נושאים קשורים

פסק דין: פטור מתשלום למלווה בסופרלנד לפחות עד מרץ 2027  

בית המשפט המחוזי מחק את העתירה של עיר השעשועים והורה לנציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות לבחון שוב את מדיניותה בנוגע לתשלום למלווים של אנשים עם מוגבלות בפארקי שעשועים. בינתיים, הפטור מתשלום יימשך

השמיים לא הגבול: בני הנוער כבדי הראייה שיצאו למחנה חלל בארה"ב

טיפוס לגובה, צלילה במעמקים וסימולציה של הליכה על הירח: בני נוער עיוורים וכבדי ראייה מישראל השתתפו במחנה חלל בינלאומי באלבמה. הם חזרו עם חברים חדשים, ביטחון עצמי ואפילו החלטות ששינו את מסלול חייהם

כ־40 עובדי אלו"ט יקבלו מלגות ללימודי תואר בחינוך עם התמחות באוטיזם

שיתוף פעולה בין אלו"ט למכללת סמינר הקיבוצים יאפשר לעובדי העמותה ללמוד לתואר ראשון עם התמחות באוטיזם, במקביל לעבודתם. המטרה: לקדם את העובדים מקצועית ולשפר את השירות לאנשים עם אוטיזם

לא חייבים להיות פסיכולוג: האנשים שעזרו למפונים להתמודד עם טראומה

פיילוט של נט"ל שילב עמיתים תומכים במלונות מפונים במהלך המלחמה. המסקנה במאמר שפורסם עכשיו: אנשים עם ניסיון אישי בהתמודדות נפשית יכולים לספק תמיכה משמעותית

איך עברתי אבחון אוטיזם דרך הרווחה ללא עלות

אחרי שאובחן כאוטיסט בגיל 30, אמיר שטיין מסביר איך עושים את זה דרך שירותי הרווחה: למי המסלול מיועד, איך פונים, מה ההבדל מאבחון פרטי וכמה זה חוסך לכם
ראשיאנשים עם מוגבלויותאנשים עם מוגבלויותדיון בכנסת: מיליון וחצי אזרחים מטפלים בקרובי משפחה ללא תמורה

דיון בכנסת: מיליון וחצי אזרחים מטפלים בקרובי משפחה ללא תמורה

דיון בוועדת העבודה והרווחה קרא להכיר במציאות הקשה של בני משפחה המטפלים בקרובים עם מוגבלויות, פצועים או מבוגרים. רבים נאלצים לעשות זאת במקביל לגידול ילדים וקריירה. בעקבות המלחמה ירד הגיל הממוצע של המטפלים מ־55 שנים ל־44

בן משפחה מטפל Caregiver
צילום אילוסטרציה


ועדת העבודה והרווחה של הכנסת קיימה לאחרונה דיון דחוף בנושא מצבם של בני משפחה מטפלים.

הדיון, שהתמקד בפגיעה הקשה באנשים עובדים שהופכים למטפלים עיקריים בקרוביהם, הובל על ידי חברת הכנסת מיכל וולדיגר מהציונות הדתית, ממלאת מקום יו"ר הוועדה.

בישראל ישנם כ-1.5 מיליון בני משפחה מטפלים, מספר שגדל משמעותית בעקבות מלחמת חרבות ברזל. הגיל הממוצע של בני המשפחה המטפלים ירד מ-55 ל-44, מה שמשפיע על שיא הקריירה המקצועית והפריון הכלכלי שלהם. מחקר של מכון ברוקדייל מצא כי המלחמה הרעה את מצבם הכלכלי, החברתי ואת בריאותם הפיזית של המטפלים בהשוואה לאלו שאינם מטפלים.

Igul-Letova

ח"כ טטיאנה מזרסקי מיש עתיד הדגישה בדיון את הצורך בהכרה במעמדם של בני המשפחה המטפלים ובביצוע התאמות נדרשות כדי שיוכלו להמשיך לעבוד לצד הטיפול. היא קראה לקביעת מדיניות ברורה שתכיר בבני המשפחה המטפלים ותאפשר רישום שלהם בתיק הרפואי של המטופל.

בשונה ממדינות מפותחות רבות, בישראל אין הגדרה חוקית ל"בן משפחה מטפל" ואין מדיניות לאומית סדורה המכירה באתגריהם הייחודיים. עם זאת, נציבות שירות המדינה הובילה מהלך פורץ דרך בהגדרת זכויות לבני משפחה מטפלים העובדים בשירות המדינה, מדיניות שאומצה גם על ידי צה"ל למשרתי הקבע.

משרד הרווחה מפעיל תוכניות תמיכה ב-100 רשויות מקומיות, והוקם שולחן עגול בין-משרדי לקידום הנושא. בנוסף, קופות החולים, ובהן מכבי שירותי בריאות, החלו לפתח תוכניות ייעודיות לבני משפחה מטפלים.

Igul-Letova

******************
עזרו לנו להמשיך לעבוד בשבילכם. מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים. רק 5 שקלים בממוצע בחודש. הקליקו >>> bit.ly/Shavvim-igul-letova
******************

רחל לדאני, מייסדת ומנכ"לית הארגון הישראלי לבני משפחה מטפלים (CareGivers Israel), שיזמה את הדיון, הדגישה את הצורך במדיניות לאומית ובזכויות מוגדרות לבני משפחה מטפלים, בדומה למדינות מפותחות אחרות. היא ציינה כי בני המשפחה המטפלים הם השותפים הטבעיים של מערכות הרווחה והבריאות.

ד"ר עדי הרקוביץ' אמיר ממכון ברוקדייל הציגה ממצאי מחקר שנערך שלושה חודשים אחרי פרוץ המלחמה, המראים כי חלה עלייה בהיקף הטיפול ובקשיים של בני המשפחה המטפלים מאז תחילת המלחמה.

יזמה את הדיון. רחל לדאני, מייסדת CareGivers Israel. צילום: רונית ולפר

תהילה מזרחי מנציבות שירות המדינה הציגה את המדיניות החדשה שאומצה, המרחיבה את ההגדרה של בני משפחה מטפלים ומעניקה להם זכויות שונות במסגרת עבודתם בשירות המדינה.

הוועדה סיכמה כי יש צורך בהמשך עבודה על הנושא, ו-וולדיגר הודיעה על קביעת דיון נוסף לאחר חג הפסח. הדיון הדגיש את החשיבות של הכרה במעמדם של בני המשפחה המטפלים ואת הצורך בפיתוח מדיניות ותמיכה מקיפה עבורם, במיוחד לאור האתגרים הנוספים שהתעוררו בעקבות המלחמה האחרונה.

יליד 1998, רווק. נולד עם חולשה בפלג גוף שמאל. כותב מגיל 14 סדרות. משחק טניס כיסאות גלגלים באופן תחרותי

כתבות אחרונות