
כולם נאלצו להתמודד עם השלכות המלחמה, אך מעטים יודעים מה באמת עבר על אנשים עם מוגבלויות במהלך השנה האחרונה. תערוכה מיוחדת של עמותת שלווה, שמוצגת בימים אלו במלון וולדורף אסטוריה בירושלים, מציגה איך התמודדו אנשים עם מוגבלויות בזמני לחץ, מצבי חירום, ומה עשו כדי להתגבר על זה. "בתערוכה מוצגות היכולות של אנשים עם מוגבלות בשלווה, שמצליחים להתמודד גם עם אתגרים קשים ביותר", אמר נשיא ומייסד שלווה, קלמן סמואלס.
התערוכה, שנקראת "שלווה במלחמה", צולמה בהתנדבות על ידי מיטב צלמי העיתונות בארץ ומציגה צילומים מרהיבים המספרים את סיפוריהם של אנשים עם מוגבלות והמשפחות שלהם בזמן מלחמה. המשתתפים צולמו ברגעי הקושי שלהם בזמן אזעקה, בזמן הטיפולים וביניהם היו גם משפחות מפונות שהגיעו להתארח בשלווה.

התערוכה נפתחה ביום שני ותימשך עד יום חמישי בין השעות 12:00־20:00, במלון וולדורף והכניסה היא חינם. בהמשך היא תגיע למקומות נוספים בארץ וגם בעולם.
"זאת הייתה חוויה מדהימה בשבילי", מספר לשווים מאיר אליפור, צלם בפרוייקט. "פגשתי בחור שעשה צבא ואישה מפונה משלומי שהגיעה להתארח בשלווה, והתלוויתי אליהם לראות איך סדר היום יום שלהם".
זאת לא הפעם הראשונה של אליפור בשלווה, והוא מעיד שבכל פעם מחדש הוא מתרגש לקחת חלק בפרוייקטים שלהם: "למרות שהייתי כבר פעמיים, כשאתה בזמן צילום יש משהו אחר שחווים מאשר שיחה בדיבור. זה פותח ערוץ תקשורת חדש שאין בשיחות רגילות. אתה יורד יותר לעומק".
******************
עזרו לנו להמשיך לעבוד בשבילכם. מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים. רק 5 שקלים בממוצע בחודש. הקליקו >>> bit.ly/Shavvim-igul-letova
******************
לדבריו, במהלך הצילומים, התחבר מאוד למצולמים. "כל אחד חייב להגיע לתערוכה ולראות בעיניים שלו את מה שהם עברו. כל אדם הוא עולם שלם, שמצליח להתגבר על האתגרים הכי מורכבים".
מעבר לתרומה לחברה שיש לאנשים עם מוגבלות, לאליפור חשוב להעביר את המסר שאדם עם מוגבלות הוא רגיל לגמרי: "אני רוצה לצעוק את זה לכל העולם. הנפש שיש לאדם עם מוגבלות, היא אותה נפש בדיוק כמו שיש לאדם 'בריא'. הרצון להתבטא ולשמוח הוא בדיוק כמו לאדם אחר. ואנחנו, כחברה, חייבים להבין את זה".





