נושאים קשורים

לקנות בגדים בחנות עם מתרגם מיידי לשפת הסימנים

רשת האופנה "תמנון" הודיעה על הנגשת כל סניפיה עבור חירשים וכבדי שמיעה בשיתוף חברת הטכנולוגיה והנגישות Sign Now

מדריכים בדיור בקהילה מוחים על קיצוץ בשעות: "בסוף הדיירים ייפגעו"

עובדים בא.ד.נ.מ מתריעים כי קיצור משמרות הלילה פוגע בשכר ועלול להביא לגל עזיבות. לדבריהם, שינוי השעות משפיע לרעה גם על שגרת הדיירים. החברה: "התאמה נקודתית שנועדה להתאים את נוכחות המדריכים לשעות שבהן מקבלי השירות זקוקים לליווי"

נותרו לו חודשים לחיות ומשימה אחת: למצוא בית לבנו האוטיסט

יותר מ-20 שנה גידל ג'ון גיונג-צ'ול לבדו את בנו ג'ה-וון, בן 27 עם אוטיזם קשה. כשאובחן בסרטן סופני, יצא למרוץ נגד הזמן כדי לענות על השאלה שמפחידה הורים רבים: מי ידאג לילד שלי כשאני כבר לא אהיה?

בעקבות הפרסום בשווים: מכבי חזרה בה ותממן לחולת פרקינסון מעלון

לפני פחות משבועיים חשפנו כי הקופה סירבה לממן מעלון זחליל ליעל המרותקת לכיסא גלגלים, למרות המלצות רפואיות שקבעו כי בלעדיו אינה יכולה לצאת מביתה. אחרי הפרסום מכבי שינתה את החלטתה

עדי אלטשולר מצטרפת לפוליטיקה כמועמדת ישר לשרת החינוך

כלת פרס ישראל, שהקימה את "כנפיים של קרמבו" והייתה ממייסדות רשת החינוך המכיל "אינקלו", מצטרפת למפלגתו של גדי אייזנקוט: "עשיתי כל שביכולתי לשנות את החינוך מבחוץ ומלמטה. אין לי זכות לעמוד מהצד"
ראשיאנשים עם מוגבלויות"עידן תמיד שמר עליי": אח שכול עם צרכים מיוחדים משתף בגעגוע

"עידן תמיד שמר עליי": אח שכול עם צרכים מיוחדים משתף בגעגוע

ירדן דור, בן 33 עם צרכים מיוחדים, מנסה לסכם שנה בלי אחיו עידן ז"ל, שנרצח במיגונית במסיבת הנובה. הוא גם עזר להקליט שיר לזכרו: "אהבת את השמש, עכשיו אתה קרוב"

ירדן (משמאל) עם האח עידן ז"ל, צילום באדיבות המשפחה

כבר שנה חלפה מאז השבת השחורה, שבת שבה נרצח עידן דור (25) בזמן שהסתתר במיגונית. אחיו של עידן, ירדן, בן 33 עם צרכים מיוחדים, מספר בגילוי לב על הקשר המיוחד שחלק איתו ועל כמה שהוא חסר לו מאז שהוא איננו. "היינו בקשר מאוד צמוד", משחזר ירדן. "היו לנו דברים שהיו רק שלנו. אהבנו מאוד לחקות דמויות מסרטי בורקס ובערבים היינו יושבים ונהנים ביחד".

ירדן, שגר עם הוריו בגבעת זאב בירושלים, מעיד שאחיו היה מבין אותו תמיד ועזר לו בכל מה שהיה צריך: "בכל פעם שהייתי מתקשר אליו הוא ישר היה בא. הוא תמיד היה דואג לי ומגן עליי. היינו נוסעים להרבה מקומות, עושים קניות, כל דבר הכי קטן, היינו עושים ביחד".

לזכרו של עידן, ירדן עזר להקליט את "תם לו עידן", שיר שמתאר עבורו בדיוק את מי שהיה. "אהבת את השמש, עכשיו אתה קרוב", שר "גיגי" (הזמר גלעד הלל). עידן היה כדורגלן ושיחק בהפועל קטמון ירושלים, והשיר אכן מדבר על אהבה לכדורגל ולריקוד. "אפילו על המגרש אהבת לרקוד. היית ילד של אהבה", אומר השיר.

Igul-Letova
השיר "תם לו עידן"

לירדן עוד שני אחים, דניאלה ועמית. דניאלה, שנולדה ב־7 באוקטובר, אותו תאריך בו נרצח אחיה, ציינה אתמול את יום הולדתה ה-31. האח עמית מציין היום יום הולדת 21. "עשינו אתמול מעגל משפחתי", מספרת מיכל, אמם של ירדן, עידן, עמית ודניאלה. "כל אחד אמר מה הוא לקח מעידן ואיך עברה עליו השנה. תמיד יהיו לי ארבעה ילדים".

לזכרו של עידן יצרה המשפחה טבעת ועליה שמו והתאריך שבו נרצח. אותה טבעת חרוטה גם על קברו. "הוא תמיד היה ויהיה איתנו", אומרת האם.

משפחת דור בהרכב מלא בחתונתה של האחות דניאלה, צילום באדיבות המשפחה

מיכל מעידה שבנה קיבל כל אדם באשר הוא והתייחס לכולם באופן שווה. "הוא תמיד הכיל את ירדן וידע איך לעזור לו בכל מה שהיה צריך. הוא הסביר לחברים שלו על אנשים עם צרכים מיוחדים, וגרם לכך שהם ייחשפו לאנשים עם מוגבלויות. עידן היה האדם הכי טוב וצנוע שיש, והוא חסר מאוד לכולנו".

Igul-Letova

******************
עזרו לנו להמשיך לעבוד בשבילכם. מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים. רק 5 שקלים בממוצע בחודש. הקליקו >>> bit.ly/Shavvim-igul-letova
******************

ירדן מועסק בשנתיים וחצי האחרונות במרכז יום תעסוקתי של עמותת שק"ל, והוא מעיד שהעבודה שם תרמה לו המון, גם מעבר לתעסוקה: "העמותה עזרה לי מאוד ונתנה לי את האומץ לעבוד. בזכותה יש לי הרבה יותר ביטחון עצמי".

"אנו מלווים את ירדן בהתמודדות עם האובדן הטרגי של אחיו, תוך הבנה שהתעסוקה מהווה חלק משמעותי מבניית החוסן והשיקום שלו", אומרת אפרת מעמותת שק"ל תלפיות. "אנחנו מספקים מרחב בטוח המהווה עוגן ויציבות בתקופה של אי ודאות וכאב, המאפשרים לירדן לעבור את התהליך של האבל".

יליד 1998, רווק. נולד עם חולשה בפלג גוף שמאל. כותב מגיל 14 סדרות. משחק טניס כיסאות גלגלים באופן תחרותי

כתבות אחרונות