נושאים קשורים

לקנות בגדים בחנות עם מתרגם מיידי לשפת הסימנים

רשת האופנה "תמנון" הודיעה על הנגשת כל סניפיה עבור חירשים וכבדי שמיעה בשיתוף חברת הטכנולוגיה והנגישות Sign Now

מדריכים בדיור בקהילה מוחים על קיצוץ בשעות: "בסוף הדיירים ייפגעו"

עובדים בא.ד.נ.מ מתריעים כי קיצור משמרות הלילה פוגע בשכר ועלול להביא לגל עזיבות. לדבריהם, שינוי השעות משפיע לרעה גם על שגרת הדיירים. החברה: "התאמה נקודתית שנועדה להתאים את נוכחות המדריכים לשעות שבהן מקבלי השירות זקוקים לליווי"

נותרו לו חודשים לחיות ומשימה אחת: למצוא בית לבנו האוטיסט

יותר מ-20 שנה גידל ג'ון גיונג-צ'ול לבדו את בנו ג'ה-וון, בן 27 עם אוטיזם קשה. כשאובחן בסרטן סופני, יצא למרוץ נגד הזמן כדי לענות על השאלה שמפחידה הורים רבים: מי ידאג לילד שלי כשאני כבר לא אהיה?

בעקבות הפרסום בשווים: מכבי חזרה בה ותממן לחולת פרקינסון מעלון

לפני פחות משבועיים חשפנו כי הקופה סירבה לממן מעלון זחליל ליעל המרותקת לכיסא גלגלים, למרות המלצות רפואיות שקבעו כי בלעדיו אינה יכולה לצאת מביתה. אחרי הפרסום מכבי שינתה את החלטתה

עדי אלטשולר מצטרפת לפוליטיקה כמועמדת ישר לשרת החינוך

כלת פרס ישראל, שהקימה את "כנפיים של קרמבו" והייתה ממייסדות רשת החינוך המכיל "אינקלו", מצטרפת למפלגתו של גדי אייזנקוט: "עשיתי כל שביכולתי לשנות את החינוך מבחוץ ומלמטה. אין לי זכות לעמוד מהצד"
ראשיאוטיזםמלמדים את ההורים לטפל באוטיזם של הילד

מלמדים את ההורים לטפל באוטיזם של הילד

באוסטרליה החליטו לממן תוכנית התערבות התנהגותית משפחתית לטובת הילד וגם לרווחתם של ההורים

תוכנית התערבות התנהגותית לילדים על הרצף האוטיסטי בהובלת ההורים זכתה למימיון נרחב של מועצת הבריאות והמחקר של אוסטרליה, במטרה להכין אותה להפצה ביבשת ובעולם.

התוכנית – Parentworks Spectrum – היא תוכנית שבועית המתפרסת על פני 12 שבועות. בין השאר היא מטפלת בכישורי תקשורת חברתית של ילדים, בהתנהגות "משבשת", היפראקטיבית או אגרסיבית, וגם ברווחת ההורים.

את התוכנית הגה פרופ' מארק דאדס, מייסד ומנהל המרפאה לחקר התנהגות הילד בבית הספר לפסיכולוגיה באוניברסיטת סידני. לדברי דאדס, "מחקרים הראו כי התערבות באוטיזם צריכה להיות מוקדמת מאוד בחייו של הילד. בעוד שעשורים של מחקר במימון רב על ההיבטים הביולוגיים של האוטיזם לא הביאו להתקדמות בטיפולים בתסמיני הליבה שלו, התערבות התנהגותית מביאה יותר ויותר שינויים אמיתיים, ובזה מתמקדת התוכנית הזו".

Igul-Letova

הפרסום של אוניברסיטת סידני נכתב בין השאר כי Parentworks Spectrum היא התערבות ראשונה מסוגה העונה על הקריטריונים הבאים: "היא יוצרת שינוי בתסמיני הליבה של אוטיזם, בעיות הקשורות לוויסות התנהגות, והתאמה משפחתית ללידת ילד עם אוטיזם; היא עושה זאת במסגרת תוכנית טיפול משולבת אחת; זה קצר, ולכן זה לא יוצר נטל מיותר על משפחות; זה לא, ולא יהיה, מוגן בזכויות יוצרים".

בדיקות ראשוניות, שמומנו על ידי קרן המחקר לבריאות רוטרי האוסטרלית, הראו כי התוכנית יעילה. כלומר, היא הצליחה להביא להפחתה משמעותית בחומרת התדירות של בעיות התנהגות בילדים, בתסמיני אוטיזם ובלחץ של ההורים.

פרופ' דאדס הודיע שהוא וצוותו ישתמשו במימון החדש לצורך הערכה סופית של התוכנית, וכן יבצעו ניתוח נתונים "כדי ליידע טוב יותר את המשתמשים כיצד ניתן לשלב אלמנטים שונים של טיפול כדי לייצר תוצאות מיטביות".

לדבריו, "להתערבות זו תהיה השפעה משמעותית עבור ילדים עם אוטיזם, מכיוון שכיום אין התערבויות מוקדמות מבוססות ראיות להורים לילדים אלה". כבר היום יכולים הורים לילדים עם אוטיזם בגילאי שנתיים עד שש לגשת לטיפול המדובר באמצעות המרפאה לחקר התנהגות הילד באוניברסיטת סידני.

Igul-Letova



מעט מושג על התוכנית ניתן לקבל מתקציר הספר שעליו היא מבוססת, ושפורסם בשנת 2006. "הורים כלואים לעתים קרובות במערכת כפייה שבה האגרה היומית של התמודדות עם התנהגות לא נכונה משאירה להם מעט רגש חיובי שנותר להעניק", נכתב שם. "בטיפול זה בתוכנית אנו שמים דגש על אינטראקציות המיושמות על התנהגות ילדים לא בעייתית, העשירה באכפתיות ובזמן משותף. השימוש באסימונים ותגמולים מלאכותיים אחרים מוחלף על ידי מיקוד באהבה, אינטימיות וקבלה.

"התערבות משפחתית משולבת היא טיפול פרקטי ויעיל ממוקד על ידי מתמחים בבעיות התנהגות, המשלב ידע אמפירי עדכני בתפקודם של ילדים ומשפחה וניסיון קליני נרחב. הספר מספק למתרגלים רקע תיאורטי מקיף, סקירת מחקרים, ייעוץ מעשי, ומדריך טיפול מלא של 9 מפגשים. הטכניקות הנסקרות רלוונטיות לכל הקוראים המתמודדים עם ניהול התנהגות ילדם.

"התערבות משפחתית משולבת מכוונת בעיקר לילדים בגילאי שנתיים עד 8, עם בעיות התנהגות כמו תוקפנות, אי ציות, שבירת כללים, התפרצויות זעם ולחימה עם אחים".

מערכת שווים כוללת כ-12 כותבים, כמעט כולם אנשים עם מוגבלויות. כל עבודתה מוקדשת לסיקור חייהם של אנשים עם מוגבלות בישראל.

כתבות אחרונות