נושאים קשורים

כ־40 עובדי אלו"ט יקבלו מלגות ללימודי תואר בחינוך עם התמחות באוטיזם

שיתוף פעולה בין אלו"ט למכללת סמינר הקיבוצים יאפשר לעובדי העמותה ללמוד לתואר ראשון עם התמחות באוטיזם, במקביל לעבודתם. המטרה: לקדם את העובדים מקצועית ולשפר את השירות לאנשים עם אוטיזם

לא חייבים להיות פסיכולוג: האנשים שעזרו למפונים להתמודד עם טראומה

פיילוט של נט"ל שילב עמיתים תומכים במלונות מפונים במהלך המלחמה. המסקנה במאמר שפורסם עכשיו: אנשים עם ניסיון אישי בהתמודדות נפשית יכולים לספק תמיכה משמעותית

איך עברתי אבחון אוטיזם דרך הרווחה ללא עלות

אחרי שאובחן כאוטיסט בגיל 30, אמיר שטיין מסביר איך עושים את זה דרך שירותי הרווחה: למי המסלול מיועד, איך פונים, מה ההבדל מאבחון פרטי וכמה זה חוסך לכם

אחרי 5 שנים: השחקנית חושפת שאובחנה בטעות עם טרשת נפוצה

כוכבת "נשואים פלוס" כריסטינה אפלגייט, שחשפה ב־2021 כי היא חולה במחלה, סיפרה כי הרופאים קבעו שהאבחנה הייתה שגויה. התסמינים הקשים נמשכים והיא עדיין מתקשה ללכת: "לא הבראתי פתאום"

אישום: האב תקף את בני משפחתו ובהם בן 4 על הרצף

כתב אישום שהוגש נגד תושב המרכז מתאר מסכת ממושכת של אלימות ואיומים כלפי בני משפחתו. באחד המקרים היכה את בנו האוטיסט בן הארבע בפניו וגרם לו לחבלות קשות
ראשיאנשים עם מוגבלויותאנשים עם מוגבלויותיו"ר המועצה הלאומית לספורט החדש: אריק פינטו

יו"ר המועצה הלאומית לספורט החדש: אריק פינטו

פינטו, לשעבר מנכ"ל בנק הפועלים, מתמודד עם שיתוק מילדות, ואף אימן בעבר את נבחרת ישראל בכיסאות גלגלים

פעיל למען אנשים עם מוגבלויות. אריק פינטו

מנכ"ל בנק הפועלים לשעבר אריק פינטו, שאימן בעבר את נבחרת ישראל בכיסאות גלגלים, מונה אתמול ליו"ר המועצה הלאומית לספורט. הוא יחליף בתפקיד את היו"ר היוצא, אנדרי אוזן, שמסיים את כהונתו.

המועצה הלאומית לספורט היא הגוף המייעץ לשר התרבות והספורט, ומאפשר להוביל מדיניות ארוכת טווח ולהניע תהליכים אסטרטגיים לטובת פיתוח הספורט בישראל. בין השאר אחראית המועצה לקבוע אמות מידה לתמיכה באגודות הספורט, לקבוע את תוכנית מתקני הספורט הלאומית, וגם לתמוך בפעילויות למניעת אלימות וגזענות בספורט.

Igul-Letova

פינטו, 59, סיים לאחרונה פרק ארוך של 40 שנה בבנק הפועלים, בו כיהן במגוון תפקידים עד לתפקיד המנכ"ל, אותו מילא בין השנים 2016 ל-2019. כיום הוא משמש כיו"ר חברת "בבילון". הוא מחזיק בתואר ראשון במנהל עסקים ממכללת ניו אינגלנד ותואר שני במנהל ציבורי מאוניברסיטת קלארק.

מזה שנים ארוכות פעיל פינטו בתחום הספורט. הוא בעל תעודת מאמן כדורסל מוסמך, ואף זכה בתואר מאמן העשור בכדורסל מטעם משרד התרבות והספורט, במסגרת חגיגות העצמאות ה-60 למדינת ישראל. את נבחרת ישראל בכיסאות גלגלים הוא הצליח להביא, אחרי שני עשורים, לאולימפיאדת בייג'ינג, שם סיימה במקום השישי המכובד.

Igul-Letova

פינטו, יליד מרוקו, חלה בפוליו כאשר היה בן שנה, ונותר משותק בשתי רגליו. כאשר היה מנכ"ל בנק הפועלים, שם דגש מיוחד על תמיכה באוכלוסיות של ילדים ואנשים עם מוגבלויות.

"אריק פינטו הוא דמות מעוררת השראה ומנהל מוכשר במיוחד", אמר אתמול שר התרבות והספורט חילי טרופר. "הוא מביא איתו ניסיון מנהיגותי וניהולי עשיר, כולל בהובלת תהליכי שינוי, ואני סמוך ובטוח שאת כל הניסיון, היכולת והערכים הוא יביא עימו לתפקיד חשוב זה. פינטו הוא גם איש ספורט, ובין השאר הוביל כמאמן את נבחרת ישראל בכדורסל על כיסאות גלגלים. אני מודה לאריק על הנכונות ליטול על עצמו את האחריות, ואני משוכנע שביחד נצליח להוביל את הספורט הישראלי קדימה".

*****************************************************
זקוקים למשלבת, מרפאה בעיסוק, קלינאית תקשורת, פסיכולוג ילדים? מאות נותני שירותים מחכים לכם בפורום "המקצוענים" של שווים

(המאגר הושק לאחרונה, ועם הזמן יילך ויגדל היצע המטפלים)
*****************************************************

פינטו הודה לשר טרופר על האמון ואמר: "ספורט מעניק הזדמנות לכל חלקי החברה הישראלית, ומאפשר לכל ילדה וילד את הזכות לחלום ולהגשים. ספורט מחזק את חוסנה של החברה ומעניק לכל העוסקים בו כישורי חיים וערכים מנבאי הצלחה כגון: חתירה למצוינות, נחישות, התמדה, להט, משמעת עצמית, תכנון, קבלת החלטות ועוד".

מערכת שווים כוללת כ-12 כותבים, כמעט כולם אנשים עם מוגבלויות. כל עבודתה מוקדשת לסיקור חייהם של אנשים עם מוגבלות בישראל.

כתבות אחרונות