
ענקית הצעצועים Mattel השיקה בשבוע שעבר את הברבי העיוורת הראשונה, כחלק מהצעדים שלה להפוך את הבובה האייקונית ליותר מכילה ומייצגת יותר אוכלוסיות בחברה.
הברבי החדשה נושאת מקל נחייה בצבעי לבן ואדום ומרכיבה משקפי שמש על ראשה כדי לספק הגנה נוספת לעיניים. מבט העין שלה תוכנן כך שיפנה מעט למעלה והחוצה.
בגדי הבובה עשויים מבד מישוש (חולצת סאטן וחצאית סלסולים בעלת מרקם), ויש להם מחברים בצבעים בולטים כדי להפוך את החלפתם לנגישה יותר. אריזת המוצר כוללת כתב ברייל.
כדי ליצור בובה שהיא גם נגישה וגם מתארת בנאמנות אנשים עם אובדן ראייה, Mattel שיתפה פעולה עם כמה ארגוני צדקה, ובהם האיגוד האמריקאי למען העיוורים (AFB) והמכון הלאומי המלכותי לעיוורים בבריטניה (RNIB).
עזרו לנו להמשיך לעבוד בשבילכם. מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים. רק 5 שקלים בממוצע בחודש. לתרומה הקליקו >> https://bit.ly/Shavvim-igul-letova
קו כוללני של בובות למשחק
"ברבי עוסקת בשמחה ובגילוי והבנת העולם באמצעות משחק", אמרה דבי מילר, מנהלת ייעוץ ותמיכה ללקוחות במכון הלאומי המלכותי לעיוורים בבריטניה. "זה נפלא לחשוב שילדים עם לקות ראייה יכולים עכשיו לשחק עם ברבי שנראית כמוהם. אנחנו כל כך מרוצים מהפרטים שהושקעו בעיצוב הברבי החדשה הזו – הבגדים למישוש, המקל ומשקפי השמש".
הפעילה החברתית לוסי אדוארדס, לקוית ראייה ושגרירה של הברבי החדשה, כתבה לרגל ההשקה בסטורי שהעלתה באינסטגרם: "כשגדלתי רק יכולתי לחלום שהרגע הזה יגיע; שלבובה הכי פופולרית בעולם תהיה לקות ראייה והיא תיראה כמוני. אני עדיין לא מאמינה שאני כותבת את זה – אבל ברבי העיוורת כאן".
במשך שנים ארוכות התמודדה Mattel עם ביקורת על הבובות שלה, שלטענת המבקרים חיזקו את תקני היופי המסורתיים עם פרופורציות גוף לא מציאותיות. ב-2016 החלה החברה לייצר קו כוללני יותר של ברביות שהציג סוגי גוף שונים – והמכירות זינקו לגבהים חדשים.
ב-2019 החברה הודיעה על שחרורו של קו ה-Barbie Fashionistas, הכולל בובות עם רגל תותבת, מכשירי שמיעה וכיסאות גלגלים, כמו גם עם מחלת העור ויטיליגו, הגורמת לאובדן פיגמנט ולכתמים בעור.
“אנחנו מכירים בכך שברבי היא הרבה יותר מסתם בובה", אמרה קריסטה ברגר, סגנית נשיא בכירה בברבי וראש הבובות העולמית של Mattel. "היא מייצגת ביטוי עצמי ויכולה ליצור תחושת שייכות".
לצד בובת הברבי העיוורת, משחררת עתה החברה גם בובת ברבי שחורה עם תסמונת דאון, כדי לגוון עוד יותר את הטווחים החברתיים שלה, וזאת שנה לאחר שהוציאה את הבובה הראשונה אי פעם עם התסמונת הגנטית.






