד להלל יפה, בתי חולים נוספים ברחבי הארץ קיבלו תרומה דומה של משקפיים, במטרה לעזור לכמה שיותר אנשים שנכנסו לחרדה בעקבות המלחמה. "בתקופה הקשה שעוברת עלינו בעקבות אירועי ה-7 באוקטובר, משקפי ה-VR מאפשרים למטופלים לחוות מציאות של שקט ושלווה, כדי שיוכלו קצת לברוח מהמציאות הקשה שלהם", מסכמת ד"ר שרון רשי אלקסלס, מנהלת תחום החדשנות והמחקר בהלל יפה.

יליד 1998, רווק. נולד עם חולשה בפלג גוף שמאל. כותב מגיל 14 סדרות. משחק טניס כיסאות גלגלים באופן תחרותי

כתבות אחרונות