נושאים קשורים

לא יצטרכו לוותר על צהרון בגלל הסעה: הישג לילדים עם מוגבלות פיזית

בעקבות עתירה לבג"ץ הודיעה המדינה כי תלמידים עם מוגבלות פיזית בחינוך המיוחד יהיו זכאים להסעה נוספת וגמישה, שתאפשר להם להישאר במועדוניות ובמסגרות המשך. הילדים המשולבים עדיין נותרו ללא פתרון

המשחק האחרון שלו נמשך שנייה אחת. אבל איזו שנייה זו הייתה

שחקן הרוגבי ג'יי ארו אובחן עם מחלה ניוונית סופנית ונאלץ לפרוש כשהוא במרחק שני משחקים מהופעתו ה-100. הליגה אישרה הסדר מיוחד והפרידה הסתיימה בהמוני צופים על הרגליים ובחיבוק דומע עם מאמנו

אחרי שנים שהאבחון הוסתר ממנה, אור כתבה ספר ומרצה על OCD

אור לב הייתה בת 8 כשהחלה לשטוף את ידיה עד שנפצעו ודיממו. במשך שנים הסתירו ממנה את האבחנה, חברים התרחקו והיא התקשתה בצבא ובלימודים. היום, בגיל 36, היא מרצה על ההתמודדות, מנחה קבוצות תמיכה ומבקשת לנפץ דעות קדומות

פעולת הקומנדו ההיסטורית של הנכים מגיעה למסך הגדול

Being Heumann, הסרט החדש על המחאה ששינתה את זכויות האנשים עם מוגבלות בארה"ב, יפתח את פסטיבל טורונטו ובהמשך יגיע לאפל TV. בתפריט: במאית זוכת אוסקר, מארק רופאלו וקאסט של שחקנים עם מוגבלות

כלל ביטוח הפלתה מועמד עיוור בקבלה לעבודה. זה הפיצוי שתשלם לו

המועמד, בעל ניסיון בשירות ומכירות, ביקש התאמות שיאפשרו לו לעבוד באמצעות קורא מסך. בית הדין קבע כי כלל לא בחנה אותן באופן רציני ודחה את טענתה כי נפסל מסיבות מקצועיות בלבד
ראשיאנשים עם מוגבלויותמשבר אספקת התרופות: ועדת הבריאות דורשת פתרון מהיר

משבר אספקת התרופות: ועדת הבריאות דורשת פתרון מהיר

בעקבות מעבר לתוכנה חדשה, חברת נובולוג, ספקית בלעדית של שורה של תרופות לסוכרת, סרטן, קשב וריכוז ועוד, השביתה את האספקה לקרוב לשבועיים והמלאים התרוקנו. בוועדת הבריאות פנו למשרד הבריאות שיפעל לסיום מהיר למשבר ולתוכנית מגרה שתמנע מקרים דומים בעתיד

כדורים ותרופות. צילום: ביגסטוק
כדורים ותרופות. צילום: ביגסטוק

ועדת הבריאות התכנסה השבוע כדי לדון במחסור החמור באספקת תרופות עבור שורה ארוכה של מחלות ותסמונות, כמו אינסולין לסוכרת, תרופות לקשב וריכוז, תרופות למלריה, כימותרפיה ועוד. המחסור נובע מהודעה של חברת נובולוג, החברה האחראית על הפצת כל סוגי התרופות, שעברה לתוכנת ניהול חדשה ועצרה את כלל ההזמנות ל־12 ימים.

אספקת התרופות הייתה אמורה להתחדש, אך נובולוג טרם סיפקה את ההזמנות שהייתה אמורה לספק ובבתי מרקחת רבים נותרו חפיסות בודדות של תרופות מסוימות או עם מלאי חסר, מה שמביא חלק מהאזרחים לנסוע מרחק רב על מנת להשיג את התרופות להם הם זקוקים.

"כשמטופלים נאלצי לנסוע מרחקים גדולים כדי להשיג את התרופות שלהם, או להמתין זמן רב, מדובר בפגיעה משמעותית באיכות ובשגרת חייהם", אמר יו"ר הוועדה יוני משריקי. "על משרד הבריאות לפעול להסקת מסקנות ולחיזוק המנגנונים שיבטיחו מענה יעיל גם במקרים של שינויים תפעוליים. ועדת הבריאות תמשיך לעקוב אחר ההתפתחויות ולוודא כי יינקטו הצעדים הנדרשים למניעת הישנות מקרים דומים בעתיד", הוסיף.

Igul-Letova
ח"כ יוני משריקי. צילום: דוברות הכנסת
ח"כ יוני משריקי. צילום: דוברות הכנסת

הצפי העכשווי לחידוש אספקת התרופות הוא יום ראשון, אך בשל חשש מתקלות בתוכנה החדשה של החברה, בעלי בתי המרקחת חוששים שהיא לא תגיע גם אז והמחסור יחמיר. בשל המצב הקשה אליו נקלעו רבים, משרד הבריאות בודק את תפקוד חברת נובולוג ומפעיל עליה לחץ כדי למנוע הישנות מקרים כאלה עתיד.

אביעד בוסי, מנכ"ל קבוצת נובולוג, סיפר בוועדה על ההיערכות הממושבכת להחלפת מערכת המחשוב כדי לשפר את השירות והאספקה. הוא מעיד שניתנה אפשרות למשיכת אספקה מוגברת והצטיידות לפני ההחלפה, ועם פתיחת המערכת החדשה בתוך שבוע ימים היא אפשרה אספקה חדשה, אך עם הפעלתה התגלו מספר תקלות.

******************
עזרו לנו להמשיך לעבוד בשבילכם. מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים. רק 5 שקלים בממוצע בחודש. הקליקו >>> bit.ly/Shavvim-igul-letova
******************

Igul-Letova

הוא הדגיש שמדובר במערכת מקיפה, הבודקת את רישיון בית המרקחת, הרשאת התרופה המדוברת, משיכת התרופה מהמחסן ואספקתה. בשבועיים הקרובים האספקה תתייצב – גם לבתי החולים. "טיבו של האירוע הנוכחי הוא אי-הוודאות, לא מדובר בבאג אחד".

הוועדה ביקשה ממשרד הבריאות, כפתרון לטווח המיידי – לכנס בדחיפות שולחן עגול בין כלל השותפים בתחום אספקת התרופות (קופות חולים ובתי מרקחת פרטיים, חברות תרופות ובתי מסחר ועמותות) על מנת להיחלץ מהמחסור הנוכחי. הוועדה תקבל דיווח שבועי על מצב הטיפול במחסור ועד לסיום המשבר. בטווח הבינוני והארוך, הוועדה מבקשת שהצוות שהוקם במשרד, יכין תוכנית מגירה מפורטת לניהול מצבי חירום בתחום אספקת התרופות שכוללת את כלל גופי הבריאות בישראל, כדי שהמצב שאליו נקלענו לא יחזור על עצמו.

יליד 1998, רווק. נולד עם חולשה בפלג גוף שמאל. כותב מגיל 14 סדרות. משחק טניס כיסאות גלגלים באופן תחרותי

כתבות אחרונות