נושאים קשורים

הרפורמה בהתפתחות הילד: משרד הבריאות מודה בזינוק בתלונות הורים

דוח חדש של נציבות הקבילות חושף עלייה משמעותית בפניות בעקבות ביטול ההחזרים על טיפולים פרטיים והתארכות זמני ההמתנה. באחד המקרים נאלצה הנציבות להתערב כדי שילד אוטיסט יקבל טיפולים ללא תשלום פרטי

פסק דין: פטור מתשלום למלווה בסופרלנד לפחות עד מרץ 2027  

בית המשפט המחוזי מחק את העתירה של עיר השעשועים והורה לנציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות לבחון שוב את מדיניותה בנוגע לתשלום למלווים של אנשים עם מוגבלות בפארקי שעשועים. בינתיים, הפטור מתשלום יימשך

השמיים לא הגבול: בני הנוער כבדי הראייה שיצאו למחנה חלל בארה"ב

טיפוס לגובה, צלילה במעמקים וסימולציה של הליכה על הירח: בני נוער עיוורים וכבדי ראייה מישראל השתתפו במחנה חלל בינלאומי באלבמה. הם חזרו עם חברים חדשים, ביטחון עצמי ואפילו החלטות ששינו את מסלול חייהם

כ־40 עובדי אלו"ט יקבלו מלגות ללימודי תואר בחינוך עם התמחות באוטיזם

שיתוף פעולה בין אלו"ט למכללת סמינר הקיבוצים יאפשר לעובדי העמותה ללמוד לתואר ראשון עם התמחות באוטיזם, במקביל לעבודתם. המטרה: לקדם את העובדים מקצועית ולשפר את השירות לאנשים עם אוטיזם

לא חייבים להיות פסיכולוג: האנשים שעזרו למפונים להתמודד עם טראומה

פיילוט של נט"ל שילב עמיתים תומכים במלונות מפונים במהלך המלחמה. המסקנה במאמר שפורסם עכשיו: אנשים עם ניסיון אישי בהתמודדות נפשית יכולים לספק תמיכה משמעותית
ראשיאוטיזםסימולטור נהיגה לאנשים אוטיסטים: "יסייע להתגבר על האתגרים"

סימולטור נהיגה לאנשים אוטיסטים: "יסייע להתגבר על האתגרים"

פרויקט חדש בבריטניה מקווה לסייע לאנשים על הרצף האוטיסטי שחולמים לנהוג, אבל מתמודדים עם רגישויות חושיות ורמות חרדה גבוהות: "הפרויקט הזה יעודד עצמאות"

סימולטור נהיגה (אילוסטרציה: chatgpt)
סימולטור נהיגה (אילוסטרציה: chatgpt)

אנשים על הרצף האוטיסטי זוכים בהזדמנות ללמוד נהיגה בעזרת סימולטורים של מציאות מדומה. כך פורסם ברשת BBC. באמצעות המיזם החדש, כחלק מפרויקט מחקר בשיתוף האוניברסיטאות הבריטיות באת' ואקסטר, מקווים החוקרים לשבור מחסומים שבדרך כלל מונעים מאנשים להתחיל לנהוג.

אחד החוקרים המעורבים בפרויקט הסביר שאנשים עם אוטיזם עלולים לחוות רמות גבוהות של חרדה בזמן נהיגה.

סופי טיילר, בת 29 מבאת', אובחנה עם אוטיזם בגיל ההתבגרות ועל אף שעברה טסט בגיל 21, היא לא צברה ביטחון על מנת לנהוג לבד: "המחשבה על נהיגה בלי מורה ממש הפחידה אותי", היא אמרה.

Igul-Letova

ד"ר טום ארתור מאוניברסיטת אקסטר, שמוביל את המחקר, אמר: "באמצעות מיקוד באתגרים ובחסמים מהעולם האמיתי, אנו מקווים שהפרויקט יעודד עצמאות".

הפרויקט יבחן כיצד טכנולוגיות מציאות מדומה ומציאות רבודה – המכונות "מציאות מורחבת" – יכולות לבנות ביטחון עצמי בתהליך הלמידה לפני העלייה לרכב אמיתי.

המומחים אומרים שהם כעת בשלב התחלתי של הפרויקט והם בודקים האם הטכנולוגיה מועילה יותר כשמשתמשים בה לפני תחילת הנהיגה לבד או אחריה.

Igul-Letova

פרופ' מארק ברוסנן, מאוניברסיטת באת', אמר שתחום הנהיגה מהווה בעיה עבור הקהילה האוטיסטית כבר זמן רב: "רבים על הרצף האוטיסטי מתמודדים עם רגישויות חושיות ורמות חרדה גבוהות מאוד. לפעמים האינטראקציה עם אנשים אחרים מהווה אתגר – לשבת ליד מורה לנהיגה, להבין סימנים חברתיים בצמתים, כל אלה עלולים להיות קשים. לכן אנחנו רוצים לפתח טכנולוגיה שתעזור לאנשים אוטיסטים להתגבר על חלק מהאתגרים האלה", הוא הסביר.

פרופ' ברוסנן הוסיף שהם עובדים עם מפתחי טכנולוגיה על יצירת חוויות דומות לנהיגה שאנשים יוכלו להשתמש בהן בנוחות בביתם.

מייזי יוז, בת 19 מדרסלי שבגלוסטרשייר, היא אחת ממשתתפות הפרויקט. היא עדיין לא הרגישה מוכנה להתחיל לנהוג, אך מאמינה שהשימוש בטכנולוגיה הזו יכול לחולל שינוי גדול: "זה ייתן לאנשים הזדמנות ללמוד בקצב שלהם ולעשות טעויות שלא באמת מזיקות – כי זה לא אמיתי", היא אמרה.

מבדיקה של "שווים" עולה כי ישנם כיום שני גופים עיקריים המציעים סימולטורים בחו"ל עבור אנשים עם אוטיזם, האחד במסגרת מחקר שמתקיים במרכז הרפואי של אוניברסיטת וונדרבילט שבנשוויל, טנסי, שבו הסימולטור אוסף מידע אינדיבידואלי על התנהלות הנהג ומשתמש בו על מנת לסייע לו בלימודיו ולהתאים את עצמו לצרכיו.

סימולטור זה משמש גם לסינון אנשים שחסרים להם הכישורים הנדרשים לנהיגה. השני הנו סימולטור שמפתח גוף פרטי בשם Auriga Interactive באופן ייחודי ומותאם לאנשים על הרצף.

בישראל אין בית ספר המצהיר במפורש על לימודי נהיגה ייחודיים עבור אנשים עם אוטיזם.

הסימולטורים שישנם כאן מציעים פתרונות עבור אנשים עם הפרעות קשב וריכוז וחרדה, אך, כאמור, לאנשים עם אוטיזם נדרשות התאמות ייחודיות – ויסות חושי, ויסות רגשי, הפחתת גירויים וכ"ו. הסימולטורים שבפיתוח כיום מתעתדים לספק פתרונות לצרכים ייחודיים אלה תוך כדי מדידה ואיסוף נתונים בזמן אמת מהמשתמש על מנת לדייק את המענה.

לעוד מידע – לחצו על הלינקים:

SAFE Driving Simulator | Auriga Interactive

Using virtual reality to help teenagers with autism learn how to drive | Vanderbilt University

הכותבת היא ילידת 1975, חולת מאניה-דיפרסיה, מחברת הספר "מקרה מעניין", שסורגת לבריאותה

כתבות אחרונות