נושאים קשורים

לקנות בגדים בחנות עם מתרגם מיידי לשפת הסימנים

רשת האופנה "תמנון" הודיעה על הנגשת כל סניפיה עבור חירשים וכבדי שמיעה בשיתוף חברת הטכנולוגיה והנגישות Sign Now

מדריכים בדיור בקהילה מוחים על קיצוץ בשעות: "בסוף הדיירים ייפגעו"

עובדים בא.ד.נ.מ מתריעים כי קיצור משמרות הלילה פוגע בשכר ועלול להביא לגל עזיבות. לדבריהם, שינוי השעות משפיע לרעה גם על שגרת הדיירים. החברה: "התאמה נקודתית שנועדה להתאים את נוכחות המדריכים לשעות שבהן מקבלי השירות זקוקים לליווי"

נותרו לו חודשים לחיות ומשימה אחת: למצוא בית לבנו האוטיסט

יותר מ-20 שנה גידל ג'ון גיונג-צ'ול לבדו את בנו ג'ה-וון, בן 27 עם אוטיזם קשה. כשאובחן בסרטן סופני, יצא למרוץ נגד הזמן כדי לענות על השאלה שמפחידה הורים רבים: מי ידאג לילד שלי כשאני כבר לא אהיה?

בעקבות הפרסום בשווים: מכבי חזרה בה ותממן לחולת פרקינסון מעלון

לפני פחות משבועיים חשפנו כי הקופה סירבה לממן מעלון זחליל ליעל המרותקת לכיסא גלגלים, למרות המלצות רפואיות שקבעו כי בלעדיו אינה יכולה לצאת מביתה. אחרי הפרסום מכבי שינתה את החלטתה

עדי אלטשולר מצטרפת לפוליטיקה כמועמדת ישר לשרת החינוך

כלת פרס ישראל, שהקימה את "כנפיים של קרמבו" והייתה ממייסדות רשת החינוך המכיל "אינקלו", מצטרפת למפלגתו של גדי אייזנקוט: "עשיתי כל שביכולתי לשנות את החינוך מבחוץ ומלמטה. אין לי זכות לעמוד מהצד"
ראשיבריאותמשרד הבריאות: דוחים את הרפורמה בהתפתחות הילד ב-3 חודשים

משרד הבריאות: דוחים את הרפורמה בהתפתחות הילד ב-3 חודשים

בכיר במשרד: הסיבה לדחייה איננה הקורונה, אבל היא תרמה. המשמעות: עוד רבעון של החזרים להורים. הקלינאיות והמרפאות: 3 חודשים לא יספיקו

את הבשורה הבאה חלק מההורים ודאי ישמחו לשמוע: משרד הבריאות החליט לדחות בשלושה חודשים את הרפורמה בתחום התפתחות הילד, בין השאר בגלל התפרצות נגיף הקורונה. במקום להתחיל ב-1 באפריל, הרפורמה צפויה להיכנס לתוקף ב-1 ביולי.

עמותת אלו"ט פירסמה לפני כשעה את ההודעה הבאה: "בעקבות משבר הקורונה וההשלכות הצפויות על הילדים ובני המשפחה, בארגון אלו"ט החלו לפעול בימים האחרונים מול משרד הבריאות במטרה להמשיך ולקבל החזרים עבור הטיפולים הפרא רפואיים הפרטיים המוכרים במסלול החזר פרטי על ידי קופות החולים".

לטענת אלו"ט, הסכים משרד הבריאות לדחות את החלת הרפורמה. כן הוסיפו באלו"ט כי הם עמלים על מציאת פתרונות במקרה שהילדים ובני המשפחה לא יוכלו להגיע לטיפולים ההתפתחותיים הפרונטליים.

Igul-Letova

בכיר במשרד הבריאות ששוחח עם "שווים" אישר את הדברים וציין כי הרפורמה נדחית בשלושה חודשים, "לא רק בגלל הקורונה, אבל גם היא תרמה". לדבריו, "לא הספקנו להשלים את היערכות מערכת הבריאות, ואנחנו גם עושים שינויים במבחן התמיכה של קופות החולים. אז כדי שנהיה בטוחים ביכולת שלנו לספק את השירות באופן מיטבי, הוחלט לדחות בשלושה חודשים".

עו"ד גליה שמילוביץ' גרינגרד, שמלווה את מאבק הקלינאיות והמרפאות בעיסוק ברפורמה, מסרה: "העמותות המקצועיות, החברה הישראלית לריפוי בעיסוק והאגודה של קלינאי התקשורת בישראל מביעות שביעות רצון על כך שנוצר בסופו של דבר קשב במשרד הבריאות לנימוקי המאבק שהן מובילות בחודשים האחרונים. העמותות מברכות על דחיית כניסת הרפורמה לתוקף בשלושה חודשים. אין ספק שקופות החולים לא לקחו בחשבון את כל המשמעויות הכרוכות ביישום הרפורמה והפגיעה שהיא יוצרת לקלינאיות, למרפאות ולמטופלים.

"בעמותות המקצועיות מטילים ספק שבצל משבר הקורונה יספיקו שלושה חודשים להיערכות נרחבת שמצריכה הרפורמה מהקופות וקוראת למשרד הבריאות לא להגביל כעת את תקופת הדחייה, עד להתבהרות מצב החירום הלאומי, ולהזמין את העמותות המקצועיות כשותפות למהלך".

Igul-Letova

יליד 1991. נשוי פלוס אחד. נולד עם שיתוק מוחין קל. בוגר תואר ראשון בתקשורת וניהול. היה כתב צבאי בדובר צה"ל, עורך באתר one וכתב אתר השקמה מרשת שוקן. במקביל לעבודתו ב"שווים" מגיש תוכנית ספורט ב"רדיו סול" ומשמש עורך משנה באתר "ישראל ספורט".

כתבות אחרונות