נושאים קשורים

כלל ביטוח הפלתה מועמד עיוור בקבלה לעבודה. זה הפיצוי שתשלם לו

המועמד, בעל ניסיון בשירות ומכירות, ביקש התאמות שיאפשרו לו לעבוד באמצעות קורא מסך. בית הדין קבע כי כלל לא בחנה אותן באופן רציני ודחה את טענתה כי נפסל מסיבות מקצועיות בלבד

מדריך הביטוח הלאומי: כמה אפשר להרוויח בלי שתופחת קצבת הנכות

בביטוח הלאומי מבהירים: גם כשיוצאים לעבוד דרגת האי-כושר אינה משתנה ובכל מקרה ההכנסה הכוללת מעבודה ומקצבה תמיד תהיה גבוהה יותר מקצבה לבדה. כל השאלות והתשובות

14 דיונים ירדו לטמיון: התקנות לחוק המוגבלויות שוב נתקעו

משרד הרווחה משך ברגע האחרון את התקנות שהיו אמורות לעבור בינואר 2024. הסיבה: מחלוקת על שירותים למתמודדי נפש עם מוגבלות קוגניטיבית. ח"כ וולדיגר: "בושה". משרד הרווחה: "הם מקבלים את השירותים ממשרד הבריאות"

כאוס בהסעות החינוך המיוחד בחולון; הורים: "נאלצים להסיע בעצמנו"

כשבוע לפתיחת שנת הלימודים, משפחות בעיר מדווחות על הסעות שלא מגיעות, איחורים ממושכים ונסיעות שמתארכות לשעה. החברה העירונית: "מודעים לבעיות אבל ניכר כבר שיפור"

איבד את שתי רגליו בעזה: אלישע מדן שוריין ברשימת הליכוד לכנסת

לוחם המילואים נפצע אנושות בבית חאנון ואיבד את שתי רגליו באירוע שבו נהרגו ארבעה מחבריו. מאז הפך לדמות המזוהה עם שיקום ואיחוי הקרעים בחברה ואף השיא משואה
ראשיחדשותתוכנית האוצר: מעבר לשבוע לימודים מקוצר כבר בשנה"ל הבאה

תוכנית האוצר: מעבר לשבוע לימודים מקוצר כבר בשנה"ל הבאה

כך עולה מתוכנית המשרד ל-2025. ההמלצה לעבור ל-5 ימי לימודים בשבוע הועלתה כבר ע"י ועדת שפירא, שעוסקת בחינוך הכללי ובחינוך המיוחד, יחד עם המלצה להקטנת מספר הילדים בכיתה

שר האוצר, בצלאל סמוטריץ', במהלך מסיבת עיתונאים בירושלים (צילום מסך)

משרד האוצר פירסם את תוכנית השינויים המבניים שלו למשק לשנת 2025, ממנה עולה בין השאר הכוונה להעביר את מערכת החינוך (כלל המערכת) משבוע לימודים של שישה ימים לשבוע מקוצר של חמישה ימי לימודים.

"על מנת לשפר את ההתאמה בין שבוע העבודה במשק לימי הפעילות של מערכת החינוך, ולסייע בהתמודדות עם המחסור בעובדי הוראה, יש להנחות את משרדי האוצר והחינוך לגבש מתווה למעבר של מערכת החינוך הממלכתית לשבוע לימודים בן 5 ימים", נכתב במסמך שהפיץ האוצר לעיתונות.

עוד נכתב במסמך כי לצד המעבר לשבוע לימודים בן 5 ימים, ייבחן שינוי לוח החופשות במערכת החינוך הממלכתית – כך שתגבר ההתאמה בין חופשות התלמידים לחופשות ההורים. "בנוסף", כותבים במשרד האוצר, "יתבצעו התאמות באופן שיביא להפחתה בהיקף השעות הכלולות בתוכנית הלימודים. זאת, תוך בחינת ההשלכות הכלכליות והמשפטיות הנובעות מכך, וכן בחינת ההשלכות על תנאי העבודה של עובדי ההוראה ושל יתר עובדי משרד החינוך".

Igul-Letova

באוצר מנחים כי גיבוש המתווה ייעשה תוך 6 חודשים, על מנת לבחון היתכנות ליישום המתווה כבר בשנת הלימודים הבאה, שנת תשפ"ו.

מאחורי גיבוש המתווה יעמדו אגף השכר והסכמי עבודה במשרד האוצר, אגף התקציבים במשרד האוצר, אגף בכיר כוח אדם בהוראה במשרד החינוך ואגף התקציבים במשרד החינוך, וזאת תוך התייעצות עם המעסיקים במערכת החינוך וארגוני המורים.

******************
עזרו לנו להמשיך לעבוד בשבילכם. מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים. רק 5 שקלים בממוצע בחודש. הקליקו >>> bit.ly/Shavvim-igul-letova
******************

Igul-Letova

בדברי ההסבר לתוכנית מצוין כי מערכת החינוך בישראל מנהיגה שבוע לימודים בן 6 ימים, בשונה מרוב מדינות ה-OECD, בהן נהוגים 5 ימי לימודים. כתוצאה מכך תוכנית הלימודים המחייבת בבתי הספר היסודיים וחטיבות הביניים רחבה באופן חריג ומספר ימי הלימודים הסטטוטוריים בחינוך היסודי הוא הגבוה ביותר מבין מדינות ה- OECD והשני בהיקפו בחטיבות הביניים.

עם זאת, מדגישים באוצר כי היקף ימי הלימודים בישראל אינו עולה בקנה אחד עם מבנה ההעסקה במשק ועם כמות ימי החופשה ומבנה שבוע העבודה של מרבית הסקטורים במשק.

במעבר לחמישה ימי לימודים מבקשים באוצר לקדם כמה מטרות: צמצום הנזק שנגרם לפעילות המשקית בשל קיומם של ימים בהם מערכת החינוך אינה פעילה ואילו שאר המשק מצוי בפעילות מלאה; צמצום יוקר המחיה לאור העלויות של מענים משלימים לילדים אשר להם נדרשים ההורים; חיסכון בעלות של תקורות הנוצרות עקב פעילות בהיקף ימים רחב של מערכת החינוך הממלכתית; ומתן מענה למצב של מחסור הולך וגדל בגננות ומורים.

לאור כל אלה, הוחלט על גיבוש מתווה למעבר מערכת החינוך לחמישה ימי לימוד, ובמקביל שינוי לוח החופשות, תוך ביצוע התאמות בתוכנית הלימודים באופן שיביא להפחתה בהיקף השעות הכלולות בה. במסמך מצוין שלצורך יישום התוכנית לא נדרשת תוספת תקציב וגם לא שינוי במצבת כוח האדם במערכת החינוך.

ועדת שפירא כבר המליצה

התוכנית של האוצר זהה לאחת מתובנות הביניים שהציגה ועדת שפירא – הוועדה שמונתה ב-2023 על ידי שר החינוך יואב קיש להביא המלצות לשיפור מערכת החינוך בכלל ומערכת החינוך המיוחד בפרט. הוועדה, ששמה "החינוך בראי החינוך המיוחד", ממליצה לשר החינוך לקצר את שבוע הלימודים בישראל וכפועל יוצא מכך את מספר שעות הלימודים הכוללות, ובמקביל להקטין את מספר הילדים בכל כיתת לימוד. לדברי הוועדה, מהלך זה יאפשר למידה איכותית ויעילה יותר בכיתות וגם שילוב מיטבי של תלמידים עם צרכים מיוחדים בכיתות הרגילות.

עמוס שפירא. צילום: מתוך ויקיפדיה
עמוס שפירא. צילום: מתוך ויקיפדיה
מערכת שווים כוללת כ-12 כותבים, כמעט כולם אנשים עם מוגבלויות. כל עבודתה מוקדשת לסיקור חייהם של אנשים עם מוגבלות בישראל.

כתבות אחרונות