נושאים קשורים

לקנות בגדים בחנות עם מתרגם מיידי לשפת הסימנים

רשת האופנה "תמנון" הודיעה על הנגשת כל סניפיה עבור חירשים וכבדי שמיעה בשיתוף חברת הטכנולוגיה והנגישות Sign Now

מדריכים בדיור בקהילה מוחים על קיצוץ בשעות: "בסוף הדיירים ייפגעו"

עובדים בא.ד.נ.מ מתריעים כי קיצור משמרות הלילה פוגע בשכר ועלול להביא לגל עזיבות. לדבריהם, שינוי השעות משפיע לרעה גם על שגרת הדיירים. החברה: "התאמה נקודתית שנועדה להתאים את נוכחות המדריכים לשעות שבהן מקבלי השירות זקוקים לליווי"

נותרו לו חודשים לחיות ומשימה אחת: למצוא בית לבנו האוטיסט

יותר מ-20 שנה גידל ג'ון גיונג-צ'ול לבדו את בנו ג'ה-וון, בן 27 עם אוטיזם קשה. כשאובחן בסרטן סופני, יצא למרוץ נגד הזמן כדי לענות על השאלה שמפחידה הורים רבים: מי ידאג לילד שלי כשאני כבר לא אהיה?

בעקבות הפרסום בשווים: מכבי חזרה בה ותממן לחולת פרקינסון מעלון

לפני פחות משבועיים חשפנו כי הקופה סירבה לממן מעלון זחליל ליעל המרותקת לכיסא גלגלים, למרות המלצות רפואיות שקבעו כי בלעדיו אינה יכולה לצאת מביתה. אחרי הפרסום מכבי שינתה את החלטתה

עדי אלטשולר מצטרפת לפוליטיקה כמועמדת ישר לשרת החינוך

כלת פרס ישראל, שהקימה את "כנפיים של קרמבו" והייתה ממייסדות רשת החינוך המכיל "אינקלו", מצטרפת למפלגתו של גדי אייזנקוט: "עשיתי כל שביכולתי לשנות את החינוך מבחוץ ומלמטה. אין לי זכות לעמוד מהצד"
ראשיחדשותבשורה להורים לילדים נכים: קוצר ההליך לקבלת הקלות מס

בשורה להורים לילדים נכים: קוצר ההליך לקבלת הקלות מס

מעתה ילדים עם נכות קשה והוריהם יצטרכו לעבור ועדה רפואית אחת במקום שתיים כדי לזכות בהקלות

פחות טרטורים בוועדות הרפואיות (צילום אילוסטרציה: ביגסטוק)

בשורה חיובית למשפחות לילדים עם מוגבלות: מעתה ההורים יצטרכו לעבור עם ילדיהם ועדה רפואית אחת במקום שתיים כדי לקבל הקלות במס – כך עולה מהחלטה שהתקבלה לאחרונה על ידי המוסד לביטוח לאומי ורשות המסים.

עד היום נדרשו הילדים והוריהם להופיע בפני ועדה אחת של ביטוח לאומי לקביעת זכאות לגמלת ילד נכה, וועדה שנייה לצורכי מס הכנסה. מעתה שני ההליכים ירוכזו בוועדה אחת – גם קביעת הזכאות לגמלת ילד נכה, וגם קביעת שיעור הנכות – ויחסכו להורים זמן רב ואנרגיה.

ההקלות המדוברות כוללות פטור ממס על הכנסות ילד עם נכות, פטור ממשיכת כספים מקופת גמל, וכן הקלה בתשלום מס רכישה בעת קניית דירה.

Igul-Letova

איך זה יעבוד? רשות המסים תקבל באופן אוטומטי מהביטוח הלאומי מידע לגבי ילדים עם נכות בשיעור של 100%, או בשיעור של 90% לפחות (מחמת לקות באיברים שונים). המשמעות של העברת המידע היא שכאשר פונים למשרדי מס הכנסה או מיסוי מקרקעין לקבלת הקלות במס, הילד והוריו לא יידרשו לעבור ועדה רפואית, ואפילו לא יצטרכו לצרף אישור על שיעור הנכות.

ילדים עם נכות שאינם עומדים בקריטריונים והמידע לגביהם לא יועבר אוטומטית לרשות המסים, עדיין יהיו זכאים לגשת לוועדה רפואית בהתאם לנהלים הקיימים.

"במסגרת המדיניות אותה מוביל הביטוח הלאומי קידמנו יחד עם רשות המסים מהלך שיסייע לקבלת פטור ממס, באופן אוטומטי, למשפחות של ילדים עם נכות קשה", מסר מנכ"ל המוסד לביטוח לאומי מאיר שפיגלר. "כל עוד החוק מאפשר, ויש לביטוח הלאומי נתונים שיכולים לעודד שיתופי פעולה בין משרדי ממשלה שימנעו ביורוקרטיה מיותרת ויעניקו לציבור את זכויותיו, נעשה זאת".

מנהל רשות המסים, ערן יעקב, מסר כי הרשות נוקטת במהלכים יזומים במטרה להגדיל את מספרם של הנהנים מהקלות מס. כדוגמה לכך ציין את ההחלטה לפשט את הליך קבלת נקודות הזיכוי בגין ילדים נטולי יכולת, וגם את המהלך הנוכחי. "הדבר בא לידי ביטוי בשיתופי הפעולה האחרונים בין רשות המסים לבין הביטוח הלאומי", הוסיף יעקב, "שיאפשרו להורים לילדים עם מוגבלות למצות את זכויותיהם".

Igul-Letova
מייסד "שווים", בעל 20 שנות ניסיון בעולם העיתונות. שימש כרכז הכתבים של ”ידיעות אחרונות“, עורך המוסף הכלכלי ”ממון“ ועורך התוכנית ”חדשות הבוקר“. בעל קשר אישי לקהילת המוגבלויות: בנו הבכור אוהד הוא אוטיסט.

כתבות אחרונות