נושאים קשורים

כ־40 עובדי אלו"ט יקבלו מלגות ללימודי תואר בחינוך עם התמחות באוטיזם

שיתוף פעולה בין אלו"ט למכללת סמינר הקיבוצים יאפשר לעובדי העמותה ללמוד לתואר ראשון עם התמחות באוטיזם, במקביל לעבודתם. המטרה: לקדם את העובדים מקצועית ולשפר את השירות לאנשים עם אוטיזם

לא חייבים להיות פסיכולוג: האנשים שעזרו למפונים להתמודד עם טראומה

פיילוט של נט"ל שילב עמיתים תומכים במלונות מפונים במהלך המלחמה. המסקנה במאמר שפורסם עכשיו: אנשים עם ניסיון אישי בהתמודדות נפשית יכולים לספק תמיכה משמעותית

איך עברתי אבחון אוטיזם דרך הרווחה ללא עלות

אחרי שאובחן כאוטיסט בגיל 30, אמיר שטיין מסביר איך עושים את זה דרך שירותי הרווחה: למי המסלול מיועד, איך פונים, מה ההבדל מאבחון פרטי וכמה זה חוסך לכם

אחרי 5 שנים: השחקנית חושפת שאובחנה בטעות עם טרשת נפוצה

כוכבת "נשואים פלוס" כריסטינה אפלגייט, שחשפה ב־2021 כי היא חולה במחלה, סיפרה כי הרופאים קבעו שהאבחנה הייתה שגויה. התסמינים הקשים נמשכים והיא עדיין מתקשה ללכת: "לא הבראתי פתאום"

אישום: האב תקף את בני משפחתו ובהם בן 4 על הרצף

כתב אישום שהוגש נגד תושב המרכז מתאר מסכת ממושכת של אלימות ואיומים כלפי בני משפחתו. באחד המקרים היכה את בנו האוטיסט בן הארבע בפניו וגרם לו לחבלות קשות
ראשיחדשות"רן ארז חושב ששביתה זה לא סוף העולם, בשביל ילדים עם מוגבלות...

"רן ארז חושב ששביתה זה לא סוף העולם, בשביל ילדים עם מוגבלות זה כן"

לאחר ארבעה ימים שבהם עשרות אלפי תלמידים עם מוגבלויות יושבים בבית, שורה של ארגונים שוקלים לפנות לביהמ"ש נגד ארגון המורים. אמו של אורי (שם בדוי), על הרצף: "הוא נאבד בלי מסגרת"

יו"ר ארגון המורים רן ארז. צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

אחרי ארבעה ימי שביתה, לא תתקיים היום (רביעי) פגישת משא ומתן בין ארגון המורים למשרדי החינוך והאוצר, ובינתיים התלמידים, ובהם חלק גדול מתלמידי החינוך המיוחד, נשארים בבית.

בראיון שקיים הבוקר ב"ווינט", נשאל יו"ר ארגון המורים רן ארז האם הלימודים יתחדשו לפני החגים. תשובתו הייתה: "השביתה? אני מניח שתימשך לפחות עוד חודשיים. החופש מתארך, זה לא סוף העולם". בראיון תקף ארז את שר החינוך יואב קיש ואמר: "הוא הכי חלש מכולם. אנחנו שלוש שנים ללא הסכם קיבוצי, השכר נשחק, חסרים מורים. מורים שלוקחים עוד עבודות להשלמת הכנסה זה מצב טוב?".

Igul-Letova

בנוסף, מתח ארז ביקורת על הורי התלמידים. "אני לא יודע איך הם שותקים", אמר. "מנסים לפגוע בעתידם של הילדים. אני לא יכול להתמודד לבד עם כל הספינים של מכונת הרעל של הממשלה הזאת".

אתמול דיווחנו ב"שווים" כי עמותת אלו"ט שיגרה מכתב לארז שבו הפצירה בו להחריג מהשביתה את הכיתות הקטנות של החינוך המיוחד, ובהן כיתות התקשורת, עקב הפגיעה הקשה בתלמידים ובמשפחותיהם. דדי עטאס ,מנכ"ל אלו"ט, התייחס היום לדברים של ארז בראיון ל"ווינט": "בשמם של אלפי תלמידים הזכאים לשירותי חינוך מיוחדים, אנחנו מאוכזבים וכועסים לנוכח דבריו של יו"ר ארגון המורים רן ארז, לפיהם השביתה צפויה להימשך עוד חודשיים ימים לפחות".

"עבור תלמידי החינוך המיוחד בהחלט מדובר בסוף העולם", הוסיף. "תלמידים אלה שהמסגרות החינוכיות הן עוגן קריטי עבורם, ברמה הלימודית וחשוב מכך ברמה הטיפולית, יושבים בבית ללא מסגרת, כשחוסר הידיעה גורם להם לבלבול ולחרדה שהשפעותיהם קשות מאוד ועלולות לדרדר את מצבם. הורי התלמידים לא יכולים לצאת לעבודה, ונאלצים לחפש פתרונות אחרים. צר לנו שרן ארז, המתיימר להיות איש חינוך, לא רואה, וחמור מכך לא מבין, את צורכי תלמידי החינוך המיוחד. ציפינו כי ייענה לקריאתנו ויחריג את כיתות החינוך המיוחד מהשביתה. מכיוון שבחר להתעלם, אנחנו נמשיך להיאבק ונשקול פנייה לערכאות משפטיות".

Igul-Letova

עזרו לנו להמשיך לעבוד בשביל ילדים ובוגרים עם צרכים מיוחדים. מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים. רק 5 שקלים בממוצע בחודש. לתרומה הקליקו >> https://bit.ly/Shavvim-igul-letova


ארגונים רבים מוחים נגד ארז

כזכור, היחידים שמוחרגים כרגע מהשביתה בתיכונים הם תלמידי החינוך המיוחד הכוללני, כלומר מי שלומדים במסגרות נפרדות המוקדשות רק לחינוך מיוחד. מי שממשיכים לשבת בבית הם תלמידי כיתות החינוך המיוחד שנמצאות בתיכונים "הרגילים", וכן כל התלמידים המשולבים בכיתות רגילות ונעזרים בסל סיוע אישי. מדובר בעשרות אלפי תלמידים בכל הארץ.

לקריאה של אלו"ט הצטרפו ארגונים נוספים רבים למען אנשים עם מוגבלות (קואליציית הורים לילדים עם צרכים מיוחדים, צח"י, אקים, אלו"ט, אילן, קשר – הבית של המשפחות המיוחדות ועוד), שפנו במכתב ליו"ר מרכז השלטון המקומי, חיים ביבס, כדי שיתערב במצב. "אנחנו פונים אליכם כארגון הגג של הרשויות המקומיות והאזוריות ומבקשים את עזרתכם בתכלול פתרון בכל הרשויות לתלמידים הזכאים לשירותי חינוך מיוחדים", כתבו הארגונים.

"לצערנו, מתן פתרון רק לסוג מסגרת אחד חוטא לתלמידים שהוריהם בחרו עבורם בסוג מסגרת אחר, ובעקיפין מייצר מוטיבציה שלילית להורים לבחור בסוג המסגרת הכי פחות מגבילה, שהוא העיקרון המועדף על פי החוק, הפסיקה ואמנות האו"ם. לכן, נדרשת פעולה מיידית כבר בשבוע הלימודים הקרוב".

לגבי כיתות חינוך מיוחד בבתי ספר "רגילים", מבקשים הארגונים להחריג אותן מהשביתה. חלופה נוספת אותה הם מציעים היא להיעזר בתומכות החינוכיות של הכיתות ובעובדי בתי הספר שכן עובדים כדי לתת מענה לתלמידים אלה, אפילו תוך חיבור של כמה כיתות יחד. לגבי התלמידים המשולבים, מציעים הארגונים שהרשויות יאפשרו להם להגיע למקום מרוכז, שם יוכלו לקבל שירותי חינוך מהסייעות האישיות שלהם וכן מאנשי טיפול והוראה מטעם משרד החינוך.

אורי לא מתחיל את השנה

"הילד חיכה כל החופש לחזור לבית הספר", מספרת בצער ל"שווים" קרין ארצי, אמא לאורי (שם בדוי) ילד על הרצף מנתניה שעולה לתיכון בכיתת תקשורת. "בשביל ילדים ללא מוגבלות השביתה הזאת היא פרס, כי הם הולכים ומבלים. הילד שלי, וילדים אחרים על הרצף לא מבלים. מי שקבע את השביתה הזאת פשוט לא מבין את זה", היא מוסיפה. "הם חייבים את המסגרת הזאת בשביל להיפגש ולהיות בפעילות".

בגילוי לב, ארצי מספרת שמאז שהילדים שלה אובחנו, חייה השתנו מקצה לקצה. "התפטרתי מהעבודה ואני פשוט איתם ועושה הכל כדי לספק להם את כל מה שהם צריכים, אבל יש דברים שלא תלויים בי ואני באמת לא יודעת איך להתמודד איתם".

"אני לא מבינה למה עכשיו החליטו שלא להחריג אותם", היא תוהה. "אלה ילדים שבלי מסגרת פשוט הולכים לאיבוד. אני רואה את הבן שלי פשוט מדרדר מיום ליום ואני לא יודעת מה לעשות עם זה. אנחנו פשוט מתחננים שיחזירו את הילדים שלנו לכיתות", היא אומרת לסיכום.

יליד 1998, רווק. נולד עם חולשה בפלג גוף שמאל. כותב מגיל 14 סדרות. משחק טניס כיסאות גלגלים באופן תחרותי

כתבות אחרונות